REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Alina Gorghiu, despre procesul lui Vlad Pascu: „Nu avem nicio pârghie!“

Alina Gorghiu, despre procesul lui Vlad Pascu: „Nu avem nicio pârghie!“

A.F. 15 aprilie 2024 | 17:12 2226

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat luni despre procesul lui Vlad Pascu, că ministrul Justiţiei şi colegii ei nu pot niciunul să stabilească sentinţe, să dea calificative judecătorilor şi nu pot interveni în cursul unui proces de judecată. Cer tuturor profesioniştilor implicaţi în soluţionarea acestui dosar să trateze cauza cu maximă seriozitate, a mai spus ministrul.

Alina Gorghiu, despre procesul lui Vlad Pascu: „Nu avem nicio parghie!“Vlad Pascu

„Nu un singur cetăţean ci foarte mulţi cetăţeni din România ne-au solicitat nouă, celor din Ministerul justiţiei, să intervenim. Numai părinţii victimelor de la 2 Mai să nu fii. Vă spun fără ezitare, aceşti părinţi ai victimelor de la 2 Mai, ca şi orice alţi părinţi din dosare cu victime nu au voie să treacă prin emoţiile negative prin care au trecut în cadrul procesului. Înţeleg şi eu şi colegii din sistemul judiciar cât de mare este emoţia publică faţă de tot ceea ce se întâmplă în acest proces, cât de mare este revolta din societate, se vede şi interesul sporit al presei pe această speţă. Însă ştim cu toţii care sunt limitele competenţelor Ministerului Justiţiei într-un stat de drept, într-un stat democratic, unde independenţa justiţiei trebuie respectată“, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Alina Gorghiu a precizat că vrea să le transmită cetăţenilor care au sesizat-o faptul că „Ministerul Justiţiei nu are nicio pârghie în timpul unui proces de asemenea natură“.

Alina Gorghiu, despre procesul lui Vlad Pascu: „Nu avem nicio parghie!“tinerii uciși de Vlad Pascu la 2 Mai

„Acest lucru nu înseamnă că eu, ca mamă, ca cetăţean, ca ministru, nu cred că o persoană drogată care a omorât nişte adolescenţi nu trebuie pedepsită exemplar. În orice dosar, nu doar în acest dosar. Trebuie să ştiţi cu toţii că ministrul Justiţiei şi colegii mei din minister nu putem niciunul să stabilim sentinţe, nu putem să dăm calificative judecătorilor, nu putem interveni în cursul unui proces de judecată“, a subliniat Alina Gorghiu.

