REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

APEL UMANITAR! O familie cu patru copii RĂMÂNE pe STRĂZI în plină PANDEMIE și nu are ce pune pe masă!

APEL UMANITAR! O familie cu patru copii RĂMÂNE pe STRĂZI în plină PANDEMIE și nu are ce pune pe masă!

Replica API 10 aprilie 2020 | 16:27 35348

Situație disperată pentru o familie cu patru copii din municipiul Constanța, amenințată de proprietar că trebuie să părăsească locuința în care stă cu chirie, în plină pandemie.

Capul familiei, ospătar de meserie, a rămas fără loc de muncă, după criza provocată de noul coronavirus. Proprietarul casei le-a dat ultimatum să părăsească locuința în maximum o săptămână.

Amenințați să părăsească locuința

Laurențiu și Mihaela, alături de cei patru copii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, se gândesc cu groază la opțiunile pe care le au. În disperare de cauză, Mihaela a cerut ajutorul pe o rețea de socializare, în speranța că cineva le va oferi o locuință disponibilă și un loc de muncă pentru Laurențiu.

"Locuim în Palazu Mare de aproape doi ani și am plătit de fiecare dată chiria, chiar dacă uneori am mai întârziat câteva zile. Când ne-am mutat aici, am convenit cu proprietarul că putem sta o lungă perioadă de timp, de peste 10 ani. Recent, proprietarul, care este plecat în Anglia, ne-a sunat în repetate rânduri să evacuăm locuința, pentru că vrea să se întoarcă în țară. În zadar am încercat să-i explic că suntem într-o situație delicată și să ne păsuiască măcar până trece această criză, dar mai rău s-a enervat și a început să ne amenințe și să ne adreseze injurii", ne povestește Mihaela Coman.

"Vreau să muncesc, dar nu am unde"

Laurențiu Coman, ospătar cu ștate vechi, cu 18 ani experiență în branșă, ar munci oriunde, doar pentru a avea ce să pună pe masă copiilor. În situația actuală, o locuință în municipiul Constanța și un loc de muncă ar fi o mană cerească. Bărbatul promite că va achita chiria imediat ce va putea încasa un salariu.

"Nu m-am ferit niciodată de muncă. Vreau să muncesc, dar nu am unde. Mulți vor spune de ce am făcut atâția copii și că d-aia am ajuns în situația asta. Să știți că îmi iubesc copiii și vrem să ne descurcăm cinstit. Am primit ajutoare după apelul soției, constând în alimente și 100 de RON. Nu vă ascund că am primit o mână de ajutor, la 60 de kilometri de Constanța, unde nu pot să găsesc loc de muncă, dar cel mai important este că tavanul stă să pice. Apreciem ajutorul, dar este un pericol pentru copii.", spune Laurențiu Coman.

David, Antonio, Rebeca și Laurențiu au nevoie de ajutorul vostru

De la începutul crizei, totul a mers din rău în mai rău pentru familia Coman. Au fost zile în care părinți au fost nevoiți să facă foamea pentru a le asigura micuților puțina mâncare pe care o aveau.

"Am stat patru zile fără mâncare. Am preferat să le dăm copiilor tot ce am avut. Îmi este rușine să recunosc, dar asta este situația. Le-am dat orez cu zahar, am mai fiert paste, au avut burtica plină și am putut să stăm liniștiți, cât de cât. Eu am lucrat de când mă știu în restaurant, asta mă pricep să fac cel mai bine, dar în situația dată accept orice.", recunoaște Laurențiu.

