REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Așa-zișii IUBITORI de ANIMALE din Constanța sunt "NORMALI la CAP"? Sfătuiesc minorii să fugă de acasă!!!

Așa-zișii IUBITORI de ANIMALE din Constanța sunt "NORMALI la CAP"? Sfătuiesc minorii să fugă de acasă!!!

Replica API 22 august 2017 | 20:45 986

Psihologii spun că au FRUSTRĂRI personale

Psihologii spun că au FRUSTRĂRI personale

Războiul dintre cei care se autointitulează iubitori de animale și hingheri nu este unul nou. Primii militează pentru câini liberi și fericiți, iar cei din a doua categorie își fac meseria. Însă, lucrurile au început să ia o altă întosătură, în sensul că s-a ajuns la a bloca mașina firmei de ecarisaj în trafic, în a-i sparge geamurile și a elibera animalele. Cel care a recurs la un asemenea gest este considerat erou de către cei din grupul iubitorilor și chiar se cere ca el să nu răspundă penal. Mai mult decât atât, s-a ajuns până la a se da sfaturi minorilor să fugă de acasă dacă părinții nu-i lasă să adopte un câine sau să pună ulei pe scări cu dedicație pentru cei care cheamă hingherii. Sunt toate aceste lucruri normale? Așa trebuie să se manifeste cineva care iubește un animal? Explicațiile le-au dat doi psihologi de la malul mării.

Mai toată lumea iubește animalele. Puțini sunt cei care nu au o tresărire atunci când văd un pui de pisică sau de câine. Și, cu toate acestea, părerea fiecăruia trebuie respectată. Însă, mai există o categorie, și anume a celor care militează cu toate forțele pentru soarta câinilor maidanezi, încurajând actele penale, și se autointitulează iubitori de animale. Dar și aici sunt probleme, pentru că persoanele din categoria "cu animale acasă dar fără a fi de partea penalului", care militează legal și pașnic pentru drepturile câinilor fără stăpân și care NU încurajează violența și vandalismul, nu vor să se identifice cu ei. Așa că-i vom numi "așa-zișii iubitori de animale".

Ei fac parte dintr-un grup de Facebook, acolo unde se discută despre soarta câinilor. Și tot acolo au fost surprinse discuții legate de părinții care nu-și lăsau copiii să adopte un animal, iar membrii grupului îi învățau cum să fugă de acasă. De fapt, se adresau unei minore în vârstă de 17 ani. Alte discuții se refereau la persoanele care chemau hingherii și cum urma să le pună ulei pe scări pentru ca reclamagiii să-și spargă capetele. Frecvente sunt și informările cu privire la traseul mașinilor de ecarisaj pentru a ascunde câinii, iar scandalurile cele mai mari izbucnesc atunci când un om este mușcat de câini, ei sărind la atac cu lozinci: "i-au făcut ei ceva" sau "dar bunica de ce nu și-a ținut copilul de mână" etc..

Însă, când vine vorba de proteste organizate sau alte adunări publice, așa-zișii iubitori de animale nu prea se înghesuie. Și nici când vine vorba de adopții animale. Ei doar postează fotografii cu animale găsite și întreabă cine le poate lua. Și se așterne liniștea. Nimeni nu poate. Și nici likeuri nu strâng pozele. Dar apoi iar apare o informație cu: hingherii pe strada x. Și răscoala online izbucnește. Ultima întâmplare este legată de evenimentul din Poarta 6, unde un tânăr a spart geamurile unei autoutilitare a firmei de ecarisaj și a eliberat câinii.

Acesta fusese reținut și i s-a întocmit dosar penal. Dar iubitorii de animale l-au considerat erou și au făcut petiții peste petiții legate de libertatea lui. "Dorin Vasilică Neacșu, ești un erou. Într-o lume preponderent tâmpită, desigur, care te va sancționa în loc sa te recompenseze. Dar astea sunt noile condiții în era civilizației!", a spus Delia C. pe grupul de Facebook.

"Este o frustrare personală a lor asociată cu comportamente antisociale", "Autoritățile trebuie să ia măsuri"

Stare de normalitate? Oare așa se manifestă iubirea față de animale? Prin violență, instigare la violență și prin punerea mai presus a vieții animalului față de cea a omului? Când ajungi să nu empatizezi cu un copil sfârtecat de câini există oare o problemă? Iată ce spun psihologii. "Ceva care depășește măsura se transformă în contrariu. Nu zice nimeni să nu avem compasiune pentru acești câini maidanezi sau pentru pisici, dar nu trebuie să devenim robii acestor animale. Oamenii aceștia au o problemă psihică.

