Ambulanțierii din Constanța, nemulțumiți de salarii, gata să iasă în stradă?
Ambulanțierii din Constanța, nemulțumiți de salarii, gata să iasă în stradă?
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestPe 22 noiembrie 2022 a fost ultimul protest al ambulanțierilor din toată țara, la acel moment sindicaliștii cerând mai multe mașini de salvare și salarii mai mari. La mitingul respectiv au fost peste 1.000 de protestatari, atunci ambulanțierii anunțând un protest „pe termen nelimitat”. Între timp apele s-au mai liniștiți, însă situația a rămas una tensionată, acum ambulanțierii anunțând noi mobilizări la nivel național. Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, Monica Iacob, spune că cei din Constanța nu vor participa.
Foto cu rol informativ, sursă foto: servuspress.ro
La finalul lunii noiembrie a anului 2022, peste 1.000 de salariați din serviciile de ambulanță au protestat. Oamenii erau nemulțumiți de salarizare, dar și de lipsa autospecialelor, în anul 2022 DSU nu a achiziționat nici o salvare, deși ar fi fost nevoie de 4.000. În replică, Raed Arafat a susținut că în ultimii patru ani au fost cumpărate peste 900 de autospeciale noi. Cu toate că la momentul respectiv ambulanțierii au anunțat un protest pe termen nelimitat, lucrurile au intrat pe făgașul normal, însă tot nemulțumiți sunt, anunțând noi mobilizări.
Contactată de către reporterii de la Replica de Constanța pentru a vedea dacă vom avea parte și în județ de proteste din partea ambulațierilor, șefa Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, Monica Iacob, a fost foarte rezervată în declarații: „Nu mi s-a adus la cunoștință un asemenea demers.”
Situația pare trasă la indigo ca în cazul protestelor de săptămâna trecută, din cadrul spitalelor CF din țară, când la nivel național angajații spitalelor au ieșit la protest, dar angajații Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța au preferat să își vadă de treabă. Cu toate că Managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța a spus că nu i s-a adus la cunoștință faptul că angajații pe care îi are în subordine plănuiesc un protest, potrivit informațiilor noastre, oamenii au mari nemulțumiri legate de salarii, legate de faptul că prețurile au crescut foarte mult și salariile au rămas pe loc, iar de la o lună la alta, nu se mai ajung cu banii, astfel rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele ce vor urma.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.