REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Angajaţii RAJA, loviţi cu pumnii şi lopata de un scandalagiu din Palazu Mare

Angajaţii RAJA, loviţi cu pumnii şi lopata de un scandalagiu din Palazu Mare

Replica API 20 august 2013 | 00:00 244

S-a lăsat cu plângeri penale

S-a lăsat cu plângeri penale

Incident neplăcut pentru doi angajaţi ai Regiei Autonome Judeţene de Apă: au fost înjuraţi, ameninţaţi, iar apoi loviţi. Incidentul a avut loc în cursul zilei de vineri, în jurul orei 15.30, când cei doi angajaţi ai RAJA efectuau lucrări de schimbare a unei conducte de apă. "De regulă, incidente mai apar atunci când efectuăm debranşări ale abonaţilor rău-platnici. Tocmai de aceea, la debranşări apelăm la oamenii legii, să însoţească angajaţii RAJA. În cazul de faţă, muncitorii lucrau la o conductă de apă, când au fost atacaţi de un individ. Un incident de o asemenea gravitate nu am înregistrat până acum, iar societatea îi va sprijini pe cei doi angajaţi în toate demersurile legale pe care le vor întreprinde împotriva agresorului", au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, reprezentanţii regiei.

Cei doi angajaţi ai SC RAJA SA, Marian Croitoru - instalator şi Nicolae Marincea - maistru, lucrau la refacerea unui branşament pe strada Poiana Mare nr.22, din Palazu Mare, unde a fost schimbată conducta de alimentare cu apă. Instalatorul se afla în groapă, unde executa branşamentul la noua reţea, iar maistrul îl ajuta cu sculele necesare, de pe marginea lucrării. "La un moment dat, a apărut în fugă Elvis Radu, care a început să-i înjure pe cei doi angajaţi RAJA şi să-i ameninţe cu bătaia. Nici nu a terminat bine ameninţările, că scandalagiul s-a repezit la maistrul aflat la marginea gropii şi i-a tras un pumn în cap şi unul în stomac. Acesta a încercat să se ferească, dar nu a reuşit şi a fost lovit în zona urechii stângi şi în zona plexului. După ce l-a agresat pe maistru, Elvis Radu a pus mâna pe lopata care se afla la marginea gropii şi a încercat să-l lovească pe instalator. Acesta a prins de celălalt capăt lopata şi i-a smuls-o din mână agresorului. Rămas fără lopată, scandalagiul a luat din trusa de scule, aflată în apropierea lui, un ciocan cu care a început să-l lovească pe instalator, reuşind să-l rănească la degetul mare de la mâna dreaptă. Acesta s-a apărat cu lopata şi la un moment dat a reuşit să-i smulgă ciocanul agresorului, care s-a năpustit imediat asupra sa cu pumnii, lovindu-l în zona toracică şi în spate, între omoplaşi", relatează reprezentanţii RAJA. Între timp, alertaţi de strigătele celor doi muncitori, la faţa locului au ajuns mai mulţi locuitori din zonă, printre care şi câţiva cetăţeni de etnie romă, prieteni cu Elvis Radu, care au reuşit să-l îndepărteze pe agresor. Incidentul a fost reclamat la 112, iar cei doi angajaţi RAJA au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, unde au primit îngrijirile medicale de specialitate necesare. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de la Secţia 2 Poliţie, care a constatat incidentul şi l-a sancţionat contravenţional pe Elvis Radu. Atât maistrul Nicolae Marincea, cât şi instalatorul Marian Croitoru au depus la Secţia 2 Poliţie, pe numele lui Elvis Radu, plângeri penale pentru agresiune, conform Codului Penal. Mai mult, pe numele agresorului va depune o plângere penală şi regia de apă, atât la Sec_ia 2 Poliţie, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, având în vedere că incidentul s-a produs în timpul programului de lucru, când salariaţii îşi îndeplineau sarcinile de serviciu. Conducerea SC RAJA SA mai precizează că va întreprinde toate măsurile legale "pentru a preveni asemenea fenomene care conduc atât la vătămarea corporală şi psihică a salariaţilor, cât şi la îngreunarea bunului mers al activităţii societăţii".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920