Pentru că, vedeți dumneavoastră, dragostea de animale are și ea o limită. Nu poți să faci crimă pentru a elibera câinii. Nu au nici o scuză pentru astfel de fapte. Legea este lege. Este o treabă umflată, ca să spun așa, pentru că ei au, de fapt, probleme! Și dacă nu au altceva de făcut, poate că nu au copii de crescut sau alte activități, duc această chestiune la extrem. Nu au nici o scuză, oamenii aceștia depășesc o normalitate. Da, este anormal să ții la un animal și să agresezi șoferul unei dube, fie el și hingher. Cum să înveți un minor să fugă de acasă, când acel minor are un psihic fragil și este ușor de influențat?

Acești oameni trebuiesc amendați, iar organele competente ar trebui să ia măsuri pentru că ei incită la violență practic, nu? Acești oameni au nevoie de un lider, au nevoie de ceva pentru a trăi pe acest pământ. Și să facă tot ce vor, dar să nu ducă la extrem", a declarat, pentru "Replica", comisarul-șef Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist. Reporterii cotidianului au cerut încă o părere cu privire la cazul prezentat mai sus. "Un astfel de comportament nu este normal.

Este periculos, este o modalitate, în general, de structură antisocială. Au găsit un pretext anume. Pentru că sunt mulți iubitori de animale implicați și în protecția animalelor, dar care-și desfășoară această activitate într-un mod pașnic. Din punctul meu de vedere, din ce mi-ați relatat dumneavoastră, aici pare un pretext. Oricum, actele de vandalism nu sunt jusitifcate în nici o situație, indiferent de ea.

Aceasta este o modalitate de a-și drena furia și revolta lor personală față de autorități și, probabil, mulți dintre ei nu au curaj și astfel ajung să instige, iar cei mai tineri pică în plasă. Este o frustrare personală a lor asociată cu comportamente antisociale care vin pe o structură antisocială. Structura antisocială se leagă de absolut orice care contravine normelor morale, etice, de funcționare în societate și ajungem exact la genul acesta de comportament.", a declarat psihologul Elena Ranga. Prin urmare, iubitorii de animale care militează legal și pașnic își susțin "așa-zișii colegii" care vandalizează, instigă și susțin acțiunile penale? Voi ce părere aveți?

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/hingheri-din-constanta-sicanati-in-trafic-geamuri-sparte-amenintari-si-caini-eliberati-327545/

https://www.replicaonline.ro/iubitorii-de-maidanezi-pun-cainii-mai-presus-de-viata-copiilor-222516/

https://www.replicaonline.ro/unde-sunt-iubitorii-de-animale-constantenii-nu-se-inghesuie-sa-faca-voluntariat-la-biobaza-261206/

