REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Amenzi de aproape 1 milion de lei date de Poliția Locală

Amenzi de aproape 1 milion de lei date de Poliția Locală

Replica API 7 mai 2019 | 00:50 344

În luna aprilie 2019, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe toată raza municipiului Constanța pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Asftel, în perioada 01.04.2019-30.04.2019, oamenii legii au aplicat 4542 (3752 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2018) amenzi contravenționale în valoare totală de 936.404 lei.

De asemenea, au fost constatate patru infractiuni, toate ținând de mediul stradal.

Controalele s-au desfășurat independent de alte institutii și au vizat respectarea normelor legale privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, asigurarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, în proximitatea unităților de învățământ, a piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun în spatiul public închis sau într-un loc interzis de lege, depistarea persoanelor care comercializează ilicit produse fără acte de proveniență și în locuri neautorizate.

Redăm, cu titlu de exemplu, contravențiile săvârșite în mod frecvent: Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: 470 ( 308 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.04.2018-30.04.2018) procese verbale au fost intocmite în principal pentru exercitarea unor acte de cersetorie, vagabondaj, consum de alcool în alte locuri decât cele permise, producerea de zgomot, scandal, încălcarea unor reguli de conviețuire socială și bună vecinătate; Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii: au fost constatate 21 de abateri contravenționale pentru executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire sau pentru nerespectarea actului emis de autoritatatea publică locală și a planurilor urbanistice vizate spre neschimbare; H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: 629 (675 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.04.2018-30.04.2018) amenzi contravenționale au fost aplicate pentru aruncarea unor deșeuri, ambalaje, coji de semințe, resturi din țigară, resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public; aruncarea resturilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate; răscolirea gunoiului din containere; nemenținerea unei permanente stări de curățenie împrejurul unor imobile, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul “rezervării” unui loc de parcare; Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- au fost constate 122 ( 64 sancțiuni contravenționale au fost înregistrate în perioada 01.04.2018-30.04.2018) abateri de la normele legale.

Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru consumul unor produse din tutun în spațiu public închis sau loc interzis, în scara blocului, în incinta piețelor agroalimentare, dar marea majoritatea a faptelor au fost constatate în interiorul unei unități sanitare de tip spital.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a –i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Reamintim numerele de telefon la care cetățenii pot apela cu încredere pentru a semnala situații din sfera noastră de compentență instituțională -0241484205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp).

Numai împreună putem asigura un climat public civilizat în municipiul Constanța!”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
deja necalificatii astia au depasit orice bun simt dupa ce ca sunt tamplari,zugravi sau necalificati au speriat oamenii care si au destule necazuri de exemplu azi am cumparat benzina de 95 la aproape 6 lei,cand barilul este tot de 70 de dolari falsi
0
1
De-aia nu mai sunt strazile pline de bisnitari, de dealeri, de drogati, de cocalari, de prostituate si de pestii lor.
0
1
Bravo, sincer, politia locala. Sunt pasi , mici, mari, spre normalitate. BRAVO !
3
2
Ba esti nebun ! Doar unul care gandesre din toata Cta, la minutul 13.41 ! Bv lui. Sa-l punem in conducerea orasului,zic !
2
0
Am stat de vorba cu vecin amendat care vindea marfa din Bulgaria. Mi-a spus ca-l doare in cotac, daca nu-i ia marfa.Amenda n-a platit niciodata ca el nu are casa, teren, masina si nu au ce sa-i faca. Are cateva sute de milioane vechi de plata dar se prescriu. Asa ca degeaba se plimba agramatii cu masinile statului toata ziua si dau amenzi.
1
1
Scrieti va rog si cati bani din amenzi s-au si platit de contravenienti ca din cate se pare doar prosti platesc amenzile smecheri nu.
2
0
astia din pulitia locala nu au nicio pregatire , sunt cei mai slabi si actioneaza dupa ordin politic ...sunt de moralitate scazuta ...
3
2
vrajeala de buftea cu amenzile alea. unde sunt banii incasati, in buzunarul lui fagabou?
1
1
De cca doi ani se tot dau amenzi. Care e eficienta lor daca exista abateri si chiar in crestere? Mai vine un ban la bugetul primariei.
3
1
politia locala nu a auzit de avertisment , doar amenzi stiu sa dea, daca nu mergi pe strada in pozitia ghiocelului te amendeaza, propun sa ne dea cate o amenda la fiecare cetatean al constantei , poate asa o sa fie multumit si jegul asta de primar care nu a facut nimic pentru oras, a ajuns primar din gresala. multumim pentru stalpii pusi peste tot in oras, multumim pentru locrurile de parcare restrictionate , multumim pentru maidanezii de pe strazi si pot continua, traiasca psd , traiasca fagadau , dale-as la muie lor si celor care ii voteaza
2
3
Politia locala a intrat in campanie electorala .se comporta ca si politicienii ..se stie ca aceste amenzi nu vor fi platite niciodata ..si uite asa ..ajutorul social curge ..pensiile sociale la fel ..iat acesti tigani isi vad de treaba in piete la vanzare de tigari fireste sub aripa ocrotitoare a politiei locale ..
4
3
cu tot respecul pentru toti dar numai politia locala munceste ,jandarmeria politia romana,politia de frontiera ai sa fim corecti pentru toata lumea .....
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108