REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANAF încearcă să dreagă busuiocul cu o propunere care nu ar mai permite blocarea tuturor banilor atunci când se instituie o poprire

ANAF încearcă să dreagă busuiocul cu o propunere care nu ar mai permite blocarea tuturor banilor atunci când se instituie o poprire

Replica API 11 iulie 2019 | 00:20 282

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființãrii și ridicãrii popririlor bancare de cãtre organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silitã, se arată într-un comunicat transmis redacţiei.

"Astfel, disponibilitãțile banești existente în conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înființare a popririi bancare și, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfãșuratã de aceștia.

Ridicarea mãsurilor de executare silitã prin poprire bancarã va fi realizatã cu operativitate, în timp real, având în vedere cã încetarea mãsurii de înființare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit.

Un avantaj considerabil pentru contribuabili îl reprezintã și faptul cã nu mai este necesarã deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicãrii popririlor bancare.

ANAF și-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetãrii mãsurilor de executare silitã, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silitã.

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au ca prioritate, în relația cu contribuabilii, un amplu proiect care privește simplificarea, debirocratizarea și transparentizarea activitãților de încasare a debitelor acestora. Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înfiinþãrii și ridicãrii popririlor bancare, este una dintre mãsurile adoptate în cadrul acestui proiect", transmite ANAF, prin intermediul comunicatului de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat sub ciuma jegoasa PESEDE, dar si sub mareile guverne GUVERNUL MAU samd, ANAF si-a batut cu sarg joc de oameni pentru 2, 5 sau 10 lei. Sunt toti la fel. Emigrati silasati-i sa-i manance ciorile. Oricum nu e nimic de pierdut, oricum n-avem tzara, ci doar o ograda plina de gunoi in care isi bat tiganii joc de noi.
0
0
Am rezolvat problema asta de foarte mult timp. Nu mai tin niciun ban in banca! iar salariul il iau ad labam chit ca la iknceput au facut colegel misto de mine! Haidi pa! A si sa nu uit : MUIE ANAF!
1
0
Da aici nimeni nu iti blocheaza conturile ....doar in partidul stat Romania,aici legea se respecta chiar si oameni ca Teodorovici platesc aici taxe.
4
0
dar un sistem sa-si faca ordine in documente sau sa raspunda mai repede solicitarilor contribuabililor atunci cand ei gresesc si opresc bani aiurea, nu gasesc?
6
0
ANAF ne face praf .
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108