REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANCHETĂ la Şcoala nr. 36, în cazul copilului ameninţat că e aruncat de la geam!

ANCHETĂ la Şcoala nr. 36, în cazul copilului ameninţat că e aruncat de la geam!

Replica API 3 februarie 2016 | 00:08 1822

În cursul zilei de vineri, 29 ianuarie, un elev al Şcolii cu clasele I-VIII nr. 36 din Constanţa le-a trimis un mesaj părinţilor, în care spunea că nişte colegi de clasă vor să-l arunce pe geam. Băiatul povestea că îl scoseseră pe geam şi, în încercarea de a scăpa, s-a tăiat în caloriferul ruginit din dreptul geamului. Însă Liliana Zvinarciuc, directorul Liceului Teoretic Decebal care are în structură Şcoala nr. 36, susţine că a demarat o anchetă împreună cu părinţii şi că ar fi fost vorba de... o glumă proastă!

Incidentul petrecut vineri, 29 ianuarie la Şcoala nr. 36 din Constanţa a speriat destul de rău părinţii unui elev care le-a trimis acestora un mesaj în care scria că nişte colegi de clasă vor să-l arunce pe geam. Cadrele didactice au demarat o anchetă împreună cu părinţii şi s-ar fi stabilit că nu a fost vorba de nici un fel de agresiune ci mai degrabă de o...joacă: ”Am făcut împreună cu părinţii o anchetă. Copilul nu a fost nici o secundă în pericol. A fost o glumă proastă. Copiii s-au jucat efectiv. Există martori din clasă care au confirmat acest lucru şi faptul că elevul nici măcar nu a atins geamul. Probabil că pe 3 februarie vom avea un consiliu al profesorilor în care vom analiza situaţia. Şi vom avea şi consiliul profesoral în care se va lua decizia finală în privinţa celor care au făcut acest lucru”, a declarat pentru ”Replica” Liliana Zvinarciuc, directorul Liceului Teoretic Decebal Constanţa. Surse din cadrul Poliţiei susţin că părinţii nu ar fi depus încă plângere, dar că se vor adresa autorităţilor dacă problema nu va fi lămurită în cadrul consiliului profesoral. Aceştia confirmă de asemenea că elevii s-ar fi jucat ”la groapa cu frunici” în timpul pauzei.

Directorul Liceului Teoretic Decebal consideră că elevul a reacţionat astfel din cauză că era speriat în momentul respectiv şi se temea ca joaca să nu se transforme într-un act de hărţuire efectivă: ”Nu ştiu dacă elevul a exagerat, dacă a fost impresia lui. Probabil că el s-a speriat puţin şi poate că sub influenţa tensiunii... Dar sută la sută nu a fost în pericol. A fost relativ departe de calorifer. Asta a fost o glumă proastă între copii şi asta-i tot. Dar care bineînţeles a lăsat aceste urme”, a menţionat Zvinarciuc. Directorul asigură că se vor lua măsurile necesare pentru a remedia situaţia şi a calma spiritele: “Vom lua toate măsurile, vom analiza situaţia în consiliu şi vom da sancţiunile corespunzătoare”, a adăugat Zvinarciuc.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"la groapa cu frunici" Nici nu o sa intreb in pula mea cine a scris articolul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108