REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AMPLU exercițiu de alarmare în caz de cutremur, la o școală din Medgidia

AMPLU exercițiu de alarmare în caz de cutremur, la o școală din Medgidia

Replica API 19 martie 2019 | 00:00 342

Vineri, 15 martie a.c., la Școala Gimnazială ”Lucian Grigorescu” din Medgidia, s-a desfășurat un amplu exerciţiu de alarmare în caz de cutremur, urmat de un incendiu. Echipa coordonatoare s-a ocupat de instructajul elevilor, cadrelor didactice, personalului auxiliar și nedidactic.

Prin intermediul acestui antrenament s-a urmărit cunoaşterea şi aplicarea de către utilizatorii clădirii de învăţământ, a regulilor ce trebuie respectate în situaţia producerii unui cutremur și a izbucnirii unui incendiu:

cunoaşterea semnalului de alarmă la cutremur/incendiu; anunţarea forţelor profesioniste de intervenţie prin intermediul Numărului Unic pentru Situaţii de Urgenţă 112; evacuarea în exteriorul clădirii a tuturor persoanelor din instituție; verificarea evacuării tuturor persoanelor de către salariaţii stabiliţi prin dispoziţia directorului instituţiei; efectuarea, de către cadrele didactice, a prezenţei elevilor la locurile de adunare; în cazul în care se observă absenţa unei persoane, vor fi alertaţi de urgenţă pompierii şi conducătorul instituţiei; intervenţia salariaţilor cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, pentru stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenţie; cunoaşterea modului de folosire a hidranţilor şi a stingătoarelor; acordarea primului ajutor medical persoanelor rănite sau celor intoxicate cu fum.

„Atât clasele primare, cât și cele gimnaziale, s-au descurcat foarte bine. La finalul activității, elevii au fost felicitați de către echipa care a coordonat exercițiul”, au afirmat prof. Simona Dănilă, directorul instituției școlare.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108