REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, în vizită la Universitatea „Ovidius”

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, în vizită la Universitatea „Ovidius”

Replica API 14 septembrie 2015 | 00:12 251

Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Sorin Rugină, l-a avut ca oaspete de onoare pe Xu Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România. Ambasadorul a fost însoțit de domnul Su Yanwen, consul general al Republicii Populare Chineze la Constanța. Distinșii diplomați au fost împreună cu soțiile.

La convorbiri au participat prof.univ.dr. Sorin Rugină, rector al Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. Mihai Gîrțu, prorector Relații Internaționale și Imagine Instituțională, prof.univ.dr. Iolanda Țighiliu, director al Departamentului Relații Internaționale, director al Clasei Confucius, din partea română, Excelența Sa Xu Feihong, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România și Su Yanwen, consul general al Republicii Populare Chineze la Constanța, din partea chineză.

Au mai fost prezenți prof.univ.dr. Constantin Popa, prorector Cercetare științifică și informatizare, și lect.univ.dr. Alexandru Bobe, decan al Facultății de Matematică și Informatică. În cadrul discuțiilor au fost menționate locul și importanța Universității „Ovidius” din Constanța între universitățile din Sud-Estul României și de la Marea Neagră și dinamica accentuată a cooperării internaționale. În acest context, s-a afirmat hotărârea conducerii universității noastre de a dezvolta și mai mult cooperarea cu universități din Republica Populară Chineză.

Vizita pe care o delegație a Universității „Ovidius” a efectuat-o, de curând, în China a deschis noi posibilități de colaborare care se materializează deja în programe comune. Un rol deosebit în dezvoltarea relațiilor de prietenie cu China îl are Clasa Confucius (pentru limbă și cultură chineză), din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108