REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Animaţia japoneză „Demon Slayer: Mugen Train“ a urcat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Animaţia japoneză „Demon Slayer: Mugen Train“ a urcat pe primul loc în box-office-ul nord-american

Replica API 5 mai 2021 | 00:00 820

Filmul japonez de animaţie "Demon Slayer: Mugen Train" a urcat pe prima poziţie în box-office-ul nord-american după ce a obţinut încasări de 6,42 de milioane de dolari în urma proiecţiilor organizate weekendul trecut în 1.905 de cinematografe din Statele Unite şi Canada, potrivit cifrelor comunicate de compania Comscore, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Sursa foto: Demon Slayer: Mugen Train/facebook.com

Acest lungmetraj produs în cadrul francizei Funimation a obţinut încasări de 34,1 milioane de dolari în America de Nord după 10 zile de proiecţii. Bazat pe o populară serie de benzi desenate realizate de artistul manga Koyoharu Gotouge, filmul "Demon Slayer: Mugen Train" este un sequel al unui serial TV al cărui prim sezon a fost difuzat în 2019.

Pelicula a obţinut deja încasări de peste 423 de milioane de dolari în box-office-ul mondial şi a vândut bilete în valoare de 19,5 milioane de dolari în weekendul premierei sale din America de Nord, devenind filmul străin cu cel mai bun debut în Statele Unite.

Filmul spune povestea lui Tanjiro, un adolescent care trăieşte în Japonia în epoca Taisho (1912-1926), care devine vânător de demoni după ce familia sa este masacrată de aceste creaturi însetate de sânge uman.

Pe locul al doilea, la mică distanţă, se află filmul " Mortal Kombat", care a pierdut poziţia de lider şi a obţinut încasări de 6,23 de milioane de dolari din 3.114 de cinematografe nord-americane în cel de-al doilea weekend al său de proiecţii. Box-office-ul nord-american al acestui film a ajuns la 34 milioane de dolari, iar cel mondial la 66,9 milioane de dolari.

Inspirat din franciza omonimă de jocuri video, filmul "Mortal Kombat", produs de Warner Bros., este regizat de cineastul australian Simon McQuoid, aflat la debutul său în lungmetraj, şi beneficiază de o distribuţie internaţională de actori.

Filmul "Godzilla vs. Kong", produs de Warner Bros. şi Legendary, s-a menţinut pe locul al treilea cu încasări de 2,7 milioane de dolari obţinute din 2.753 de cinematografe din America de Nord în cel de-al cincilea weekend de proiecţii. Box-office-ul său nord-american a ajuns la 90,3 milioane de dolari, iar cel mondial la 415,4 milioane de dolari.

"Godzilla vs. Kong" reprezintă cel de-al patrulea lungmetraj produs de Warner Bros în cadrul francizei "MonsterVerse", creată în colaborare cu studioul de producţie Legendary. În acest film, cei doi monştri uriaşi - Godzilla şi King Kong - se luptă într-o bătălie spectaculoasă, de al cărei rezultat depinde soarta omenirii.

Regizat de Adam Wingard, filmul îi are în rolurile principale pe actorii Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza Gonzalez şi Julian Dennison.

Filmul horror "Separation", produs de Open Road şi Briarcliff Entertainment, a debutat pe locul al patrulea în box-office-ul nord-american, cu încasări de 1,8 milioane de dolari obţinute din 1.751 de cinematografe.

Regizat de William Brent Bell şi avându-i în rolurile principale pe actorii Rupert Friend, Mamie Gummer şi Violet McGraw, filmul spune povestea unei adolescente care, după moartea mamei sale într-un accident de automobil, găseşte consolare în fantoma acesteia.

Filmul de animaţie "Raya and the Last Dragon", produs de Disney, s-a menţinut pe poziţia a cincea cu încasări de 1,3 milioane de dolari obţinute din 1.810 cinematografe în cel de-al nouălea weekend al său de proiecţii în America de Nord.

Regizat de Don Hall şi Carlos Lopez Estrada, acest lungmetraj animat cu accente de film de acţiune şi de aventuri se inspiră din cultura Asiei de Sud-Est şi are o intrigă plasată în ţinutul fictiv Kumundra. Pelicula prezintă povestea unei fete care porneşte într-o călătorie primejdioasă pentru a găsi ultimul dragon din lume, care să o ajute să îşi unească poporul, divizat de o străveche fiinţă supranaturală cu puteri malefice.

Filmul beneficiază de o distribuţie alcătuită predominant din actori americani de origine asiatică, iar printre artiştii care asigură vocile unor personaje principale se află Kelly Marie Tran şi Awkwafina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108