REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Angajaţii Centralei Nucleare, ÎN CEAŢĂ! Conducerea nu le spune dacă vor creşte sau dacă scad salariile! "Se va analiza"

Angajaţii Centralei Nucleare, ÎN CEAŢĂ! Conducerea nu le spune dacă vor creşte sau dacă scad salariile! "Se va analiza"

Replica API 11 noiembrie 2017 | 00:13 293

„Oamenii nu au de ce să fie îngrijoraţi. Ne-am asigurat că salariile nete nu au cum să scadă. Dacă vor scădea e fix vina angajatorului care vrea să ia din banii angajatului. Nu e niciun motiv să umble la netul angajatului. Ne-am angajat că netul nu scade. creşterea e foarte mică. Prin alte instrumente creşte salariul mai mult, nu prin Codul Fiscal", a declarat, într-o emisiune televizată, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii. Cu alte cuvinte, dacă românilor le vor scădea salariile, va fi exclusiv vina angajatorilor.

Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a stârnit îngrijorare în rândul multor angajaţi din companii, chiar şi de stat, care aşteaptă acum răspunsuri din partea angajatorilor şi măsuri pentru ca salariile lor să nu scadă! Îngrijorare este şi la nivelul angajaţilor Centralei Nucleare Cernavodă, care au postat pe o reţea de socializare următorul mesaj:

"Am avut o comunicare de la compania NuclearElectrica în care sindicatul a fost anunţat de conducere - şi aş reaminti că Nuclearelectrica nu este o multinaţională ci o companie cu capital majoritar de stat - că conducerea i-a anunţat că nu pot creşte salariile brute (pentru ca neturile să nu scadă n.r.) pentru că, aşa cum am anunţat în Consiliul Naţional Tripartit, este o întreagă legislaţie care condiţionează pentru anumite categorii de personal creşterea fondurilor de salarii. O condiţionează de anumiţi parametri legaţi de competitivitate, de situaţia întreprinderilor (...) mă refer şi la întreprinderile în insolvenţă, şi la întreprinderile la care se aplică OUG 26 (privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participare majoritară n.r.) şi la care nu poţi creşte salariile decât prin creşterea productivităţii" – este o postare a angajaţilor Centralei.

Imediat, a apărut şi reacţia conducerii Centralei Nucleare, care respinge speculaţiile sindicaliştilor, dar nici nu oferă soluţii! Mai exact, conducerea SNN, prin director general Cosmin Ghiţă, anunţă că “le-a fost comunicată liderilor de sindicat intenţia (!!!) de a analiza impactul transferului contribuţiilor sociale şi, implicit, măsurile ce vor fi adoptate”.

Iată comunicatul integral al conducerii SNN:

Fata de declaratiile domnului Bogdan Hossu, Liderul Cartelului Alfa, aparute in presa in data de 10.11.2017, cu privire la informarea sindicatului reprezentativ CNE Cernavoda de catre conducerea SNN referitor la imposibilitatea cresterii salariilor brute, conducerea SN Nuclearelectrica SA face urmatoarele precizari:

-Conducerea SN Nuclearelectrica SA nu a comunicat angajatilor companiei, nici reprezentantilor liderilor de sindicat, imposibilitatea cresterii salariului brut si nici iminenta scaderii salariului net, asadar afirmatiile domnului Bogdan Hossu nu reflecta pozitia si actiunile conducerii companiei SN Nuclearelectrica SA;

-Conducerea SN Nuclearelectrica SA a avut discutii pro-active cu liderii sindicatelor reprezentative din industria nucleara, in care le-au fost comunicate intentia de a analiza impactul transferului contributiilor sociale si, implicit, masurile ce vor fi adoptate pentru a mentine si pentru a creste nivelul salarial actual al personalului SN Nuclearelectrica SA;

-La nivelul SN Nuclearelectrica SA exista o viziune strategica concretizata in decizii ale Consiliului de Administratie privind importanta resursei umane in mentinerea rezultatelor companiei, sens in care politicile si masurile de resurse umane, implicit pachetele salariale, sunt orientate catre asigurarea acestui obiectiv strategic;

-Conducerea SN Nuclearelectrica SA va adopta o strategie compensatorie aplicabila anului 2018 pe baza discutiilor asiguratorii cu reprezentantii sindicatelor din companie si perspectivele de piata, prioritatea conducerii companiei fiind retentia si motivarea personalului din SN Nuclearelectrica SA, data fiind specificitatea si complexitatea industriei nucleare si necesitatea mentinerii personalului inalt calificat si nivelului ridicat de securitate nucleara.

Orice decizie/masura cu impact asupra veniturilor angajatilor companiei este invariabil comunicata de conducerea companiei direct catre personalul companiei, daca exista astfel de situatii".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lunga eate chinuitra de Marian al nostru din Negru Voda..............
0
0
Fratilor m au ajuns blestemele pe cati concurenti destepti i am terminat...si cate spagi am luat si cu Vasile Bojici le am impartit.
3
2
Ne bazam pe Lunga promovata sef de servicii, nici la bancuta in Campus nu mai merge. Este de proba la..................
3
0
ce bine ca in centrala lucreaza toti prostii si toti pilosii din Romania, si in rest in toata tara sunt doar oameni cinstiti, competenti si inteligenti....inclusiv cei care critica.....dar nu va e frica ca datorita " prostilor" care lucreaza la centrala poate bubui intr-o zi impreuna cu jumatate de tara???
4
2
Ai dreptate in SNN au reusit la examene doar pe spagi de mii de euro.Totul este organizat in gasti , frati,cumnati,nasi, fini si nepoti.Din comportamentul lor iti poti da seama de prostul care se ajunge peste noapte cu bani si bonuri.Lasatii sa faca averi si sa ia cu ei ce a luat Dinu Patriciu.Iradiere urgenta le doresc.
5
2
Niste sclavi cu doze bine luate
4
0
Norocul tau ca nu lucrezi la centrala si ai creierul aprig, ca-n prima zi. Si la fel de gol
2
5
ptr Angajatul CNE, lucrezi de 15 ani, si degeaba, specialist nu esti atunci cand ai invatat ceea ce stii sa faci mecanic, 99% din angajatii centralei sunt terminati pentru ca tot ce are de facut este scris pe foaie, iar creierul sa atrofiat.
6
7
si asa aveti niste salari enorme si munca fac contractori care au salari mici si tot voi va plingeti zgrcitilor care traiti in alta lume va vedeti superiori si majoritatea sunteti niste prosti mai ales la meserie si niste inginfati care nu va mai ajunge cu prajina la nas sanchi aveti sankisuperioare
7
3
Ai uitat energie electrica,caldura,excursii,etc gratuit!
7
3
Lucrez la CNE de peste 15 ani ..intre timp am devenit specialist ..si da am salariul decent lichidare si avans in jur de 6500 lei plus bonurile aferente cu valoarea nominala de 40 de lei si celelalte facilitati care le are fiecare angajat ! Ce vreau sa spun e ca salariul e pe masura efortului depus..si e pe buna dreptate !
5
8
Mai sunt putini profesionisti...pleaca inginerii si raman ne-"profesioniste"
11
0
Plina centrala de pile si relati incompetente!
11
1
Si asa aveti salarii mari ...A ti luat examene si a ti intrat pe pile cunostinte si relatii in SNN.Aveti salarii si bonuri pe care nu le meritati.
12
7
Astia in loc sa ne tina sa nu plecam , nu numai ca ne arata usa , ne si impinge pe ea AFARA !
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108