REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Angajaţii CFR, forţaţi să fie şi gunoieri, altfel iau amendă

Angajaţii CFR, forţaţi să fie şi gunoieri, altfel iau amendă

Replica API 20 aprilie 2012 | 00:00 180

Călătorii din trenuri, întâmpinaţi la Constanţa de munţi de gunoaie

Călătorii din trenuri, întâmpinaţi la Constanţa de munţi de gunoaie

Monitoare, pet-uri, moloz, resturi alimentare şi animale care pasc printre munţii de gunoaie, sunt peisajele care întâmpină călătorul odată ce a intrat în Constanţa, cu trenul. Din acest motiv, angajaţii CFR riscă amenzi usturătoare, aşa că s-au şi mobilizat pentru a remedia problema. Chiar şi aşa, cu toată bunăvoinţa, gunoaiele apar peste noapte, munca lor fiind în zadar. Somaţiile deja au fost date, urmează amenzile, spre disperarea reprezentanţilor CFR, care nu ştiu cum să se mai împartă, ei susţinând că nu au fost contractaţi şi pentru... munca de gunoier !

Angajaţii CFR din Constanţa au primit sarcini suplimentare la locul de muncă. De aproximativ două săptămâni, aceştia sunt nevoiţi să facă şi pe gunoierii întrucât terenul din preajma căii ferate, începând cu zona Palas şi terminând cu ieşirea din Constanţa prin Km 5, s-a transformat într-o groapă de gunoi, la propriu. Şi cum nu este de glumă, Poliţia Locală a şi sesizat neregula, atenţionând CFR-ul că riscă amenzi mari în caz de necolaborare şi remediere a situaţiei în cel mai scurt timp. Potrivit lui Radu Anton, directorul Regionalei CFR Infrastructură Constanţa, situaţia este una destul de dificilă întrucât există un mare deficit de personal angajat. "Problema deficitului de personal datează de ceva vreme, nu este o situaţie nouă. Iar acum, când ne confruntăm cu atâtea furturi şi încercăm să remediem cât mai mult pe această parte pentru a asigura siguranţa în transporturi, iată că primim somaţii de la Poliţia Locală cu privire la gunoiul ce se află lângă calea ferată. Ne-am mobilizat, nu avem ce face, dar ne este destul de dificil", a declarat, pentru "Replica", Radu Anton, directorul Regionalei CFR Infrastructură Constanţa. Munţii de gunoaie care au transformat spaţiile din preajma căii ferate într-o groapă de gunoi, sunt "montaţi" chiar de locuitorii zonelor, care s-au învăţat să-şi protejeze pubelele de gunoi şi să arunce totul în şanţurile de vis-a-vis. De la pet-uri, anvelope de autoturisme, moloz şi până la monitoare şi aparatură electocasnică nefuncţională sunt doar câteva dintre obiectele care alcătuiesc peisajul călătorilor aflaţi în tren. Acelaşi lucru poate fi văzut de la intrare în Constanţa, prin Palas şi până în Poarta 6 şi Km 5, de-a lungul căilor ferate, însă cea mai "aglomerată" zonă este cea dintre Podul IPMC şi Pod Butelii. Chiar dacă angajaţii CFR s-au apucat de treabă pentru a evita potenţialele amenzi, aceştia se plâng că totul este în zadar. "Ne-am mobilizat, ne-am împărţit sarcinile, am amânat altele, nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Dar astăzi facem şi mâine este la loc. Oamenii depozitează acolo la foc automat, de la monitoare şi până la moloz. Nu ştiu încotro ne vom îndrepta în ritmul acesta", a mai spus Radu Anton. Însă autorităţile locale nu se lasă înduplecate de circumstanţele date şi sunt hotărâte să se lase cu amenzi în caz de nerespectare a somaţiilor. "Am început o acţiune în acest sens, verificăm destul de frecvent acele zone. Situaţia este una mai veche însă noua acţiune am demarat-o acum circa două - trei săptămâni. Văd că CFR-ul s-a mobilizat, s-a apucat de treabă însă dacă văd ceva în neregulă, dau amenzi. Trebuie să aibă grijă de terenul lor şi să-l păstreze curat", a declarat, pentru "Replica", Ionuţ Pripiş, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108