REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Antonescu: Ideea imparţialităţii politice a Parchetelor este falsă, nimeni din PDL nu a fost deranjat

Antonescu: Ideea imparţialităţii politice a Parchetelor este falsă, nimeni din PDL nu a fost deranjat

Replica API 8 octombrie 2012 | 00:00 201

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că "ideea imparţialităţii şi a atacului necruţător către toate direcţiile politice" din partea Parchetului ÎCCJ şi a DNA este "falsă" şi că "nimeni din preajma lui Băsescu şi din nucleul dur al PDL nu a fost deranjat în timpul mandatelor Kovesi - Morar". "Parchetul condus de doamna Kovesi şi DNA condus de domnul Morar nu au deschis niciodată, ba chiar au închis, dosare legate de oamenii puternici apropiaţi de Traian Băsescu. Domnul Apostu la Cluj şi domnul Gutău la Vâlcea sunt fenomene marginale. Au fost discuţii de presă, au fost dosare deschise care s-au închis, în frunte cu al domnului Băsescu, ultimul în cursul referendumului, deci ideea imparţialităţii şi a atacului necruţător către toate direcţiile politice este falsă. Nu, nimeni din preajma lui Traian Băsescu şi din nucleul dur al PDL nu a fost deranjat în timpul mandatelor Kovesi - Morar. Poate că n-au greşit nimic. Dar asta s-o constatăm, să nu mai vorbim prostii, aşa, că să fim în ton, să fim de bonton", a declarat, sâmbătă, preşedintele PNL, într-un talk-show al Antena 3.

Antonescu a spus că ideea de rocadă a titularilor funcţiilor din Parchete trimite la similitudini cu "ce se petrece la Moscova".

"Cu bune, cu rele, indiferent cu cât de bune, ideea de rocadă, ideea domnului Traian Băsescu de rocadă, pentru că doamna Kovesi, prin lege, nu mai poate fi procuror general, şi domnul Morar, prin lege, nu mai poate fi procuror la DNA, ideea de rocadă n-are cum să nu te ducă, fie şi printr-o similitudine anecdotică cu ce se petrecea şi se petrece pe la Moscova... Adică, asta înseamnă că noi trebuie să înghiţim ideea că în ţara asta nu mai există niciun procuror cinstit şi competent care să fie pus într-una dintre aceste două funcţii. Or, eu un asemenea lucru nu cred. Nu am însă ce să fac din poziţia mea. Eu peste mână ministrului Justiţiei nu-i dau; ministrul Justiţiei are toată libertatea...", a mai spus liderul liberal, la acelaşi talk-show.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108