REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ambasadorul SUA: Cei care au participat la privarea românilor de statul de drept nu vor avea sprijinul nostru

Ambasadorul SUA: Cei care au participat la privarea românilor de statul de drept nu vor avea sprijinul nostru

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 1446

Cei care au participat şi au ajutat la privarea poporului român de statul de drept şi care s-au pretat la fapte de corupţie nu vor avea sprijinul Statelor Unite ale Americii, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Adrian Zuckerman

Diplomatul a participat joi la conferinţa anuală "Provocări globale în domeniul securităţii cibernetice", organizată de CERT-RO.

El a vorbit, în discursul său, publicat pe site-ul misiunii diplomatice, despre importanţa statului de drept şi despre situaţia din România.

"'Încredere' este un cuvânt important! Aplicarea principiului statului de drept este esenţială pentru libertate şi democraţie! Ca să restaurăm respectarea principiului statului de drept nu putem regresa de pe calea progreselor pe care le-a făcut România în ultimul an! Corupţia din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiţiei doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea şi pe alţii să evite pedeapsa cu închisoarea, nu va fi acceptată! Cei care au participat şi au ajutat la privarea poporului român de statul de drept şi care s-au pretat la fapte de corupţie nu vor avea sprijinul nostru!", a punctat ambasadorul, scrie Agerpres.

El a apreciat că "numeroasele progrese făcute de Guvernul Orban în ultimul an ar putea fi subminate cu uşurinţă".

"Aplicarea principiului statului de drept este esenţială şi are prioritate în toate iniţiativele noastre comune; nimeni să nu uite acest lucru! Multe persoane din afară, şi, din păcate, câteva din interior, continuă să încerce să submineze democraţia şi libertatea României, precum şi progresele realizate de poporul român. Nu vom consimţi niciodată la aşa ceva!", a evidenţiat Zuckerman.

Ambasadorul a vorbit şi de recentele angajamente de parteneriat România - SUA, inclusiv foaia de parcurs în materie de cooperare în domeniul Apărării, pe următorii 10 ani, semnată de ministrul Nicolae Ciucă şi omologul său american.

De asemenea, ambasadorul a amintit că, în aceeaşi perioadă, în urmă cu două săptămâni, a fost semnată iniţierea unui Acord Interguvernamental care prevede că Statele Unite şi România vor coopera în vederea recondiţionării unui reactor şi a construirii a două alte reactoare la Cernavodă. Proiectul, evaluat la aproximativ 8 miliarde de dolari, va include contribuţii din partea SUA, Canadei şi Franţei, precum şi o sumă semnificativă din conţinutul acestui proiect din partea României.

"Proiectul de la Cernavodă reprezintă şi o paradigmă a viitoarelor colaborări româno-americane pentru îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii României. Acest proiect reprezintă un exemplu fantastic al potenţialului pe care România îl are pentru a deveni o "sursă de energie" la nivel regional, atât pentru producţie, cât şi pentru export", a spus ambasadorul.

Diplomatul a menţionat şi proiectul de dezvoltare a unei autostrăzi şi de căi ferate care să lege Marea Neagră de Marea Baltică, realizat în colaborare cu Polonia. Potrivit ambasadorului, respectivul proiect "va continua dezvoltarea economiei României şi a ţărilor din regiune".

Adrian Zuckerman a spus că se gândeşte la cei doi militari români aflaţi în misiune în Afganistan, răniţi miercuri.

"Mă rog pentru însănătoşirea lor grabnică! Vreau să mulţumesc, din nou, femeilor şi bărbaţilor curajoşi, membri ai Forţelor Armate Române şi femeilor şi bărbaţilor curajoşi din armata noastră care luptă cot la cot pentru a apăra democraţia şi libertatea în lume!", a spus diplomatul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu ne intereseaza parerea voastra. noi trim aici, nu dincolo de ocean.
1
0
asta e guvernatorul provinciei romanica nu-i asa?
1
0
ne-ati privat de a merge fara vize in America, iar voi faceti ce vreti in Romania. Norocul vostru ca al nostru presedinte e moale. Am avut numai conducatori slabi.
8
1
DECI HADRIANUUS ASTA E PRESEDINTELE SI PREMIERUL ROMANIEI.DACA V-ATI PRINS CINE NE CONDUCE DE FAPT SI DE CE A FOST TRIMIS AICI,E BINE,DACA NU,NU.NUMAI CA IN AL-II-LEA CAZ FACETI-VA BAGAJELE.AI BATRINI,COSCIUGELE.
8
1
TOTI POLITICIENII ULTIMILOR 30 DE ANI SUNT SUSTINATORI AI PEDOFILIEI SI AI RETELELOR DE TRAFIC INTERNATIONAL DE COPII! AU SCOS COPII DIN ROMANIA SI SI-AU CUMPARAT LOCUL POLITIC. TOTI SUNT CA SI JEFFREY EPSTEIN
7
2
ce fata de om korect are paliu...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920