REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Angajat CONDAMNAT pentru DELAPIDARE: 'Am făcut exact ce mi-a zis administratorul!'

Angajat CONDAMNAT pentru DELAPIDARE: 'Am făcut exact ce mi-a zis administratorul!'

Replica API 20 martie 2019 | 00:00 265

Urmează apelul

Urmează apelul

Un bărbat, fiind vorba despre R.A., a fost condamnat la 2 ani și 2 luni cu suspendare pentru delapidare și pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Dar decizia nu este definitivă, iar apelul urmează a se judeca pe 18.04.2019. Menționăm că bărbatul, în calitate de angajat la o societate comercială, a declarat că a făcut exact ce i-a spus administratorul.

Mai exact, a fost înregistrată la organele de cercetare penală o plângere formulată de către persoana vătămată împotriva inculpatului, în cuprinsul acesteia arătându-se că acesta din urmă a fost angajat în funcția de gestionar depozit materiale de vopsitorie.

La încetarea activității de muncă, persoana vătămată a descoperit nereguli privind activitatea inculpatului, în sensul că facturile înregistrate în contabilitatea societății comerciale nu coincid cu facturile înregistrate în contabilitatea S.C. Cardinal Motors SRL, cu care persoana vătămată desfășura relații comerciale. Astfel, s-a reclamat că un număr de 38 de facturi întocmite de către inculpat, care au fost falsificate.

Modul de operare era în sensul: inculpatul redacta inițial factura care reprezenta datele reale ale tranzacției, iar, ulterior, redacta încă o factură, dar înlocuia societatea care achiziționa marfa, cantitatea mărfii, calitatea și valoarea acesteia. În toate cazurile valoarea mărfii era mult mai mare decât marfa vândută ulterior. Sumele de bani încasate, ca urmare a emiterii acestor facturi în fals, au fost însușite de către el.

Conform plângerii formulate, inculpatul a prezentat la biroul de contabilitate al persoanei vătămate, mai multe facturi falsificate, pe rubricația unor facturi preexistente. Deoarece facturile se redau în sistem informatic, inculpatul redacta inițial factura care reprezenta adevărata tranzacție, pe care o printa și o salva în baza de date a societății, iar ulterior, pe același formular, înlocuia numele societății care achiziționa marfa, cantitatea mărfii, calitatea acesteia și valoarea mărfii, care era mult mai mare decât marfa vândută inițial.

De asemenea, inculpatul întocmea și facturi falsificate în mod direct, fără a mai exista ”facturi în oglindă”, înregistrate în contabilitatea societății. Singurul beneficiar al mărfii astfel facturate era S.C. Cardinal Motors SRL.

”Am acționat la cerințele administratorului”

Fiind audiat în timpul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut că a falsificat facturile și chitanțele către S.C. Cardinal Motors SRL, astfel cum a fost reținut de către organele de urmărire penale, însă susține că a procedat în acest mod tocmai la solicitarea administratorului firmei angajatoare, respectiv numita F.A., căreia i-ar fi predat de fiecare data toate sumele de bani, inclusiv diferențele rezultate din emiterea de facturi false.

Însă, potrivit rolii.ro, susținerea inculpatului este total contrazisă de înregistrarea audio, aflată la dosarul cauzei, efectuată de către F.A., în care administratorul și inculpatul poartă o discuție despre fapta sesizată, înainte de depunerea plângerii penale, în care administratorul îi cere explicit inculpatului explicații în legătură cu facturile întocmite în fals și diferența de bani neîncasată, iar inculpatul nu neagă fapta săvârșită, nu susține în niciun fel că a acționat în acest mod tocmai la cererea persoanei vătămate, ci din contră, își recunoaște implicit fapta, însă susține că nu a produs societății comerciale niciun prejudiciu. Acum urmează să se judece apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sub nici o forma nu poate fi vorba de suspendare la o astfel de fapta, poate se regleaza in apel
2
0
Nu exista sau nu se aplica legea de judecatori adica ei sunt legea pentru aceasi fapta daca ei vor ajungi la Poarta Alba daca nu nu.Cum ma daca gasesti bani pe strada si nu ii predai la politie poti ajunge la puscarie si daca faci fals intelectual uz de fals si delapidare in forma continua iei cu suspendare?.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108