REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ARSVOM se dotează cu două nave noi, fabricate în Estonia. Investiţia depăşeşte 50 milioane de lei

ARSVOM se dotează cu două nave noi, fabricate în Estonia. Investiţia depăşeşte 50 milioane de lei

Replica API 15 mai 2018 | 21:59 525

‘Apollo’ şi ‘Artemis’

‘Apollo’ şi ‘Artemis’

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) îşi va extinde şi înnoi capacitatea de intervenţie şi răspuns pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare odată cu intrarea în dotarea instituţiei a două nave specializate ce urmează să sosească în portul Constanţa până la sfârşitul lunii iulie, investiţia ridicându-se la 50,6 milioane de lei. Navele au fost construite la Şantierul Baltic Workboats Saarema din Estonia.

Prima dintre acestea, botezată ”Apollo”, va ajunge în portul Constanţa la jumătatea lunii iunie, iar a doua, numită ”Artemis”, va sosi la sfârşitul lunii iulie. Cele două nave au capacitate de autoredresare şi pot prelua la bord peste 44 de supravieţuitori, sunt dotate cu câte o ambarcaţiune rapidă de urgenţă care poate atinge o viteză de peste 35 de noduri pentru recuperare şi transfer persoane, intervenţie în zona plajelor, platformă de transfer la elicopter, capacitate de transport a cel puţin două persoane pe targă, capacitate de stins incendii la nave şi de intrare în zona cu perdea de foc pentru extragere victime, cârlig de remorcaj pentru intervenţii de urgenţă, cameră de termoviziune necesară atât în cazul intervenţiilor de căutare şi salvare pe timp de noapte, cât şi în cele de stins incendiul, instalaţie de comunicare voce la distanţe mari indiferent de starea vremii, echipament de intervenţie în caz de incendiu pentru personal specializat, echipamente specializate pentru recuperarea şi transferul persoanelor din apă.

Investiție de la bugetul de stat

Navele specializate SAR (Search and Rescue) au următoarele caracteristici: lungime - 23,8 metri, lăţime - 6,4 metri, înălţime constructivă - 2,48 metri, pescaj maxim - 1,7, deplasament - 45 tone, viteza maximă - peste 25 de noduri şi viteza de croazieră - 20 de noduri. Investiţia a fost finanţată de la bugetul statului, întrucât statul român trebuie să asigure în mod gratuit, în conformitate cu reglementările internaţionale, căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare.

Îmbunătăţirea siguranţei maritime prin achiziţionarea celor două nave răspunde cerinţelor Uniunii Europene şi se pliază pe Agenda Comisiei Europene, în vederea luării de măsuri imediate pentru evitarea tragediilor umane şi pentru consolidarea mecanismelor de abordare a situaţiilor de urgenţă determinate de migraţie, de accidente navale sau pe platformele petroliere, au anunțat oficialii Ministerului Turismului.

L.C., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect , Alex . Si totul se datoreaza lui Daniel Manole . Daca nu era el erati vai voi , va inghitea cacatul ala de comanescu . Cat priveste momeala ....este cel mai prost , incult , dobitoc samd om pe care a putut sa.l aibe anr.ul . Cretin mai mare ca asta n.o sa mai vedeti in viata voastra . Este un monument al prostiei . Bine ca s.a dus dracu de la voi .
1
5
datorita lui daniel manole aveti aceste nave ,nu momeala asta al vostru ,o sa ajunga timpul sa va duceti la manole acasa si sal luati cu forta inapoi ,o mica greva nu ar strica proteste etc ,contra lui acest momescu
2
2
Du-te ba de aici ... tu te auzi ce debitezi ????
2
1
da de ce nu le-au facut la senece ? Ca tot voiau sa faca si vreo trei submarine ! Intrebati-l pe fifor pesedeu ordinar si hot !
4
2
pai da...2...sa se salveze una pe alta.
1
0
O investitie care a fost facuta cu ceva intarziere dar de foarte mare folos. Din cate se pare navele sunt facute dupa cele mai noi standarde iar operabilitatea lor va fi la fel. Sa le vedem in functiune cat mai curand si speram ca si personalul de la bord sa fie bine instruit iar mentenanta sa se faca corect si la timp.
1
0
Pacat ca ce au "construit" altii va distruge Momescu Dan Mihael, un ins incult, frustrat, incapabil dar..numit politic de ALDE...daca aveti asemenea oameni...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108