Cei care doresc să ajute această familie sunt rugați să apeleze numărul de telefon 0731.177.061.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot nu aveti unde sta sapt asta vine un nene sa puna mobila de bucatarie si va puteti muta la hanul piratilor la un ap de al meu
17
0
Nu avem comt bancar ne ajuta o doamna
9
5
Va rog sa lasati un cont bancar si un nume de beneficiar!
2
3
Multumim tuturor pt sustinere si ajutorul acordat si ne cerem scuze daca nu am reusit sa vorbim cu toti cei care ne-au sunat. Va multumim inca odata pr tot si va dorim multa sanatate. Cu ajutorul vostru am reusit sa depasim aceste momente groaznice .
11
3
Ba, da nu va e rusine?! Judecati oamenii k fac copii? F bine k fac! Bine k fac toate ciorile cate 7 bucati si nu va mai agitati! Nu v-a cerut oamenii nimic! Este prezentat un caz, si mai sunt multi altii ca ei, prin care un diasporean ii da afara din casa, dupa ce s-au inteles cu el k pot sta mult si bine! Diasporeanu si el e lesinat ca nu mai munceste cu ziua sau cum o munci el, cu cele maxim 8 clase ale lui! Asta este un exemplu de ceea ce va asteapta pe f multi dintre voi, fomistilor care nu va vedeti mizeria de sub nas!
28
5
..dar cand tu n-ai nici casa...nici masa.te apuca damblalele,si i-o tragi la greu,si faci 4 copii. ...este jalnic...daca toti am proceda identic si la fel,inseamna ca am fi o tara de persoane neajutorate...faci copii poate are altul grije de ei...copilasii n-au nicio vina..iepuroaica este pricipalul vinovat...ce-a zis: facem puradei,o tragem pe alocatie..si sa vezi viata...iata ca n-a fost asa...
29
42
Garden shop angajeaza muncitori necalificati
9
29
In urma discutiei telefonice cu mamica micutilor, va pot spune ca nu duce lipsa de alimente momentan fiind ajutata de cetateni si este pacat sa mai primeasca de teama ca vor deteriora. Din pacate contul este blocat de banca si singura modalitate momentan este sa-i ajutam direct cu hainute, jucarii si eventual banuti. Locuiesc in Palazu Mare. ambele numere de telefon sunt valabile.
23
2
Doamna raspunde la telefon , am vorbit cu dansa pe nr-ul cu 967. Probabil suna multa lume si din cauza asta.
15
6
Cunoaste cineva familia? Sau macar contul de facebook sa putem ajuta direct? La acele nr de telefon nu raspunde nimeni
4
10
Sorin HULUBEI, te rog sa pui oficial un cont bancar in articol. Daca cineva adauga la comentarii un cont bancar, nu putem avea certitudinea ca este destinat celor nevoiasi. Asa ca, te rog, fa-ti treaba de jurnalist si afla prin ce modalitate putem ajuta acesti copii frumosi.
35
2
Ar fi bine sa se lase un iban pt a se putea vira bani care doreste
11
2
Nu merge acel nr de telefon. Aveti alt contact?
7
2
A lucrat la Rustic
9
2
Cata rautate. Unii dintre noi sunt niste idioti, ca animale nu le poti spune, vorbesc aiurea. Bai Minnie, faptul ca are 4 copii este de laudat, se chinuie sa ii creasca, omul vrea sa munceasca, nu cerea de pomana, precum cioropinele. Bobe si Gore doi labari, doua dejectii umane, care nu fac decat sa manance cacat. Situatia acestei familii este delicata , chiar au nevoie de ajutor, daca vreti sa ii ajutati foarte bine, daca nu, macar nu mai vorbiti tampenii. Oameni fara minte si fara suflet. Acordati repect, jegosilor.
40
10
Stim doar sa comentam, ca asa e romanul nostru, bai care vreti sa ajutati sa o faca din suflet, caz ca a lor o sa tot urmeze....nu fiti rautaciosi, mai bine o mana de ajutor nu ar strica
48
4
Urata situatie. Nu ar vrea cineva sa treaca prin ce trece aceasta familie.
42
1
Nu prea cred ca are carte de munca daca a lucrat ca ospatar adica sezonier, totusi in cazuri dastea ar trebui sa intervina protectia sociala din primarie nu ca pentru uni tigani din H.C.care nu au lucrat niciodata dar Mazare nu le-a dat o casa ci le-a construit un cartier de locuinte,vorba vine le-a construit Mazare ca doar nu a facut Radu cartierul H.C.din bani famigliei al carei cap a fost si este pentru ca nu il vad eu pe Fagadau sa ii dea flit astuia sau lui Nicusor daca unu din astia doi ii da un ordin prin interpusi.
27
3
Palazu apartine de C-ta,cum a bagat Fagadau stancutele in HC sa-i bage si p'astia pasuind-u-i cu chiria pana se pun pe picioare.Adevarul este ca la un singur salariu fara locuinta 4 copilasi este exagerat!
30
7
Daca a lucrat cu carte de munca cand a venit criza a angajatorul trebuia sa il bage in somaj tehnic nu fara nimic, daca acum nu are venit sa ceara masa la cantina din palazu pentru perioada aceasta
21
7
V ar interesa sa lucrati intr-o pizzerie la prepararea acestora?
56
8
Asta situatie dramatica! Dar nu e problema, ca la noi sunt ajutati tiganii si alte scursuri ale societatii! Si stiti ce mai este dramatic? Foarte multi sunt ca ei, in aceeasi situatie si din pacate va fi mai rau, mult mai rau! Pe cine intereseaza!? Pe nimeni!
72
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108