REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Asigurări de la Garda de Mediu: Poluarea masivă nu are de unde să vină în Constanța

Asigurări de la Garda de Mediu: Poluarea masivă nu are de unde să vină în Constanța

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 274

Se află Constanța sub pericolul poluării ca în cazul Capitalei? Comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Marian Râșnoveanu a declarat că orașul de la malul mării nu se află în pericol, doar dacă nu cumva, intervine o cauză artificială, cum este cazul Bucureștiului. „Nu există pericol pentru orașul Constanța în acest moment. Incendii, cum au fost în cazul Bucureștiului au fost, sunt și se mai întâmplă. Este și perioada în care oamenii folosesc sobe și alte chestiuni improvizate, care pot provoca un incendiu. Poluarea masivă nu are de unde să vină. Pericolul există doar în cazul unei mâini criminale”, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu din Constanța.

Se pare că ceea ce s-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 2 martie, în București, a fost din cauza faptului inconștienței anumitor persoane care au dat foc la cauciucuri, după ce au făcut curățenia de primăvară în gospodării. Acesta a fost mesajul transmis de ministrul Mediului, Costel Alexe. La prima vedere, pare un episod ciudat, deoarece pare greu de crezut că simultan, mai mulți localnici au ars cauciucuri la gospodăriile din jurul Capitalei, că a fost un incendiu în Gara de Nord, dar și că a fost un incendiu de vegetație uscată în comuna Crevedia, din afara Capitalei. Să fie oare o coincidență stranie sau poate că autoritățile au ales să dea vina pe aceste incidente pentru măsurătorile din București? Încă de duminică, 1 martie, în București se înregistrau niveluri record de poluare cu PM 2,5 și PM10. Acestea reprezină particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât și pătrund în alveolele pulmonare, provocând inflamații și intoxicări. Cei mai afectați sunt copiii, vârstnicii, astmaticii și persoanele care suferă de boli cardiovasculare și respiratorii. Pentru poluarea cu PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri cu 900-1000% peste limitele maxim admise, datele fiind colectate și de senzorii oficiali din rețeaua națională, integrați în platforma airly.eu, iar pentru PM10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%. Și platforma aerlive.ro a înregistrat depășiri spectaculoase.

Ministrul Mediului, Costel Alexe a dat vina pe cei care fac curățenia de primăvară în curți și dau foc la tot ceea ce găsesc. De asemenea, a spus, Alexe, „avem suspiciuni de activități industriale în județul Ilfov și București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți”.Reamintim faptul că, România a fost vizată la începutul anului de Uniunea Europeană în privința poluării din 11 orașe, printre care și Constanța. Este vorba de Craiova, Cluj, Oradea, Timișoara, Constanța, Brăila, Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești, Pitești Trei oraşe, Braşov, Iaşi şi Bucureşti sunt în procedura de infrigement. Acestea riscă amenzi record de la Uniunea Europeană. Până la 400.000 de euro pe zi ar plăti Guvernul dacă responsabilii nu reuşesc să reducă poluarea. Bucureștiul este cel mai afectat. Urmează Brașov și Iași.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai mare poluator in portul Constanta este Comvex-cand bate va tul particule de minereuri se depun pe masini si case in cart.Poarta 6,Km4,Abator,Km 4-5;datorita nepasarii autoritatilor , inca exista nelegal multe adaposturi improvizate pe malul portului vis-avis de fostul.liceu de marina unde se face focul cu diverse plastice,cauciucuri care maresc gradul de poluare,cu un aer de nerespirat;nimeni nu face nimic in acest sens,Garda de Mediu,Politia.Zona trebuie urgent igenizata ptr.desfiintarea urgenta a acestei zone.Administratia Porturilor Maritime nu se implica deloc in rezolvarea prob.?
4
1
Bine zis "mana criminala", de vazut si rezolvat problema gropii de gunoi din incinta portului Constanta si a statiilor de epurare care inmiresmeaza aerul ce ani buni. Asta daca nu sunteti mana in mana cu "mana criminala"
5
0
Din cauza poluarii auto nu poti circula pe bulevarde, te sufoci.
3
3
Mai voi astia de la mediu ati dat vreodata un tur al lacului Tabacarie sa vedeti mizeria?Nu cred ca va murdariti pe pantofi. Ati vazut cum din curtea Delfinariului curge apa infestata in lac sau aveti orbul gainilor. Daca sunteti incompetenti dati-va demisia.
6
1
Hai sa fim seriosi!Daca treci prin cartierul km.4-5,cand bate vantul de la mare zici ca esti in butoiul cu motorina de la Oil Terminal.Oare acesti vapori de benzen probabil fac bine la sanatate domnule Marian Rasnoveanu??!!
6
0
Fagadau a emis foarte putine autorizatii de construire si a impus un regulament de urbanism care pune piedici dezvoltarilor imobiliare, daca va veni alt primar, si eu imi doresc asta, va fi boom imobiliar in Constanta.
3
3
Poate sxapam de fagadau si betoanele lui si marketele lui pe spati verzi lipsa parcari
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212