REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Angajatele Inspectoratului de Poliţie vor fi testate gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin

Angajatele Inspectoratului de Poliţie vor fi testate gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin

Replica API 30 august 2012 | 00:00 157

Burlacu: Gestul Direcţiei de Sănătate vine să confirme că relaţiile dintre instituţii sunt de excepţie

Burlacu: Gestul Direcţiei de Sănătate vine să confirme că relaţiile dintre instituţii sunt de excepţie

Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa vine şi în sprijinul angajatelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean. După ce angajatele societăţii de panificaţie Dobrogea SA, Penitenciar şi Spital Poarta Albă au fost incluse în programul de prevenire şi combatere a cancerului de col uterin, şi instituţia condusă de comisarul şef Valentin Burlacu a intrat miercuri, 29 august a.c., în posesia a 75 de vouchere, în baza cărora angajatele IPJ pot efectua gratuit testul Babeş-Papanicolau.

"Mulţumim domnului Valentin Burlacu pentru faptul că ne-a acordat tot sprijinul în demersul nostru, că a fost deschis pentru această colaborare. S-a transmis o înştiinţare la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, dar şi 75 de vouchere pentru efectuarea testelor pentru depistarea cancerului de col uterin", a declarat dr. Constantin Dina, managerul Direcţiei de Sănătate Publică. Facem precizarea că Direcţia de Sănătate Publică a demarat la Constanţa o campanie de prevenire a cancerului de col uterin, iar finanţarea campaniei în valoare de 10.000 USD este asigurată de către Comandamentul European al Forţelor Armate ale SUA prin Programul de Asistenţă Umanitară gestionat de către Biroul SUA de Cooperare Militară din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti. "Ştim că Direcţia de Sănătate are un contract de colaborare cu Forţele Armate ale SUA, însă prin prizma relaţiilor foarte bune pe care noi le aveam cu dânşii beneficiem de acest mic ajutor pentru angajaţii unităţii noastre. Voucherele primite vor fi repartizate cabinetului medical, departament care va stabili şi care este prioritatea. Este un gest deosebit, în condiţile în care Ministerul de Interne se confruntă cu o situaţie nu tocmai înfloritoare din punct de vedere financiar. Orice ajutor este binevenit. Faptul că sunt constănţeni care se gândesc şi la sănătatea lucrătorilor de Poliţie este îmbucurător şi nu pot decât să le mulţumesc", a declarat, pentru "Replica", comisarul şef al IPJ, Valentin Burlacu.

Poliţistul rănit la Cumpăna, aşteptat la muncă

Este al doilea gest deosebit primit de IPJ din partea autorităţilor sanitare. "Reamintesc cazul colegului nostru Ali Tanior, operat în condiţii de excepţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, medicii reuşind să-i salveze braţul drept. Colegul nostru a fost transferat la Bucureşti doar pentru liniştea familiei sale, acolo a fost doar supravegheat, intervenţia medicală a avut loc la Constanţa. Urmează ca în luna septembrie a.c. să-şi reia activitatea în condiţii normale de muncă. Contăm pe el, pentru că a dovedit că este un băiat valoros, deosebit şi cu spirit de sacrificiu. Iar acest al doilea gest al Direcţiei de Sănătate Publică vină să confirme faptul că relaţiile dintre cele două instituţii sunt de excepţie", susţine comisarul şef al IPJ, Valentin Burlacu. Reamintim faptul că poliţistul Ali Tanior a fosr rănit în timpul unei misiuni în timp ce încerca să aplaneze un scandal domestic în localitatea constănţeană Cumpăna.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108