REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ambasada Franţei: Apel pentru un parteneriat adresat agricultorilor români

Ambasada Franţei: Apel pentru un parteneriat adresat agricultorilor români

Replica API 1 august 2020 | 00:00 1277

Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei şi un grup de ONG-uri lansează un apel către agricultorii români pentru a dezvolta un parteneriat menit să profesionalizeze meseriile agricole prin intermediul schimburilor dintre cele două ţări.

"Ca parte a componentei agricole a parteneriatului strategic franco-român, Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei în România şi un consorţiu de ONG-uri lansează un apel către agricultori şi întreprinderi din sectorul agricol şi agroalimentar din România pentru a construi împreună o punte între formarea tehnică iniţială şi cea universitară şi domeniul profesional", informează Ambasada Franţei într-un comunicat scrie Agerpres.

Obiectivul acestui parteneriat este de a dezvolta legătura dintre formare, exploatări agricole şi companiile din sector (domeniul profesional) şi de a pune în aplicare o abordare îndreptată spre profesionalizarea meseriilor agricole prin intermediul schimburilor franco-române.

Cei interesaţi sunt invitaţi să completeze chestionarul, aflat pe https://fr.surveymonkey.com/r/2GT69XM, până pe 15 septembrie, urmând a fi contactaţi în mod direct de către unităţile de învăţământ tehnic sau universitar în funcţie de preferinţele lor.

Potrivit sursei citate, 58 de directori ai liceelor agricole româneşti au beneficiat de o formare în octombrie 2019, în cadrul aceluiaşi parteneriat, iar acum se pune problema pregătirii pentru viitor, construind o bază de date a fermierilor şi companiilor care ar fi interesate de primirea stagiarilor români sau francezi.

"În învăţământul agricol francez, notele legate de stagiu sunt foarte importante pentru diplome, precum şi deschiderea către experienţe internaţionale. Aproape 400 de elevi, studenţi şi profesori din sectorul agricol vin în România în fiecare an pentru un stagiu sau o vizită de studiu. Aproximativ 180 de unităţi agricole franceze derulând deja un proiect sau o acţiune de cooperare cu România", se arată în comunicat.

În Franţa, învăţământul agricol, sub tutela Ministerului Agriculturii, include 807 instituţii de învăţământ, cu 140.000 de elevi înscrişi şi o rată de succes de 87,2%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
EUROPEI , am ajuns sa mancam procesarile altora! legumele leau infectat cu tot felul de boli si daunatori, animalele leau decimat , porci importam si zicem ca i ai nostrii, lana o bagam in foc seceta si inundatiile sunt pe camp, agricultura ce o facem este pentru altii profitatori noi o facem la sparanghel , capsuni etc.
2
0
Problema nu se pune asa la noi nu mai este ce a fost pe cand la ei iau toata treaba in serios,au doua recolte diferite pe an ,nu vezi mizerie dupa recoltat,sau alte tiganii,si credema am avut timp sa vad asta in cativa anii .Ar trebui sa luam de la alti ceva bun ,si sa aplicam chiar dac noi ne credem asa destepti...
0
0
Nu trebuie sa vina altii sa ne dea lectii.La teorie toti suntem buni,practica ne omoara. La prosti cu profesional si la nemti etc pe strazi vezi adrese numai nume de doctoranzi etc.Asta se vrea in Romania sistem educational dual profesional.Vor pleca si vor face scoli in licee si universitati de afara si acolo vor ramane.Romanii nu sunt un popor prost altii vor sa ne vada prosti.Sa stea la ei ca noi suntem ciumati nu suntem din UE.Ce interese au? Nu vin ei degeaba.Am vazut cat ajutor am avut in 30 ani de la toti din UE.Sa ramana la ei acasa noi avem covid- UE.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108