REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

ANCHETĂ a oamenilor legii constănțeni: ofițer acuzat că dădea unui deținut telefoane și alcool!

ANCHETĂ a oamenilor legii constănțeni: ofițer acuzat că dădea unui deținut telefoane și alcool!

Replica API 5 aprilie 2019 | 02:41 314

Persoana privată de libertate acționa prin metoda Accidentul

Persoana privată de libertate acționa prin metoda Accidentul

Un ofițer de penitenciare a fost reținut și propus spre arestare, fiind acuzat că, în schimbul unor sume de bani, ar fi introdus în unitatea de detenție din Tulcea telefoane mobile, dar și alte mijloace de comunicare la distanță, cât și alcool, care ajungeau la o persoană privată de libertate, condamnată pentru omor, și care făcea parte dintr-o grupare ce acționa prin metoda 'Accidentul'. Ancheta a fost declanșată de oamenii legii din Constanța.

Procurorii anticorupție din Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 aprilie 2019, a lui Silviu Ioan I., comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool. Procurorii au beneficiat de sprijinul Administrației Naționale a Penitenciarelor și al ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța – Serviciul de Investigații Criminale. În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: în perioada februarie – martie 2019, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, ar fi introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor. De menționat este faptul că persoana beneficiară a aparatelor telefonice face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”. Pentru acest „serviciu”, inculpatul ar fi acceptat de la un prieten al celui încarcerat promisiunea de a primi suma de 7.000 lei, din care până în prezent a primit, în două tranșe, 6.500 lei. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. La data de 4 aprilie 2019, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte urat din partea lui ! Prin ceea ce a facut a dus la deposedarea unor batrani amarati de banii stransi pentru inmormantare ! Rusine sa ii fie !
10
2
Avea ditamai gradul de Comisar ! In 3-4 ani iesea la pensie la 47 de ani cu 6000 lei pensie si il durea in pwla ! Acum o sa o ia la ghiot de la parnaiasii lui !
17
2
Un caz izolat care nu caracterizeaza activitatea politiei din penitenciarele Romaniei.
5
10
asta e ocupatie de baza prin puscarii, de unde credeti voi ca provin telefoanele detinutilor ? tipul a avut "ghinion".
18
4
Sigur este oancea ciprian.
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212