REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ANAF poate pune poprire pe conturi prin sistemul electronic

ANAF poate pune poprire pe conturi prin sistemul electronic

Replica API 24 iunie 2017 | 00:00 370

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) poate, începând de vineri, să pună poprire pe conturi prin sistemul electronic, se arată într-un comunicat de presă al instituției, conform AGERPRES.

'Poprirea electronică — Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este funcțională din data de 23 iunie 2017. Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare și sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată. Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este realizat în baza Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanță a actelor de executare și a procedurii de comunicare a acestora', se arată în document.

Potrivit acestuia, poprirea electronică are în vedere debirocratizarea și simplificarea procedurilor administrative, precum și modernizarea și eficientizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

'Acest sistem asigură comunicarea actelor de executare emise de către organele fiscale centrale către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță, respectiv a adreselor de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești și a deciziilor de ridicare a măsurilor de executare silită asupra disponibilităților bănești', menționează sursa citată.

Obiectivele implementării acestui sistem sunt scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv cele emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, reducerea costurilor de comunicare/operare pentru părțile implicate, respectiv ANAF și instituțiile de credit și ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire în timp real.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inseamna ca au angajat si specialisti IT. Caci pe ei nu ii suspectezi de inteligenta.
0
0
se intreaba cineva de ce se ajunge in astfel de situatii, de ce omul simplu nu mai poate face fata traiului de zi cu zi, de ce pensionarilor nu le mai ajung banii de medicamente? si multe multe de ce-uri.. Sa le multumim alesilor nostri care dau pe dinafara de lux exorbitant. Oricum la ei nu ajungeau cei de la ANAF, restrictie de la penalul draknea
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920