REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anisie: Profesorii să fie ajutaţi, la predarea online, de bibliotecari, informaticieni sau laboranţi

Anisie: Profesorii să fie ajutaţi, la predarea online, de bibliotecari, informaticieni sau laboranţi

Replica API 8 septembrie 2020 | 23:10 1638

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat marţi seara că a recomandat ca profesorii să fie ajutaţi, după începerea anului şcolar, pentru a putea derula lecţiile de la clasă şi în sistem online de către bibliotecarii, informaticienii sau laboranţii care există în şcoli.

Monica Anisie

"Trebuie să spun că în toată această perioadă şi cât am răspuns personal la linia Telverde pe care o avem la Ministerul Educaţiei, dar şi cât am discutat cu directori şi cu inspectorii şcolari, am recomandat ca profesorul să fie, în această perioadă, ajutat şi de personalul unităţii de învăţământ. Avem în unele unităţi de învăţământ, fie bibliotecar, fie profesor documentarist, informaticieni, avem laboranţi care, în această perioadă, pot ajuta. (...) Există în majoritatea şcolilor şi biblioteca şcolară şi postul de bibliotecar. Cum, în această perioadă, ştim foarte bine, că ordinul comun interzice copilului să mai intre în contact cu foarte multe persoane (...) nu vor mai putea să meargă la bibliotecă. Deci, în felul acesta, colegii noştri ar putea să îi ajute pe profesori", a declarat Monica Anisie, la Digi 24, scrie Agerpres.

Aceasta a mai recomandat ca festivităţile de începerea anului şcolar să fie evitate în această perioadă, dar dacă se vor organiza, totuşi, mai ales pentru elevii din primii ani care nu au mai fost în acea şcoală, să se facă în spaţii deschise şi în aşa fel încât să se păstreze distanţa fizică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu fiti rai femeia de serviciu nu stie sa predea dar va face vaccinurile!
0
0
Etete, uite pe cine am schimbat noi in bine, am dat jos Dragnea si Dancila si a venit bezmeticul de Ludovic cu o adunatura de idioti. Halal clasa politica, TOTI PANA LA ULTIMUL din orice partid numai handicapati. Nu mai votam politicieni , votam oameni, gospodari si cu minte
1
1
Cate scoli au bibliotecari si informaticieni ? Bai femeie,nu au nici WC-uri civilizate,iar informaticienii buni deja au plecat unde sunt salarii,nu mistocareala ca in invatamant! Muierea asta e o calamitate.
3
0
Eu zic sa ajute si femeile de serviciu si paznicii scolii..ce mare smecherie sa faci educatie, scoala,culurslizare, ca doar copii nu conteaza pt pnl. La alocatii ne am cacat pe drepturile copiilor si pe lege, mai ramane sa faca ore cu femeia de serviciu si gata....v ati atins scopul. Aaaaaa...uitadem...mai trrbuie sa i si vaccinati obligatoriu pt covid si....chiar ati reusit. Mi e scarba de psd, au jefuit tara de toate bogatiile lasste de la ceaudescu, a venit betivanul chior si a luat ce mai ramasee pe fund, dar pnl nu merita nici mucii din batista.
9
0
inclusiv ajutati si de femeia de servici
8
0
Voi cereti examene si cursuri pentru profesori si acum cereti sa predea orice om. Urla incompetenta in ea
10
0
Citesti si te minunezi de ce tampenii pot debita prostii astia de la conducere!
8
0
Contra cost, bineinteles, nu-i asa?
6
0
Recomandare nu inseamna obligativitate asa ca pas!
6
2
Sa-i ajute pe castane, asa-i?
6
1
Invatatoarea ajunsa ministru arata cata incompetenta exista si in guvernul asta
15
2
de guvern si de mata nu ar putea fi ajutati
10
0
Cu glasul ala de closca pitigaiata si cu ideile pecare le debitezi ... esti penibila ! Credeam ca P.N.L. este un partid serios , dar se pare ca m-am inselat !
18
1
Oare care o fi mai proasta dintre asta si dancila?
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108