REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Amenințări nucleare ale Moscovei în prag de Anul Nou

Amenințări nucleare ale Moscovei în prag de Anul Nou

Valentina CAMARA 27 decembrie 2022 | 00:00 472

Încă foarte departe de a-È™i îndeplini obiectivele militare pe frontul din Ucraina, Rusia continuă războiul declaraÈ›ilor È™i al amenințărilor cu Occidentul. Dmitri Medvedev spune că lumea e în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial ÅŸi al unei catastrofe nucleare.

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev, fost preÈ™edinte È™i premier al Rusiei, în prezent vicepreÈ™edinte al Consiliului de Securitate, amenință lumea cu un război nuclear.

Oficialul de la Kremlin a acordat un amplu interviu publicaÈ›iei Rossiiskaya Gazeta. Acesta a È›inut să sublinieze că Moscova îÅŸi va continua războiul în Ucraina până când ”regimul dezgustător, aproape fascist” de la Kiev va fi eliminat ÅŸi Å£ara vecină va fi total demilitarizată.

De 10 luni se desfășoară o operaÈ›iune militară specială, ale cărei obiective au fost conturate iniÈ›ial de preÈ™edintele țării: denazificarea regimului dezgustător, aproape fascist al Ucrainei, demilitarizarea completă a statului ucrainean È™i garanÈ›ii împotriva agresiunii în viitor”, a spus Medvedev.

În acelaÈ™i interviu, vicepreÅŸedintele Consiliului de Securitate al Rusiei avertizează că arsenalul nuclear al ţării sale ÅŸi regulile stabilite de Moscova reprezintă singurii factori care împiedică NATO È™i aliaÈ›ii să înceapă un război împotriva Rusiei.

”Este Occidentul gata să declanÅŸeze un război adevărat împotriva noastră, inclusiv un război nuclear, sub autoritatea Kievului?

Singurul lucru care îi opreÅŸte pe duÅŸmanii noÅŸtri astăzi este înÅ£elegerea faptului că Rusia va fi ghidată de fundamentele politicii de stat… privind descurajarea nucleară. Åži, în cazul în care apare o ameninÅ£are reală, va acÅ£iona în privinÅ£a ei”, mai spune oficialul de la Moscova.
Medvedev: ”Dacă Rusia nu obÈ›ine ce cere, lumea va continua să se clatine în pragul războiului mondial È™i catastrofei nucleare”. Dmitri Medvedev reia retorica Kremlinului din ultimele luni. Acesta spune că Rusia trebuie să primească din partea Occidentului garanÈ›iile de securitate pe care le-a cerut încă dinainte de a lansa invazia din Ucraina.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Medvedev amenință că ”lumea va continua să se clatine în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial ÅŸi al catastrofei nucleare”.

În dese rânduri, Vladimir Putin ÅŸi apropiaÈ›ii săi au afirmat în ultimele luni că politica Rusiei privind armele nucleare prevede că acestea pot fi folosite dacă există o ameninÅ£are la adresa integrităţii teritoriale, potrivit fanatik.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar venit ba replica cu din astea?!copy paste de la stiri pe surse si alte balarii? Ala fura curent aiurea si voi puneti botu' la vrajeala?!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108