REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

APEL UMANITAR! O copilă din Constanța se luptă de trei ani cu cancerul! Are nevoie de ajutor!

APEL UMANITAR! O copilă din Constanța se luptă de trei ani cu cancerul! Are nevoie de ajutor!

Replica API 10 aprilie 2019 | 23:41 1969

Este o fetiță veselă căreia îi place să picteze. Dar veselia ei este umbrită de lupta cu o boală grea. De trei ani, își petrece timpul prin spitale, atât în România, cât și în Italia, prin investigații, analize, ședințe de chimioterapie și radioterapie sau intervenții chirurgicale. Iar când se credea că într-un final se află pe drumul spre vindecare, a primit o nouă lovitură: boala a recidivat!

Georgiana Alexandra Adăscăliței este o școlăriță din Constanța care în curând va împlini 10 ani. Nu a mers însă prea mult la școală, învățând fie pe un pat de spital, fie acasă, căci la vârsta de 7 ani a primit un diagnostic greu de dus de un om mare, darămite de un copil: osteosarcom. Altfel spus, cancer osos. De atunci, pentru Georgiana și părinții ei a început o luptă grea, pe care au purtat-o cu răbdare și speranță. Drumuri prin spitale, atât în țară, cât și în Italia, unde i s-a dat o șansă la viață. Pentru ca fetița să poată să meargă, a suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare a genunghiului și femurului și montarea unei proteze bionice. Georgiana a fost prima fetiță din România care a fost protezată cu un astfel de dispozitiv. Mai mult, au urmat lungile ședințe de chimioterapie și radioterapie.

Când părea că lucrurile au intrat pe un făgaș plin de speranță, părinții au primit o veste alarmantă: la nivel pulmonar au fost depistați micronoduli, în vara lui 2018, iar în decembrie 2018 au fost depistate și metastaze osoase.

Drept pentru care, au reînceput ședințele de chimioterapie și radioterapie. Marți, 9 aprilie a.c., Georgiana era internată la Institutul de Onologie Fundeni pentru cea de a 29-a ședință de chimioterapie. Nu sunt ușor de suportat, dar fetița este puternică și cu zâmbetul pe buze.

Mai mult, la sfârșitul lunii mai a.c., copila este programată la investigații la Institutul Oncologic Bologna, unde a suferit și intervenția chirurgicală de protezare a genunchiului, pentru noi investigații și analize. Totodată, având în vedere că este în perioada de creștere, copila trebuie să ajungă, la fiecare trei luni, la institutul din Italia pentru alungirea protezei.

Toate aceste drumuri, investigații și analize presupun însă pentru familie o cheltuială uriașă. În sprijinul lor, elevii Școlii Gimnaziale nr. 37 Constanța au organizat un târg cu produse, banii colectați urmând să fie donați familiei colegei lor. De asemenea, familia îi are alături pe voluntarii din cadrul Asociației Dăruiește Aripi.

Oricine poate să facă o donație sau poate să o ajute într-un fel pe Georgiana, are la dispoziție contul de la mai jos, deschis pe numele mamei, Ionela Adăscăliței. Cont în lei: Banca Transilvania RO61 BTRL 0140 1201 K557 59XX. De menționat că, la acest moment, familia nu știe de ce sumă va avea nevoie în perioada următoare, întrucât medicii nu au stabilit încă parcursul terapeutic care va urma, fiind în stadiul în care sunt efectuate investigațiile medicale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
alo, dancila, alo puscarias draknea- se aude?- faceti ''un exercitiu de imagine'' si treceti de la faza de mimare a guvernarii-la o guvernare corecta, in folosul omului- ajutati, ca va sta in putinta, chiar si din puscarie o puteti face, conturile voastre, atat cele den tara cat si din afara tarii, dau pe dinafara. Imaginati-va aca aceasta minunatie de fetita isi cere dreptul la viata- poate , nu era exclus, sa faca parte din familia voastra- ce reactie ati fi avut si puneti-o in practica. Ca ea sunt mii de copii, care , din cauza lipsurilor adancite, cu buna stiinta de vopi- spre supraimbuiba
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212