REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Angajaţii de la Mediu protestează! Vor salarii mai mari! Oare merită?

Angajaţii de la Mediu protestează! Vor salarii mai mari! Oare merită?

Replica API 22 martie 2017 | 13:22 298

Salariaţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi-au întrerupt programul marţi, 21 martie a.c., până la ora 13:00, în semn de protest pentru salariile care nu sunt mulţumitoare pentru angajaţi. „Salariaţii APM Constanta anunţă întreruperea programului de lucru pe 21.03.2017, între orele 10,00 - 13,00, manifestându-şi nemulţumirea profundă cauzată de adâncirea inechităţilor salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai. În prezent, salariile angajaţilor APM Constanta sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeaşi familie ocupaţională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanţial. Exemplificăm: direcţiile sanitar-veterinare judeţene, casele de asigurări de sănătate, casele judeţene de pensii, agenţiile judeţene pentru plăţi şi prestaţii sociale, direcţiile de sănătate publică, consiliile judeţene, administraţiile judeţene a finanţelor publice”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

„Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială. Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând 1845 de salariați în prezent. Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice. Dacă revendicările noastre juste nu vor fi soluționate favorabil, suntem decişi să declanşăm conflictul colectiv de muncă întrerupându-ne activitatea pe timp nelimitat”, se mai arată în comunicatul transmis de cei de la APM.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se faca restructurari la Mediu, e o sleahta de pitzipoance care iau bani degeaba. Un exemplu e duduia cu Jeep X 5 cu nr CT 72 MMM. De la ora 13 ia la rand cafenelele de pe Tomis, chipurile e pe teren!
2
0
De ce sa parasim noi tara ? Ei trebuie sa parasesasca posturile unde nu se face nimic si care intretin coruptia !?! Nu avem softisti si programatori in tara? Desfiintati toate Agentiile, Ministerele si toti bugetarii si puneti calculatoarele la treaba !!! Orice plata, orice hartie se poate face si da prin CALCULATOR, nu prin spaga. Acolo e coruptia se pare, acolo sunt bani negri, de acolo vine dezastrul tarii. Desfiintati bugetarii si o sa vedeti ca ajungem din urma Germania.
5
1
Pt ce vreti mai multi bani? Aveti impresia ca daca faceti gaura in scaune meritati m ai mult? Puneti mana la munca daca nu va convine salariul , reorientati va!!! Dar cum drq sa faceti asta cand e lux la stat ...frecati menta la cafele , tigari si m ai aveti si o atitudine aroganta!!
5
2
sa mai faca si restructurari..
9
1
As fi curios sa aflu cam ce salarii au acesti functionari publici? I-as invita sa activeze pentru cel putin 3 luni in mediul privat si sa vada dumnealor ce inseamna munca. Cu siguranta iau mai multi bani ca noi cei din mediul privat si pe langa asta mai au si program de gravide. Pe la 9 se strang pe la birouri, pana la 10 e cafeaua, apoi o lalaie pana pe la 12 dupa care cica sunt pe teren. Asa ca...sa parasim draqu tara asta de cacat!
8
2
daca vrei sa construiesti ceva aviz de mediu sau mai grav studiu de impact aici sa vezi mafie 10% din incasarile firmelor care intocmesc STUDII DE IMPACT MERG LA GHICI DIRECTORUL DE LA MEDIU care a devenit colector niste panarame platite din bani publici si protejate de partide cine vine cu spaguta trece repede cine nu vine studiu de impact si se ia spaga prin alti monica ZAHARIA
8
1
oare au facut ceva benefic ???? Intai sa puna mana la treaba, lasand doar controalele ca anaf, dna si .... Ei trebuie sa vina cu solutii, sa spuna ce si unde sa se depoziteze, unde trebuie , si cum chiar sa dea expel. si apoi sa ceara ......
6
2
Blocuri pe iarba, copaci mutilati de maimutele de la pomacost si ei vor mariri.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108