REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ambulanţa are sediu proaspăt recompartimentat şi modernizat

Ambulanţa are sediu proaspăt recompartimentat şi modernizat

Replica API 8 septembrie 2012 | 00:00 170

Alte condiţii de muncă:

Alte condiţii de muncă:

După 5 decenii în care angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi-au desfăşurat activitatea în aceeaşi clădire, fără ca spaţiul să sufere vreo reparaţie capitală, iată că lucrurile se mai şi schimbă. Renovarea clădirii a fost dusă la bun sfârşit, iar zarva a început, legată de mutarea dispeceratului, cât şi altele. În contextul de faţă, putem spune că angajaţii vor beneficia de condiţii optime, de un spaţiu modern, atât timp cât vor fi la serviciu.

Chiar dacă vara a apus, luând şi majoritatea turiştilor de pe litoral, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa nu se poate declara mai relaxat în ceea ce priveşte activitatea, întrucât a fost ancorat într-o nouă forfotă. Însă, agitaţia de faţă se poate încadra cu brio la categoria de "bun augur". Vestea bună vine odată încheierea lucrărilor de la clădirea Ambulanţei. După o bună bucată de vreme, destinată curăţeniei, angajaţii SAJ au intrat în priză pentru a-şi lua în primire noul sediu, aranjat şi înfrumuseţat la stadii dintre cele mai moderne. Nici ziua de joi nu a fost sărită din calendar, fiind destinată mutării dispeceratului. Cabluri, monitoare, telefoane, cât şi diverse alte aparaturi, au fost elementele care au mişunat de colo-colo, din dispeceratul "gazdă", către noua locaţie. "S-au definitivat lucrările de renovare şi de restructurare a spaţiului, iar de pe 6 septembrie am început să mutăm dispeceratul în sediul renovat. Noua locaţie a dispeceratului cuprinde trei posturi pentru dispecere, unde se preiau solicitările, un spaţiu pentru dispecera de la radio, care alertează şi înmânează ordine misiunii, echipajelor. De asemenea, va fi şi un post pentru medicul coordonator, care supraveghează şi coordonează întreaga activitate, precum şi un post pentru asistentul coordonator", a declarat, pentru "Replica", dr. Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Cum toată lumea s-a mobilizat, în funcţie de priorităţi, până la finele zilei, noul dispecerat era pe poziţii în noua locaţie. De asemenea, în noua clădire s-a mutat şi personalul de la contabilitate, la etaj. Tot pe acelaşi nivel sunt şi patru săli de cursuri, unde se vor organiza trainingurile angajaţilor SAJ, pe când, la parter, pe lângă dispecerat mai este şi o sală unde se va desfăşura raportul de gardă, unul pentru secretariat, pentru manager dar şi pentru directorul medical. Însă, apare şi nemulţumire peste toate aceste veşti bune, şi anume lipsa fondurilor pentru mobilier. "Lipsa fondurilor pentru mobilier este acută, mobilierul este vechi, uzat, dar, din păcate, conform legislaţiei în vigoare, nu putem să achiziţionăm unul nou, şi trebuie să ne descurcăm cu ce avem acum", a mai spus dr. Ionuţ Cealera. Reabilitarea sediului ar fi trebuit să coste undeva la 12 miliarde lei vechi, însă, în urma licitaţiei, care a fost adjudecată de firma Eucass, Ambulanţa a beneficiat de o reducere substanţială, de 25%, ajungându-se astfel la suma de 8 miliarde de lei vechi, potrivit declaraţiilor managerului SAJ, dr. Vasile Popescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108