REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Angajaţii ARSVOM, protest în faţa Prefecturii! Se tem că rămân fără locuri de muncă! Video

Angajaţii ARSVOM, protest în faţa Prefecturii! Se tem că rămân fără locuri de muncă! Video

Replica API 9 iunie 2022 | 00:11 1955

Angajaţii ARSVOM (Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare) au protestat, miercuri, 8 iunie, în faţa Prefecturii din Constanţa. Oamenii şi-au strigat nemulţumirile, fiind vorba de faptul că Agenţia ar putea trece sub tutela IGSU - MAI (acum fiind la Ministerul Transporturilor).

Îngrijorarea oamenilor este legată de faptul că ar putea rămâne fără locuri de muncă, întrucât foarte mulţi angajaţi au peste 45 de ani, vârsta maximă admisă de către MAI.

"Jos mâinile de pe ARSVOM" sau "ARSVOM = IMO = EMSA, nu Arafat = ISGU = MAI" sunt mesajele transmise de ARSVOM.

Pe lângă teama că oamenii ar rămâne fără locuri de muncă, liderul de Sindicat, Boris Alexe, a spus că sunt şi alte probleme, între care şi lipsa de personal.

Boris Alexe, lider de Sindicat

"Am vorbit cu prefectul şi ne-a spus să-i înaintăm o adresă prin care să solicităm sprijinul şi, totodată, să stăm la discuţii cu cei abilitaţi, adică cei din Ministerul de Interne, care doresc acest transfer în special. Cei din Ministerul Transporturilor nu ştiau nimic, presa a cerut punct de vedere. Se pare că Ministerul de Interne lucrează pe la spate... O să mergem şi la Bucureşti, vom merge unde va fi nevoie pentru a primi informaţiile necesare în ceea ce priveşte acest transfer şi ce se va întâmpla cu salariaţii", a spus liderul de Sindicat, Boris Alexe.

Video:

"În momentul de faţă au venit nave noi, achiziţii s-au făcut, însă personal nu avem. Nu s-a dat drumul la angajări din cauza faptul că trebuie o reorganizare prin Ministerul Transporturilor, fiind principalul coordonator de credite. La ora actuală funcţionăm cu 30% din personalul necesar. Avem posturi vacante şi nu sunt scoase la concurs. Nu vă mai spun că acele nave noi, care sunt în garanţie, nu se pun în funcţiune din cauza lipsei de personal", a mai spus liderul de sindicat.

Video cu declaraţiile liderului de Sindicat:

Protestele vor continua, autorizaţia în acest sens fiind obţinută pentru 4 zile, adică până pe data de 10 iunie, în intervalul orar 9.00 - 11.00. Tot ce vor angajaţii ARSVOM este un dialog cu autorităţile şi siguranţa unui loc de muncă.

V.S., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care munca?este de munca in port,dar nu ptr puturosii arsvom.
0
0
Astia nu erau invinuiti ca acum ceva timp au luat nave vechi la pret de noi? Cu spagile de rigoare?
1
0
Eu v am spus ca va trec la isu ,voi nu si nu.Acuma sa va vad .
0
0
Dece tipatzi mai baietzi,ce doar voi atzi ramas fara munca dupa 1990,sunt milioane de romani ramasi fara munca dar nu au iesit in strada sa tipe ci au spus"asta este imi caut alt loc de munca si gata",asha putezi face si voi ca doar nu otzi fi cei mai incapabili muncitori din tara asta care si-au pierdut locul de munca.
0
0
Niste frecangii de menta...iau banii si nu fac nimic, au jde miis de zile libere, mai toti au cate 2 joburi si fura motorina !!!!
0
0
Pai normal ca nu le convine sa treaca sub tutela ISU, asa mai au vreo 25 de sefi care isi pastreaza functiile, daca trec sub ISU pleaca toti sefuletii, oricum nu fac nimic, mananca banii statului degeaba
1
0
Si asa nu faceti mimic
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212