REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Amenzi pentru persoanele care nu iau 'măsuri de protecție a vieții'

Amenzi pentru persoanele care nu iau 'măsuri de protecție a vieții'

Replica API 18 mai 2020 | 22:09 1448

Proiectul de lege privind starea de alertă a fost adoptat pe ultima sută de metri și, așa cum era de așteptat, românii au rămas cu o serie de întrebări legate de cum pot acționa în diverse situații. Rămân în vigoare interdicțiile după ora 22:00? Pot fi date amenzi în această perioadă? Sunt doar câteva dintre întrebările puse de români.

Interdicţiile după ora 22.00 nu mai sunt valabile

Interdicțiile de circulație după ora 22:00 nu mai sunt în vigoare odată cu încetarea stării de alertă. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot părăsi locuința în orice interval doresc, însă autoritățile recomandă reducerea deplasărilor pe cât de mult posibil, cât și evitarea zonelor aglomerate. O altă idee dezvoltată în spațiul public este că nepurtarea măștii în spațiile închise nu poate fi amendată. Greșit, spun autoritățile.

Purtarea măștii, obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. "Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020, cu amendă între 500 și 2.500 de lei, pentru nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții", afirmă GCS.

Noutăți sunt și în privința persoanelor care revin în țară. Dacă până acum era obligatorie intrarea în carantină instituționalizată, în starea de alertă aceste persoane pot sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Se poate opta pentru carantină instituționalizată doar la cerere, pentru cei care nu doresc să-și expună familia.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lucrez la o societate unde am lucrat pe toata perioada starii de urgenta si nu era obligatorie purtarea mastii la munca si acum in starea de alerta este obligatorie purtarea mastii nu mai intelegem nimic pt ce sa stai 8 ore cu masca pe fata pina cand vom sta asa poate nu se va scapa decat dupa cativa ani ce vom face fom sta mascatii, lasati sa ne imunizam si fiecare sa se protejeze cum crede
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108