REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Anchetă după ce un bebeluş a murit la doar câteva ore de la naştere

Anchetă după ce un bebeluş a murit la doar câteva ore de la naştere

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 100

Medicii gorjeni se află din nou sub lupa organelor de anchetă, după ce un bebeluş şi-a pierdut viaţa la câteva ore după ce a venit pe lume, potrivit igj.ro. Incidentul s-a petrecut la Spitalul din Rovinari. Inima bebeluşului a încetat să mai bată, deşi medicii nu au sesizat nicio problemă înainte ca bebelușul să vină pe lume. Directorul spitalului din Rovinari susţine că medicii au încercat să îi salveze viaţa copilului, însă fără rezultat. Poliţia încearcă acum să afle ce s-a întamplat și dacă procedurile medicale au fost respectate sau dacă micuța a murit din neglijența cadrelor medicale.

Atât părinţii bebeluşului, cât şi cadrele medicale susţin că acesta a venit pe lume fără să prezinte probleme de sănătate. Poliţiştii au fost sesizaţi chiar de conducerea spitalului, care în noaptea respectivă a încercat să îi salveze viaţa micuţului.

"A făcut stop cardiac, nu ştiu din ce cauză, trebuie să se facă necropsia să vedem care este cauza exactă. Este vorba despre un copil şi este o mare nenorocire pentru familie, pentru noi. Bineînţeles că, din punct de vedere medical, s-a făcut tot ce se putea face. Eu am fost de gardă, m-am implicat în resuscitare, şi-a revenit la un moment dat cât să ne dea speranţe şi pe urmă s-a prăbuşit iar. Nu ştiu să fi avut probleme la naştere, nu mi s-a spus nimic până acum. O să am această discuţie cu medicii care s-au ocupat" a declarat Adrian Murea, directorul spitalului. Acesta se afla de gardă în noaptea în care a avut loc tragicul eveniment, scrie RTV.net.

Poliţiştii au demarat deja o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Rovinari. Părinții bebelușului decedat nu au făcut plângere la Colegiul Medicilor Gorj, însă o pot face în următoarele zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108