REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Apartamentele din blocurile de pe Traian se vând la jumătate de preţ

Apartamentele din blocurile de pe Traian se vând la jumătate de preţ

Replica API 3 august 2012 | 00:00 121

Nimeni nu vrea să stea pe o stradă închisă, sub ameninţarea că se prăbuşesc imobilele

Nimeni nu vrea să stea pe o stradă închisă, sub ameninţarea că se prăbuşesc imobilele

Situaţia străzii Traian din municipiul Constanţa a rămas neschimbată. Dacă în campania electorală, fostul prefect Claudiu Iorga Palaz sau Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL, le promitea constănţenilor remedierea cât mai rapidă a problemei, la câteva luni după alegeri, am găsit strada Traian în aceeaşi stare în care se află de ani buni. Deşi era o stradă circulată, ea unind Bulevardul Ferdinand cu Bulevardul Tomis şi Strada Vasile Canarache, cei implicaţi în reabilitare nu s-au sinchisit să accelereze lucrările la fostul Trident Plaza, viitorul World Trade Center Constanţa. Strada pustie, îngrădită de două bariere adânc înfipte în asfalt împiedică bunul mers al lucrurilor şi bunul trai al riveranilor.

"Ca să pot ajunge în faţa blocului, trebuie să fac un ocol de aproape 2 km. Nu înţeleg de ce nu ne lasă măcar pe noi, riveranii, să trecem pe aici", spune Constantin Lacheu, locatar al blocului A6, căruia parcă nici nu-i mai pasă dacă se înclină imobilele sau nu, din cauza problemei grave cu care se confruntă Valea Portului. O altă problemă cu care se confruntă locatarii blocurilor din zonă constă în faptul că apartamentele nu se mai vând la preţul lor real, ci la unul înjumătăţit. "Cunosc pe cineva care a vrut să-şi vândă apartamentul, dar din cauza lucrărilor demarate a reuşit să ia doar jumătate din suma reală. Nimeni nu vrea să stea pe o stradă pe care nu se poate circula şi într-un bloc care se înclină sau se poate prăbuşi", mai spune Constantin Lacheu. Promisiunile făcute de Christian Gigi Chiru au rămas şi ele în amintirea lui Constantin Lacheu: "A venit cel care a înfiinţat Primăria Constănţenilor şi a promis că o să se ocupe el de problemă şi că lucrările se vor termina curând, dar nu a fost decât o altă manevră electorală. Nu îmi doresc decât să se încheie o dată lucrările, ca să pot circula şi eu normal pe strada pe care stau". "Gigi Chiru a fost interesat de şantierul acesta doar pentru că vroia să iasă primar", ne mai spune un locatar din zonă. "În 2 ani o să fie gata? Eu aş zice că o să le mai ia încă 5-6 ani până când o să termine lucrarea. La cât chef de muncă este, în mod sigur nu o să termine în 2014", a completat acelaşi locatar, care s-a recomandat drept Iulian Popescu. Cât despre promisiunile electorale făcute cu doar câteva luni în urmă, el a comentat: "Să le fie ruşine".

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108