REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Apele Române lucrează la stoparea eroziunii costiere. Iată unde vor fi amplasate şantierele

Apele Române lucrează la stoparea eroziunii costiere. Iată unde vor fi amplasate şantierele

Replica API 13 septembrie 2017 | 18:58 444

Administrația Națională Apele Române a depus la Autoritatea Națională pentru Protecția Mediului un memoriu de prezentare a proiectului „Organizarea de șantier aferentă proiectului “Reducerea eroziunii costiere faza II, (2014 - 2020) ” – etapa studiului de fezabilitate”.

Proiectul constă în investiţii pentru protecţia împotriva eroziunii costiere care se vor implementa pentru fiecare zona studiată în parte. Scopul proiectului este de a asigura un sistem de protecţie costieră care să reducă riscurile de eroziune şi inundabilitatii potenţiale asociate. În cadrul Studiului de Fezabilitate au fost definite amplasamentele organizărilor de şantier, suprafeţele organizărilor de şantier, dotările necesare, modul de asigurare a utilităţilor, modul de depozitare a materialelor necesare, a carburanţilor, stocarea temporară a deşeurilor generate.

Organizările de şantier sunt lucrări provizorii necesare pentru execuţia lucrărilor de construcţii în cadrul Proiectului de reducere a eroziunii costiere, astfel că în urmă implementării Proiectului, se fie îndeplinite următoarele obiective specifice:

- Protecţia coastei litoralului Marii Negre pe teritoriul României de efectele eroziunii costiere prin dezvoltarea unui program de lucrări specifice care au în vedere reabilitarea şi protejarea liniei ţărmului, a terenurilor adiacente şi a ecosistemelor de uscat şi marine;

- Protejarea infrastructurii economice şi a obiectivelor sociale periclitate de procesele de eroziune marina;

- Implementarea unui program integrat de monitorizare a zonei costiere care să vină în sprijinul operaţiunilor şi lucrărilor de întreţinere, pe termen mediu şi lung (30 de ani).

Astfel, organizările de şantier sunt necesare implementării Proiectul propus, care contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin Tratatul de Aderare şi la realizarea obiectivelor Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Prin Axa Prioritară 5 Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor se asigură finanţarea măsurilor pentru reducerea riscurilor şi efectelor negative produse de inundaţii şi eroziunea costieră, respectiv realizarea Obiectivului Specific 5.1 „Reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră”.

Obiectivul Specific 5.1 promovează acţiuni ce contribuie la îndeplinirea cerinţelor Directivei 2007/60/CE privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii, transpuse şi în Strategia Naţională a României privind Schimbările Climatice 2013-2020.

Vor fi organizate următoarele șantiere:

1. Zona 2 Mai - Organizarea de șantier propusă pentru zona 2 Mai va fi amplasată în partea de nord a zonei, lânga digul de sud al portului Mangalia.

2. Zona Mangalia-Saturn - Organizarea de șantier propusă pentru zona Mangalia va fi amplasată la baza falezei, pe plaja dintre structurile costiere vechi M1 și M2.Organizarea de șantier propusă pentru zona Saturn va fi amplasată la baza falezei, pe plaja dintre structurile coastiere vechi S1 si S2.

3. Zona Balta Mangalia-Venus-Aurora – Organizarea de șantier propusă pentru zona menționată fa vi amplasată adiacent lacului Mangalia

4. Zona Jupiter-Neptun – organizarea de șantier propusă pentru Jupiter-Neptun va fi amplasată pe plajă, la nord de structura costieră veche N2.

5. Zona Olimp – organizarea de șantier este propusă în zona stațiunii turistice Olimp, pe baza falezei, pe plaja din zona structurii costiere vechi O1.

6. Zona Costinești – organizarea de șantier va fi amplasată la baza falezei, pe plajă.

7. Zona Eforie – pentru zona Eforie Centru va fi amplasată organizarea de șantier vizavi de lacul Belona, pentru zona Eforie Sud, va fi amplasată în zona structurii costiere vechi ES7.

8. Zona Agigea – organizarea de șantier propusă pentru Agigea va fi amplasată la baza falezei, pe plaja dintre structurile costiere vechi AG1.

9. Zona Tomis – organizarea de șantier propusă pentru zona Tomis va fi amplasată în parcarea Portului Constanța.

10. Zona Mamaia – organizarea de șantier pentru zona Mamaia va fi amplastă în zona hotelului Rex.

Dupa finalizarea lucrărilor, constructorul va fi responsabil pentru operațiunile de dezafectare a organizarii de șantier și de refacere a amplasamentului.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108