https://www.replicaonline.ro/alternativa-pentru-iubitorii-de-caini-din-constanta-biobaza-ofera-locuri-de-cazare-in-stil-pensiune-138102/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pare ca la ora actuala hienele ferale dacă manca un bebeluș nevinovat Zoofili o sa spuna ceva de genul dă-l dracu ca nu e al meu
0
0
Dupa tine toti romanii sunt niste umanoizi plini de muci in cap? Dar tu, apatridule,metisule, cine iti da dreptul la opinie? Demonocratia?
3
0
cu sau fara animale, Constanta este o vagauna mizerabila imbicsita de umanoizi primitivi plini de muci in cap. si nu doar Constanta ci intreaga Romanie. singura consolare este ca viata, desi e grea, trece.
1
4
de unde ma tu mue de dat, de la pulile de pe centura care le-ai strans cu ma-ta la concurs? sugaciule tu nu ai coae sa te bagi in seama cu oamenii mari
2
1
ia-ti pastilele, ca faci urat...! Pe bune, mergi si fa-ti un control psihiatric !!!
3
2
Daca vrei asa multa dreptate de ce nu protestezi impotriva distrugerii Constantei?Esti frustrat? Te razbuni pe caini ca sunt suflete fara aparare?
1
4
Nu suntem perversi ca sa vrem muie in schimb suntem normali si vrem dreptate cu orice pret. Da-ti adresa si nr de telefon daca esti asa periculos sa stim de unde te saltam si unde sa venim cu hingherii!
5
2
Daca prind vreun hingher la mine in cartier e jale. Multi comentatori de mai jos nu vor caini pe strazi ca nu mai au aer. Dar ce vreti? Dar o muie nu vreti?
6
11
esti pastilat ca numai tu intelegi ce ai vrut sa zici, da corect, nimanui nu-i plac extremistii dar dintre cele doua tabere doar una vrea sa omoare oameni in chinuri, ia citeste pe grupul lor cu ce torturi ii ameninta pe ailalti, pai asta deja e penal. Cel putin sunt totii la unison cand vine vb de politie ca doarme in galosi, aici sunt de acord cu totii, au un dusman comun, sa nu mai ziceti ca politia dezbina oamenii, uite ca-i uneste.
4
1
Stim din vasta experienta zilnica faptul ca atat in randul asa zisilor iubitori de animele cat si in randul celorlalti,cei mai multi sunt dusi rau cu pluta,oameni fara omenie,in stare saisi futa copiii sau sa-si ucida partenerii de dialog, aiurea.Cel mai simplu este sa preluam reguli deja probate de altii din tari civilizate. Asta ar fi dureros pentru asa zisele ONG-uri, dar daca legea ar fi aplicata ferm,asta este,se vor conforma.Cat despre iubire,las-o moale! Noi romanii ne iubim si ne respectam asa ca cei din triburile de talibani. Teroristii sunt depasiti de noi,suntem mai rai.
0
4
am cerut la jandarmerie ajutor cand plecam pe teren dar au zis ca nu se risca, e prea periculos chiar si ptr ei, zoofilii sunt mai rai decat teroristii isis, mai bine se bat cu galeriile de fotbal decat cu babele si grasele statute de zeci de ani.
11
7
vb ptr tine panaromao, e ca si cum eu as spune despre cutofili ca-s niste cretini lobotomizati pe cand bineintels ca nu-s toti asa, unii-s imbecili din nastere. Iar altii pus si simplu dobitoci, pe acelasi palier de inteligenta ca si animalele care le pupa-n sub coada.
7
5
Daca iubitorii de animale I-ar lua la ei acasa, n-ar mai fi absolut nicio problema pentru nimeni, dar ei sunt impotenti si doresc ca altii sa aive grije de ceea ce ei nutresc in intelectul lor ca fiind o mare iubire. iubiti pe barba si banii vostrii stimati concetateni!
17
5
Un popor de hingheri bolnavi psihic
9
18
Vezi ca Tomis Plus este propietate privata . Ia fa o plangere penala sa vezi ce se misca lucrurile pe acolo
3
2
stiu o hipsterita de asta mare iubitoare de caini pana cand a fost muscata de javrele carora le dadea de mancare, dupa injectii antirabice si 2 zile in spital are o cu totul alta viziune asupra probelemei, nici nu vrea sa mai auda de prostii, daca vede vreun caine pe strada da sa-l calce cu masina si cateodata chiar reuseste.
16
9
colegule arabii urasc animalel care-si mananca propiul rahat, cainii si porcii, daca gasesc vreun caine liber chiar si inregistrat cu zgarda, ii dau foc de viu si se distreaza la specatcol, daca gasesc un porc il fac carnati si-l vand la crestini.
10
7
vezi ca toti cainii bagabonti sunt pe strada tot din cauza voastra ptr ca au fost luati pe semnatura si eliberati in 10 min de voi asa zis iubitorii de animale, daca s-ar aplica legea asa cum ziceti ca va doriti, ati raspunde cu bani multi ptr asta mkay?
21
6
