REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antonescu: Sunt "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi

Antonescu: Sunt "încurcat" faţă de ceea ce ni se cere legat de numirea procurorilor şefi

Replica API 19 martie 2013 | 00:00 180

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat "încurcat" în chestiunea numirii noilor procurori şefi ai Parchetului şi DNA, precizând că pe de o parte Comisia Europeană cere o procedură "lungă şi transparentă", în timp ce alte autorităţi române şi internaţionale vor numiri rapide. Antonescu a fost întrebat dacă, în contextul părăsirii funcţiei de ministru al Justiţiei de către Mona Piviniceru, va fi amânată procedura de numire a procurorilor şefi.

"Constatăm pe de o parte, de la Comisia Europeană, în toate discuţiile, negocierile, sau cum doriţi să le spunem, pe care doamna ministru Pivniceru le-a purtat cu doamna comisar Viviane Reding, se insistă apăsat din partea Comisiei Europene pentru procedurile lungi şi transparente, cu selecţii, cu concursuri şi aşa mai departe. Văd din altă direcţie - chiar din poziţii oficiale ale unor autorităţi române şi internaţionale - că se doreşte de îndată propunerea şi numirea unor procurori. Sunt un pic încurcat în legătură cu acest lucru şi noroc că nu e treaba mea", a răspuns Antonescu, precizând că nu are nicio atribuţie în acest proces. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită în CC, pentru că premierul şi-ar putea asuma, astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA. Întrebat cum comentează posibilitatea ca Mona Pivniceru să fie votată de Senat pentru a deveni membru al Curţii Constituţionale, Băsescu a răspuns: "Aş mulţumi lui Dumnezeu să se întâmple asta, ar însemna ca premierul să-şi asume asta (propunerile de procurori-şefi, n.r.) ca interimar".

Băsescu a spus că este convins că Ponta, ca procuror, înţelege ce înseamnă ca Parchetul General şi DNA să nu aibă propuneri pentru procuri-şefi. Întrebat dacă ar fi de acord cu numirea lui Tudor Chiuariu la ministerul Justiţiei, el a răspuns că e de acord cu orice ministru care i-ar propune procurori-şefi care să aibă ceva în spate.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108