REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antonescu cere respingerea superimunităţii aleşilor: Nu am fost informat corect

Antonescu cere respingerea superimunităţii aleşilor: Nu am fost informat corect

Replica API 13 decembrie 2013 | 00:00 182

Liderul PNL, Crin Antonescu, cere rediscutarea schimbărilor aduse Codului penal, care oferă aleşilor superimunitate şi îi exonerează de conflictul de interese, modificări operate marţi în Camera Deputaţilor şi aspru criticate de UE şi SUA. "Nu am fost corect informat", a spus, joi, Antonescu, care a admis că ambasadele străine au dreptate când critică votul din Camera Deputaţilor.

"Informaţiile pe baza cărora am comentat erau incomplete. Am pornit de la premisa că acest pachet de modificări la Codul penal, deşi scot parlamentari şi demnitari în general din categoria funcţionarilor publici, îi menţin totuşi, cu certitudine, într-o zonă în care pot fi anchetaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi pentru încălcarea diverselor legi. Trebuie să admit deşi nu îmi face nicio plăcere că nu am fost suficient informat. Există riscul, după toate elementele care au fost aduse, ca această interpretare să fie dată", a declarat Crin Antonescu.

"Îmi asum întreaga responsabilitate în exclusivitate. Pentru mine contează să facem lucrul corect. Contează ca legislaţia pe care noi o votăm să nu fie una preferenţială. Îi propun preşedintelui Camerei ca în cazul în care nu a semnat legea votată în plenul Camerei, să o repună în discuţie. O discuţie transparentă, deschisă, amănunţită, cu argumente. Dacă acest lucru nu este posibil sau domnul Zgonea nu este de acord cu poziţia mea, atunci când proiectul va fi trimis spre reexaminare de către preşedinte, voi propune deputaţilor PNL să respingă prin vot toate acele modificări aduse", a mai spus liderul PNL.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

sursa: Realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108