REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Antreprenoarele pot cere finanţare din fondul de investiţii dedicat exclusiv femeilor, în perioada ianuarie-februarie 2020

Antreprenoarele pot cere finanţare din fondul de investiţii dedicat exclusiv femeilor, în perioada ianuarie-februarie 2020

Replica API 11 septembrie 2019 | 00:00 379

Elite Business Women (EBW), cel mai mare club de afaceri feminin din România, cu peste 10.000 de membre, a lansat marţi primul fond de investiţii dedicat exclusiv femeilor, iar femeile antreprenor pot depune cereri de finanţare în perioada ianuarie-februarie 2020, a declarat, marţi, Bianca Tudor, Founder & CEO Elite Business Women.

"La baza Elite Business Women stau argumente matematice care nu au legatura cu feminismul: un procent de 51% din populaţie, la nivel global, este reprezentat de femei. Cea mai mare rata a şomajului este în rândul femeilor, deşi acestea sunt absolvente de studii superioare într-un procent mult mai mare decât bărbaţii. Ceea ce înseamnă un capital uman educat neexploatat. Cum ar fi să aducem tot acest capital uman talentat în antreprenoriat? Am asista la ridicarea următoarei puteri economice a lumii, care nu va fi India sau China, ci implicarea femeilor în afaceri", a precizat Bianca Tudor.

Potrivit unui studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs, cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezintă lipsa de finanţare pentru a începe şi dezvolta un business.

"Deşi aproape 40% dintre afacerile din România sunt deţinute de femei, profitabilitatea companiilor este foarte mică sau inexistentă. În studiul făcut de EBW, pe un eşantion de 10.000 de antreprenoare, pe lângă lipsa accesului la finanţare, o altă provocare este lipsa know-how-ului necesar dezvoltării de afaceri. Prin Elite Business Women Investment Fund oferim nu doar microfinanţări antreprenoarelor ci, mai ales, o echipa de mentori", a mai spus fondatorul EBW.

Ea a explicat că proiectul este unul autentic şi atipic, având la baza conceptul de 'marketing prin afiliere'.

Primul pas îl constituie înscrierea în clubul de afaceri Elite Business Women, respectiv achitarea taxei de membership. Printre beneficiile afilierii se numără networking cu femei de afaceri experimentate şi de succes, promovarea propriului business în mediul online, suport din partea comunităţii EBW şi posibilitatea de a înscrie şi alte antreprenoare în club. Pentru fiecare nou membru înscris, persoana care face recomandarea primeşte un bonus de 20% din valoarea membershipului. În plus, alţi 20% merg către Elite Business Women Investment Fund.

Domeniile eligibile pentru a primi finanţare sunt: educaţie, sănătate, IT, servicii, artificial intelligence (AI), antreprenoriat social, producţie, marketing, consultanţă etc. Pot aplica afacerile deja înfiinţate, care au în acţionariat o femeie, cu minimum 50% din acţiuni, compania să fie pe profit şi să nu fie implicată în litigii civile sau penale.

Potrivit sursei citate, membrele Elite Business Women au prioritate la finanţare.

Membrele Elite Business Women au acces la toate planurile de afaceri depuse online de către aplicanţi şi, tot online, vor vota businessul pe care îl consideră potrivit pentru a primi finanţare. Perioada de înscriere este ianuarie-februarie 2020, iar procesul de selecţie durează până la 31 martie 2020.

Potrivit datelor prezentate în cadrul conferinţei, doar 37,5% dintre acţionarii sau asociaţii firmelor din România sunt femei, conform datelor de la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pentru primele 7 luni din 2019. Puţin peste 500.000 de femei deţin acţiuni în cele aproape un milion de companii româneşti. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108