REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Antonescu: Andronescu va fi ministru al Educaţiei după 9 decembrie, pentru următorii patru ani

Antonescu: Andronescu va fi ministru al Educaţiei după 9 decembrie, pentru următorii patru ani

Replica API 5 decembrie 2012 | 00:00 266

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat, marţi, la o întâlnire cu profesorii din Alexandria, că Guvernul USL şi-a luat angajamentul de a face din educaţie o prioritate naţională, punctând că există certitudinea că Ecaterina Andronescu va fi şi după data de 9 decembrie ministru al Educaţiei.

"Trebuie să dăm pentru Educaţie un ministru bun şi cred că am făcut-o, având certitudinea că doamna ministru Andronescu va fi şi pentru următorii patru ani după 9 decembrie ministru al Educaţiei. (...) Dna Andronescu este un astfel de ministru şi aş vrea ca dnul Dragnea care va fi un ministru foarte puternic să se angajaze în faţa dumenavoastră că o va sprijini. Un ministru bun mai înseamnă un om capabil să înţeleagă domeniul pentru care face politică, şi ceea ce admir de ani de zile, de dinainte de a exista USL-ul, la dna ministru şi dna profesor Ecaterina Andronescu este faptul că, din vârful ierarhiei universitare, pentru că este vorba de un rector, de un profesor, care atins cele mai înalte culmi ale performanţei profesionale şi ierarhiei universitare, ştie să preţuiască profesorul simplu, profesorul de gimnaziu, profesorul de ţară, pe care tot felul de şmecherii din ţara asta îl numesc "profesoraş". Nu, el trebuie numit profesor şi trebuie respectat. Ecaterina Andronescu ştie să facă asta şi de aceea este un ministru bun", a precizat Antonescu.

Totodată, liderul liberal a criticat politica dusă de fostul ministru, Daniel Funeriu, care le-a spus dascălilor: "Scapă cine poate! Închidem şcoli. Cine n-are bani, să fie sănătos!".

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108