REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anchetă în cazul copilului înecat în piscina hotelului Afrodita din Venus

Anchetă în cazul copilului înecat în piscina hotelului Afrodita din Venus

Replica API 21 august 2015 | 00:00 351

„Nu există salvamar”

„Nu există salvamar”

O familie din Bucureşti trece prin clipe cumplite! Vacanţa acesteia s-a curmat brusc, printr-un eveniment tragic întrucât copilul ei s-a înecat. Totul s-a petrecut în seara de miercuri, 19 august, într-o clipă de neatenţie. Oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a desfăşurat evenimentul, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Familia din Bucureşti venise în vacanţă la mare, fiind cazată la hotelul Afrodita din staţiunea Venus. În seara de miercuri, 19 august, în timp ce părinţii se aflau la masă, copilul, Sebastian I., în vârstă de 5 ani, se juca pe terasă.

La un moment dat, acesta a dispărut din raza lor vizuală. Oamenii au alertat angajaţii hotelului şi au plecat în căutarea lui. Atunci un alt copil a menţionat că l-a văzut la piscină când se apleca după un obiect ce se afla în apă. Au ajuns la locul cu pricina şi cele mai negre gânduri au fost confirmate. Minorul era în piscină. A fost scos la suprafaţă de un turist. La faţa locului au ajuns şi cadrele medicale, care l-au resuscitat şi transportat la spitalul din Mangalia. Din nefericire, la scurt timp, acesta a fost declarat decedat.

Trupul neînsufleţit a fost depus la morgă în vederea efectuării necropsiei. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut evenimentul, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Urmează a se stabili dacă este vorba despre neglijenţă din partea părinţilor, tatăl numindu-se Andrei Florin I. De asemenea, menţionăm că hotelul Afrodita nu avea angajat un salvamar la piscină, mai mulţi turişti plângându-se în acest sens, iar acest lucru este obligatoriu.

Conform unei hotărâri de Guvern din 2007, orice piscină trebuie prevăzută cu salvamar, ceea ce, spun turiştii, nu s-a întâmplat în cazul de faţă. Pe de altă parte, alţii susţin că era trecut de ora 20.00 şi că accesul la piscină era interzis. Precizăm şi faptul că hotelul Afrodita este de 4 stele.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108