REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANR cumpără un sistem pentru inspecţia navelor de la o celebră companie

ANR cumpără un sistem pentru inspecţia navelor de la o celebră companie

Replica API 5 decembrie 2018 | 14:35 346

Gură de oxigen pentru unul din cei mai mari furnizori de soluţii integrate telecom

Gură de oxigen pentru unul din cei mai mari furnizori de soluţii integrate telecom

Autoritatea Navală Română (ACN) va plăti peste jumătate de milion de euro pentru un sistem destinat inspecţiei navelor unei celebre companii româneşti specializate în sisteme telecom, care se află de mai bine de un an în insolvenţă. Firma este unul din furnizorii consacraţi de sisteme de securitate, cu sute de contracte primite de la stat, în valoare de peste 60 de milioane de euro. Unul din acţionarii săi este partener de afaceri cu fiica unui fost director adjunct al SRI.

ANR a atribuit pe 13 noiembrie 2018 un contract privind achiziţia unui Sistem Integrat pentru Inspecţia Navelor, în urma unei licitaţii deschise iniţiate pe 27 martie 2018. Potrivit ANR, achiziţia era necesară „în cadrul proiectului „Dezvoltarea unei baze de date comune şi a unui cadrul legal comun pentru inspecţii la nave pe sectorul comun bulgaro-român al Dunării, cu interfaţa în sistemul RIS naţional” - „Development of a common database and legal framework for ships inspections for the common Bulgarian-Romanian stretch of the Danube river with interface to the national River Information Service (RIS), cod proiect 16.5.2.014 – DANRiSS”, finanţat în cadrul programului INTERREG V-A, Cooperare Regională Transfrontalieră România-Bulgaria.

Sistemul Integrat pentru Inspecţia Navelor este un instrument de lucru necesar în coordonarea, executarea şi documentarea activităţilor legate de inspecţia navelor pe cursul comun al fluviului Dunăre, activităţi care includ coordonarea traficului, asigurarea securităţii traficului, inspecţia navelor, precum şi respectarea cadrului de reglementări. Sistemul presupune atât achiziţionarea de servicii de dezvoltare software (inclusiv instalarea, configurarea, testarea şi integrarea platformei, precum şi instruirea utilizatorilor), cât şi infrastructura hardware, inclusiv software de bază, sistem de videoconferinţă şi echipamente de birou, necesare funcţionării sistemului în condiţii optime şi în conformitate cu prevederile proiectului”.

A cerut singură insolvenţa

Câştigătoare a fost declarată Mira Telecom SA Bucureşti, care va primi pentru sistemul livrat ANR 456.200 de euro, fără TVA. Banii sunt asiguraţi în proporţie de 85% din fonduri europene, 13% de la bugetul de stat şi 2% din bugetul ANR. Mira Telecom SA are ca domeniu de activitate telecomunicaţii prin reţele fără cablu şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 13.400.815 lei şi pierderi de 6.604.731 lei, cu 45 de angajaţi, precum şi datorii de 39.640.081 lei. Firma se află în insolvenţă, la cerere, din august 2017, deşi în 2016 înregistrase un profit de peste 1,5 milioane lei.

Zeci de milioane de la instituţii de forţă

Mira Telecom SA este unul dintre cei mai importanţi furnizori români de sisteme integrate telecom şi de securitate, cu sute de contracte primite de la stat. În ultimii zece ani, firma a primit peste 60 de milioane din bani publici, prin intermediul câtorva sute de contracte, semnate cu instituţii precum Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secretariatul General al Guvernului, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Nuclearelectrica, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale etc.

Asociat cu SRI

Mira Telecom SA este deţinută de Stelian Ilie (80%), Dragoş Băsmăluţă şi Dănuţ Florin Modoran, cu câte 10%. Dragoş Băsmăluţă este asociat într-o altă firmă cu Iulia Maria Zamfir, fiica generalului Dumitru Zamfir, fost director adjunct al Serviciului Român de Infomaţii. Generalul Zamfir, cunoscut sub porecla de Timpanul, a condus SRI în perioada 1997- 2008. În 2011, generalul SRI a fost trimis în judecată de DNA pentru că a cumpărat ilegal şi la un preţ subevaluat locuinţa de serviciu, aflată în proprietatea Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci o companie falimentara a SRI-ului castigat contractul?! Uau, ce tare!!! Astia ne cred prosti ?
4
1
ei sunt adevaratii pirati !!! Vin se aseaza la masa si cersesc ,bani,prezent for mi cheptan, wiskey,tigari in pungi,gas oil,sanitary inspecsion cheptan, port steit control cheptan,deficiency chetan,no good. si placa cu 10 cartoane de tigari minim... wiskey,puii din cambuza,si senvisuri,salam,cu motorina ... ce sistem...siktir romania nici in ukraina egipt nu e asa ne facem de tot cacatul ca de obicei!
9
0
citind articolul am zis ca e vorba de un sistem prin care inspectorul urca la bordul navei cu geanta goala si coboara cu geanta tot goala......dar nu......nu exista sistem anti -jecmanirea navelor
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108