REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Anthony Joshua a continuat meciul cu Andy Ruiz, chiar dacă avea o comoţie cerebrală

Anthony Joshua a continuat meciul cu Andy Ruiz, chiar dacă avea o comoţie cerebrală

Replica API 13 septembrie 2019 | 00:00 411

Boxerul britanic Anthony Joshua, care a pierdut centura mondială WBA a greilor după lupta cu Andy Ruiz din luna iunie, a continuat să lupte după ce a suferit o comoţie cerebrală în repriza a treia, când a fost trimis la podea, a recunoscut antrenorul Rob McCracken, citat de L'Equipe.

La trei luni după acel meci în care Joshua a încasat prima înfrângere la profesionişti, antrenorul McCracken a recunoscut la BBC că şi-a lăsat pugilistul să lupte, asumându-şi riscurile: ''Îl cunosc mai bine decât toţi experţii care îl ştiu foarte puţin sau care l-au întâlnit o dată sau de două ori. Am ştiut că a suferit o comoţie. Am încercat să-l fac să mai ducă câteva reprize, repriză după repriză şi să vedem unde este. Avea privirea sticloasă după ce a primit acea lovitură din repriza a treia şi care a continuat până la finalul meciului''.

Arbitrul a oprit lupta în repriza a 7-a, când Joshua a fost trimis din nou la podea. Meciul revanşă dintre americanul Andy Ruiz şi Anthony Joshua a fost deja programat pentru 7 decembrie.

Decizia antrenorului a revoltat însă specialiştii din medicină.

''Antrenorii au responsabilitatea de a avea grijă de boxerii lor şi este clar că unica prioritatea a antrenorului lui Anthony Joshua a fost să câştige lupta şi nu să-l protejeze pe boxer de o rană potenţial mortală. Se ştie că după o comoţie, orice altă lovitură poate agrava pagubele. Există riscuri şi mai mari să suferi de o comoţie cerebrală mortală sau foarte gravă, dacă a fost deja afectat creierul'', a declarat un purtător de cuvânt al Headway, centru medical specializat în comoţii cerebrale.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108