REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Andreea Paul: Dacă nu ne vine mintea la cap, vom bălti în continuare în coada clasamentelor europene

Andreea Paul: Dacă nu ne vine mintea la cap, vom bălti în continuare în coada clasamentelor europene

Replica API 14 iunie 2014 | 00:00 209

Guvernul PSD tolerează pierderi anuale de 10 miliarde de euro

Guvernul PSD tolerează pierderi anuale de 10 miliarde de euro

PDL nu va susţine în Parlament reducerea CAS, dacă măsura ascunde o politică fiscală agresivă pentru anul 2015, ce va fi anunţată după alegerile prezidenţiale, democrat-liberalii bănuind că PSD intenţionează de fapt introducerea impozitării progesive.

"Ştim cu toţii că impozitarea muncii este cea mai importantă povară cu care se confruntă întreprinzătorii, însă a propune diminuarea CAS fără o justă pregătire este o capcană electorală şi o bombă cu efect întârziat. 1 octombrie este exact data la care începe campania electorală. Ponta vorbeşte despre anul 2014, dar nu spune nimic despre anul 2015. Guvernul ne spune să dormim liniştiţi, că au acoperire pentru ultimele trei luni din acest an, adică în plină campanie electorală, dar nu spun nimic despre anul următor. Şi mă întreb de ce? E liniştea electorală cumpărată cu minciună, înainte de furtuna fiscală care va exploda la adoptarea noului buget pentru anul 2015, imediat după alegerile prezidenţiale? Bănuiesc că da. Şi avertizez că guvernarea de stânga, cuplul PP, Ponta-Petrescu, vrea să omoare cota unică de 16% şi cred că se gândesc să introducă impozitarea progresivă de la 16% în sus, invocând nevoia de a echilibra veniturile şi cheltuielile", a declarat vineri prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul. Potrivit liderului PDL, "pentru a diminua evaziunea fiscală din munca la negru şi pentru a stimula crearea de noi locuri de muncă, sunt convinsă că trebuie să reducem CAS cu cinci puncte procentuale la angajator, în paralel cu alte trei măsuri luate la pachet. Şi asta înseamnă să ai viziune şi cunoaştere. Cele trei măsuri ţin de plafonarea bazei de calcul a tuturor contribuţiilor sociale la trei salarii medii pe economie şi asta-ţi readuce salariile mari în economia albă, respectiv reducerea bazei impozabile pentru salariile mici, cu deducerea personală şi asta-ţi aduce salariile mici în economia albă şi a treia măsură, extinderea scutirii de impozit a profitului reinvestit". Andreea Paul a arătat că, de doi ani de zile, Guvernul Ponta favorizează pierderi anuale de peste 10 miliarde de euro, oferind doar două exemple în aceste sens: frauda din sistemul de sănătate, de jumătate de miliard de euro pe an, prin amânarea eliberării cardurilor de sănătate şi evaziunea fiscală, de 10 miliarde de euro anual, România având o rată de coletare a TVA de circa 50%, faţă de 80% media europeană. "Dacă nu ne vine mintea la cap, vom bălti în continuare în coada clasamentelor europene, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108