ti-am zis sa nu mai comentezi ca esti tuta ca noaptea fara stele, plm logica de cainofil, vrem sa nu fie pe strazi dar spargem geamurile la hingheri cand vin dupa ei, esti asa proasta incat nu ai capacitatea mentala de a realiza cat de proasta esti. Si tu si restul graselor nefutate care se baga ca musca in rahatul de caine neridicat de posesor. Ca poate maine il mananca cainele inapoi, da un pup bubico ce dulce esti.
18
9
am fost in olandezia si m-am plimbat cu bicla o gramada fara sa fiu latrat in 3 min, pana si pisicile aveau zgarda si lesa, a si existau automate cu pungi ptr excremente iar toate spatiile verzi aveau semn cu accesul interzis cainilor, oare cum s-or descurca acolo iubitorii de ghioarle? E mai bine aici, e ca in India numai ca in loc de vaci avem caini.
23
6
Orasele sunt forme complexe de asezare UMANA. Orice animale care vietuiesc in orase, trebuie sa aiba un stapan si sa nu primejduiasca integritatea fizica a locuitorilor orasului sau integritatea patrimoniului! Noi vrem o tara ca afara, dar pentru aceasta trebuie rezolvata odata si odata si problema animalelor vagaboane. Una este sa ai accidental un caine pierdut pe strada si alta e sa ai haite intregi. O soarta si mai chinuita o au pisicile vagaboande.
20
2
normal ar fi fara caini maidanezi si fara caini periculosi,asta ar fi normalul dar ce este normal in romanica unde legile sunt facute de hoti in folosul talharilor
15
1
Pai iubitorii de animale, noi toti adica, ne dorim sa nu mai existe animale abandonate pe strazi. Spun noi toti pentru ca, in afara de persoanele dereglate psihic, nu cred ca exista om care sa urasca animalele. Numai ca autoritatile nu sunt suficient de interesate sa rezolve aceasta situatie. Pentru autoritati situatia e simpla: exista niste fonduri ce trebuie folosite, hai sa vedem cui le atribuim ca sa fie totul bine. Si uite asa apar diverse firme care se ocupa de strans animale de pe strazi si de "ingrijit" in adaposturi, ca sa nu spun altfel.
6
16
daca pe domeniul public te prinde garcea cu alea o sa te futa la icre o luna cu declaratii si amenda, daca le si folosesti ajungi sigur la parnae ca la noi nu exista conceptul de autoaparare, deci nu mai da sfaturi de astea geniale cand solutia e foarte simpla, fara jigodii pe strada, nici cu patru nici cu doua picioare.
16
3
Le-a dat echipament ros-albastru la hingheri? ha ha ha
3
4
Spray cu piper & baston telescopic ca sa tii cainii maidanezi agresivi la distanta.
12
4
de ce in alte tari nu exista caini pe strada ...nici in tarile arabe n am vazut atatia caini ca aici
20
1
Cainii trebuie scosi de pe strazi neaparat si obligatoriu, e concluzia la care au ajuns altii mai evoluati. Cine zice altceva e clar ca are interese financiare in perpetuarea acestei situatii. ps am caine, cea mai proasta afacere ever, doar mananca si se caca. Nu-l pup sub coada iar daca maraie la un copil il bat de se caca pe el. O sa-l ingrijesc pana crapa de batranete ca e o amintire de la cineva drag si iarna imi tine de cald la picioare sub birou dar nu-mi mai trebuie paguba la casa omului, locul unui animal de acest fel e in salbaticie sa faca ce faca ce faceau stamosii lui.
24
4
Acesti frustrati nu vor primi niciodata afectiune de la alti oameni ptr ca sunt debili si oligofreni si de aceea folosesc cainii ca un fel de carja emotionala, EI au nevoie de atentie nu cainii care-s animale simple, primesc mancare se gudura, atat. Cutofilii care-s de fapt sociopiati ultimul grad, sadici pur si simplu, au nevoie sa stie ca o fiinta moare daca nu-i da apa, raspunsul instinctual al cainelui fiind interpretat ca loialitate si iubire, lucru imposibil de obtinut de la semenii lor normali la cap care se feresc de dementi.
26
7
In momentul cand vor exista centre pentru cainii strazii cu autorizatii de functionare, avize, si contracte legale, atunci voi sustine hingherii Pana atunci, o sa vanez duba hingherilor, si o sa incerc sa fac tot posibilul pentru a o distruge, sau macar sa ii impiedic
16
31
omoratii pe toti
33
15
Zoofili amendati ,caini jupuiti pentru fripturi ,
26
16
Pe cine ataca bai animalule?
5
30
toti cainii cu iubitori de animale cu tot ..parca traim in jungla
27
9
dar unde a-ti vazut hingheri ca eu nu am vazut de cel putin 2 ani
28
2
Cat o sa fie incompetentul asta de fagadau primar, nu se va rezolva nimic in Constanta
22
7
Sa vina hingherii in TOMIS PLUS, haitele de caine ataca copii pe strada. Nu se mai poate. Cine iubeste caini sa ii adopte e un lucru normal si civilizat sa cresti un animal. Nu e normal sa stea pe strada nici pentru ei , nici pentru copii mici care pot sa fie pusi in pericol
33
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102