REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Anul acesta plătim 3 lei să dăm la pedale în Parcul Tăbăcăriei

Anul acesta plătim 3 lei să dăm la pedale în Parcul Tăbăcăriei

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 599

S-a pus taxă pentru închirierea bicicletelor "I'Velo"

S-a pus taxă pentru închirierea bicicletelor "I'Velo"

Centrul de închirere a bicicletelor "I'Velo" din Parcul Tăbăcăriei s-a deschis de ieri, când a avut loc evenimentul de lansare a proiectului de bike-sharing.

Dacă în anii anteriori bicicletele erau închiriate gratuit doar pe bază de buletin, anul acesta există o taxă de închiriere, de 3 lei pe oră pentru tineri şi adulţi. Nici elevii de peste 16 ani nu vor scăpa de plata taxei. Doar pensionarii şi elevii de sub 16 ani pot să închirieze gratuit bicicletele, timp de două ore. "Anul acesta am schimbat bicicletele, sunt altele faţă de anii anteriori. Schimbarea bicicletelor a implicat anumite costuri, de aceea s-a pus şi taxa pe închiriere", a precizat, pentru "Replica", Răzvan Năstase, managerul proiectului "I'Velo". În acest an, sunt puse la dispoziţia constănţenilor 100 de biciclete. "I'Velo" este cel mai important program de bike-sharing gratuit din România şi se desfăşoara în Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi şi Constanţa. Proiectul a fost gândit de Asociaţia Green Revolution, cu sprijinul Raiffeisen Bank şi se află sub patronajul Ministerului Mediului şi Pădurilor. Membrii Asociaţiei Green Revolution spun că taxa ajută la finanţarea proiectului. ,,I'Velo Constanţa" se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Constanţa. Centrele de închiriere vor fi deschise până în luna octombrie. Programul "I Love Velo", prin care doar arătând buletinul puteai închiria gratuit o bicicletă, scotea în vara anului trecut zilnic 200 de constănţeni la plimbare, iar în weekend numărul celor care închiriau biciclete depăşea deseori 300. "Anul trecut, dădeam spre închiriere chiar şi 400 de biciclete pe zi. Veneau mulţi constănţeni în parcul Tăbăcăriei, să se plimbe cu bicicletele", a declarat Mihai Curduneanu.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108