REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

APEL UMANITAR! Viaţa unei fetiţe din Constanța depinde de 2 MILIOANE de DOLARI

APEL UMANITAR! Viaţa unei fetiţe din Constanța depinde de 2 MILIOANE de DOLARI

Replica API 15 august 2020 | 00:00 6321

Mobilizare de forțe în jurul unei fetițe din Constanța, în vârstă de 1 an și 3 luni, care are nevoie de cel mai scump tratament din lume. Alessia poartă pe umeri diagnosticul crunt de Amiotrofie SPinală Musculară tip 1 (SMA-1). Este vorba despre o boală rară pentru care există tratament, însă este cel mai scump medicament din lume. Poartă numele de Zolgensma și costă 2,1 milioane de dolari. În jurul acestui caz s-a format o mobilizare fără precedent și, ceea ce părea la început un obiectiv imposibil de atins, pe zi ce trece fetița este tot mai aproape de a primi tratamentul de care depinde viața sa.

Târg caritabil în weekend, în parcul Tăbăcărie

Pentru a strânge cât mai repede suma de bani necesară tratamentului, în acest weekend, în Parcul Tăbăcărie va fi organizat un târg caritabil, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 20:00. La fel se va întâmpla și peste o săptămână, într-o altă locați din Constanța.

"În acest weekend va avea loc un târg caritabil în parcul Tabacarie, pentru a face o strângere de fonduri pentru Alessia. Va fi un eveniment deosebit, cu tombole, surprize pentru cei mici și nu numai. Este o luptă contracronometru și avem nevoie de multă implicare. Târgul va fi deschis tot weekend-ul, iar săptămâna viitoare vom face un alt târg, în Piața Filipescu, weekend-ul următor. Vă așteptăm pe toți alături de noi!", ne-a precizat Mădălina Belu, organizator al evenimentului.

"Într-o seară, corpul Alessiei a încetat să se mai miște"

În luna iulie, Alessia a început tratamentul cu Spinraza, primul mare pas pe care Alessia îl putea face către recuperare. Fundația Salvează o Inimă a oferit tot suportul pentru a-i oferi Alessiei aparatele extrem de scumpe pentru a o ajuta să respire, întrucât viața micuței depindea de aceste aparate care îi curăță plămânii.

"Într-o seară, corpul Alessiei a încetat să se mai miște. Pur și simplu, dintr-o dată Alessia nu își putea mișca nici degetele, nimic! Totul s-a întâmplat peste noapte! De atunci au început investigațiile, urmate de diagnosticul de SMA1. Vă rog să mă credeți că nu am putut să accept această boală, cu toate că medicii și analizele o confirmau. Am plecat în Italia, unde am primit același diagnostic. De când am primit acest diagnostic viața mea s-a schimbat și, cu toate că înainte credeam că Alessia primește o pedeapsă pe care nu o merită, acum văd că Dumnezeu scoate în calea noastră numai îngeri, face minuni și ne dă speranțe în momentele în care simt că nu pot să cad mai jos decât sunt.", a povestit mama Alessiei.

Împreună pentru Alessia!

Pe Facebook a fost înființat un grup care strânge fonduri pentru copiii diagnosticați Amiotrofie Spinală Musculară, la finalul anului 2019, care inițial a strâns fonduri pentru micuțul Noel. Grupul a reușit să strângă suma necesară în acel caz, de 2,4 milioane de dolari, pentru tratamentul Zolgesma și spitalizare și își propune să facă același lucru și acum, pentru Alessia.

Începând din luna iulie, grupul a reușit să strângă peste 100.000 de dolari, aproximativ 8% din necesarul total, de 2,1 milioane de dolari + taxe de spitalizare. La aflarea veștii că viața micuței atârnă de o sumă importantă de bani, oamenii s-au mobilizat într-un mod emoționant și au început să strângă bani prin diverse metode (vânzări de autoturisme, de haine și chiar intabulări). Este o luptă contracronometru, întrucât tratamentul poate fi administrat micuței astfel încât să dea randament până ce Alessia va împlini vârsta de maximum 2 ani.

Puteți face donații pentru a salva viața Alessiei în conturile afișate mai jos:

LEI: RO33BTRLRONCRT0532233601

EURO: RO80BTRLEURCRT0532233601

LIRE: RO38BTRLGBPCRT0532233601

SWIFT: BTRLRO22

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bagami as pula in Alessia voastra. Sa crape in pula mea de curva.
0
2
Bagami as pula in Alesia voastra. Am fost acum 2 ora in Tabacarie, mi a speriat catelul labagiul cu trompeta lui. Bag pula. O sa crape si tasu isi cumpara M5. Muie
1
2
Decat sa va pierdeti timpul cu comentarii rautacioase, mai bine ati face ceva util pentru voi, pentru copilul asta, indiferent de istoricul mamei, copilul nu are nicio vina ca s-a nascut si mai ales ca sufera de boala asta. Cred ca ne putem rupe din putinul nostru pentru a contribui la sansa Alessiei la viata.
2
1
Desi pare cinic ai dreptate! Insa scara de valori se rastoarna complet cand e vorba de propriul copil!
4
0
Se stie ca exista de ceva ani o procedura speciala ce se poate activa la nivelul ministerului ,un formular specific pentru cazuri speciale,insa din pacate grija fata de oameni nu face parte in mod real din priporitatile guvernamentale. Se apeleaza tot la donatii din partea cetatenilor vesnic umiliti.
7
0
Despre care sistem medical vorbitesti tu ma Razvane?aici este vorba de doau milioane de euro;tu stii cati oameni au murit pentru ca nu au avut sa dea doua mii de euro spaga pentru o operatie usoara,ma rog se spune ca nici o operatie nu este usoara dar nu se compara o operatie de apendicita cu un transplant de ficat sau renal de exemplu.
5
0
Nu donatiile trebuie sa rezolve cazul, ci statul roman. Oamenii obisnuiti, cei care cotizeaza obligati la CAS nu au acces la tratamente gratuite. Unde sunt banii ? Prin donatii se incurajeaza furtul banilor de catre stat. Pacat de fetita !
7
0
Legea spune ca minorii au acces la sanatate gratuit.Sa cumpere Casa de asigurari de sanatate medicamentul iar banii stansi personal pentru accesorii.Decat sa faca un medicament la acest pret mai bine nu-l faceau.Cati au acces la el?Statul posibil sa spuna ca sunt tineri si pot face alt copil!
9
2
Este regratabil ca acest sistem Romanesc nu isi salveaza copiii... eu am donat o suma. Statul Roman cu ce se implica?
12
4
intr o Romanie imorala condusa de interlopi cu ajutorul politiei si jandarmeriei eu nu cred ca da cineva doi bani pe viata acestui ingeras
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108