Ea a precizat că este însă foarte atentă la ce se întâmplă în acest dosar şi crede că „nu trebuie să se mai întâmple genul acesta de procese care să ştirbească încrederea în justiţie“. „Cer tuturor profesioniştilor implicaţi în soluţionarea acestui dosar să trateze cauza cu maximă seriozitate, cu profesionalism, aşa cum trebuie să o facă în fiecare dosar, mai ales atunci când vorbim de victime. În acest caz există o procedură demarată de Inspecţia Judiciară, s-au făcut procedurile de verificare prealabilă, suntem în faza de cercetare disciplinară şi ea este spre final, vom afla deznodământul în curând. Este o procedură confidenţială, ca atare, la momentul în care vom putea afla concluziile, le vom afla“, a completat Gorghiu, scrie stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E unanim știut ,chiar dacă nu recunoscut, că meseria de magistrat a devenit un fel de tradiție în familiile de magistrați.Astfel părinți își împing loazele de copii sa urmeze dreptul ,nu pt. setea de dreptate și adevăr ci pt.inamovabilitate,pt.nenumăratele privilegii,pt.salariile și pensiile speciale.Așa că de unde justiție?Cât despre ministerul justiției și chiar toate ministerele,toate agențiile și autoritățile(ministere mascate ,de altfel) ,nu au nici o rațiune de a fi.Boloș,alt "deștept",se văita că:suntem legați(ministerul și guvernul)de mâini și de picioare de către Bruxelles!!Atunci,acasă băi,dacă Bruxelles-ul decide și în locul vostru.Mai ales că,Alinuța insistă că "r*mânia să cedeze suveranitatea??!!(alo,Bălăceanca) aceluiași Bruxelles.Trădătorii...
1
0
Verificati la sange averile judecatorilor , sa vedeti de unde au atatea bogatii acumulate! Verificatii la sange la propriu si la figurat! Caci unii dintre ei sunt consumatori de droguri si mana in mana cu distribuitorii si interlopii tarii! Verificati politistii! Legea ilicitului, mai exista!? S-a abrogat cumva!? Vezi Legea 18/1968 si 115/1996.
2
0
Pai normal daca dati diplome la oricine fara pregatire , toti incompetentiii ajung pe functii fara calificare. Asa se distruge in sistem prin proostii
4
1
Nu exista justitie, dreptate. Astea sunt produse ale mintii omenesti. Si nu avem de ce sa "ii reeducam" in inchisoare. Ne trebuiesc pedepse inspaimantatoare, care sa aiba un dram de sansa sa descurajeze. Iar pedepsele trebuie aduse in corpore si gratuit la cunostinta tuturor. Propun reintroducerea pedepsei cu moartea.
7
0
Eşti muci Marş acasă la Tecuci!
2
0
c***a PNL ea SI vita turcan
5
0
Pârghie rimeaza cu frânghie, e doar o parere ! Pe vremuri exista o lege divina, o lege a talionului
12
0
Ești o p******a SI TREBUUE SA TE IMPUSTI SINGURA PANA NU TE IMPUSCA POPORUL ROMAN.URGENT IMPUSCA TE PANARAMO
11
1
C Si cine vreti sa rafaca legile care au fost ciuntite? Cine sa faca parghiile? Parca esti Ion Iliescu,el era cel cu expresia :,,am declansat parghiile unor mecanisme". O parghie ca sa demisionexi,se poate?
13
1
Cum adică nu aveți nicio pârghie, dar cine le da drogaților magistrati, pensii speciale, eu. Judecătoarea ce se droghează în văzul tuturor, despre ce pârghii vorbiți, am ajuns o tara de handicapați, suntem toți supușii drogaților speciali căre nu înțelegea de ce mortul nu este în sala?
17
1
Nu avem nicio pârghie sa facem o mangleala sa nu îl scăpăm pe borfașul Vlad Pascu
14
1
Unde MAFIA SI MAFIOTII SAU MAFIA FILIERA TACERII VA APARTINE.DE CE PLA NU PLECATI DACA NU SUNTETI IN STARE SA BAGATI UN BETIV,DROGANGIUL SI RATAT LA PUSCARIE. CE VA IMPIEDICA???.SUTEKE DE MII DE EURO SPAGA DE LA FAMILIA DE BORFASI PASCU???
13
1
Demisia si inapoi pe str Depozitelor din Pitesti, Alinuta...
13
0
FELICITARI DNA MINISTRU..DACA NU PUTETI SA STABILITI SENTINTE...SI SA APRECIATI GRESELILE IN SFANTA...JUSTITIE.....DATI-VA DEMISIA...URGENT,,,SI ASA N-ATI FACUT NIMIC IN ACEASTA FUNCTIE..CHIAR NU CREDETI CE SPUN...PLECATI..VA ROG...REPEDE...NYU-MI FACE PLACERE SA MAI AU DE....DNA...GORGHIU...NU MERITATI..
16
1
Modificat de urgenta.atat timp cat legile sunt facute sa existe cai de scapare orice avocat va exploata la maxim.nu conteaaza numele avocatului conteaza dibacia lui.asa ca madame Gorghiu schimba legea.esti patlamentar pune pe masa legi clare si concise fara metode de scapare
14
1
Trebuie sa ne facem dreptate singuri. Justitia din Romania e in mana strainilor care vor sa ne extermine.
15
2
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
18
1
Este foarte clar. Conducere sub influenta unor substanțe interzise și fuga de la locul accidentului.
18
0
Ei nu avetzi parghii pe naiba,in cazul asta dar si alte procese grele sa spun asha inainte se puneau sa dea decizii judecatori cu experientza si cu rezultate bune"rezultate bune neinsemnand ca infractori au scapat mai eiftin decat meritau nici ca au primit mai mult ci ca au primit pedeapsa meritata",dar cand dvs.doamna ministru lasatzi sa ca judecator in cazul asta o terchea berchea care cheama mortzi la bara sa depuna materie,imi pare rau dar conducerea min.justitziei este vinovata pentru ca ai lasat sa judece un caz o judecatoare care dupa cum s-a prezentat merita nota 10 pentru prostie.
17
0
Asta de ministru al justitiei!Ce sa souna cand ea vrea doarcsa fie CIICANITA!
9
1
Pai,dacă niște unii judeca după cum vor dumnealor,iar cei din minister nu pot face nimic ministerul justiției sa fie desființat pentru a nu se mai cheltui banii .
17
1
Aveti parghii, nu mintiti ! De ex.verificati prin examinare toti posesorii de diplome juridice obtinute in ultimii 20 de ani prin universitatile banuite de prin "satele " romaniei ....Majoritea sunt de un analfabetism functional superb
18
1
Referitor la ancheta disciplinara: Practic daca "judecatoarea" are pile ori sug3 pe cine trebuie: scapa cu o mustrare scrisa. (asta ne spune ministreasa? )
16
1
Degeaba D.na Ministru. Nu tine cu recomandari. Mafia formata din avocati, judecatori, procurori, politisti, masoni, lucratori in servicii, etc. este mobilizata sa.l scoata pe criminalul Pascu cu o pedeapsa cat mai scurta si daca se poate cu suspendare si sa.l scoata din tara ca pe Mario a lu Iordanescu. Justitia este doar pentru prostime.
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272