REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Asimptomaticii vor rămâne la domiciliu începând de săptămâna viitoare

Asimptomaticii vor rămâne la domiciliu începând de săptămâna viitoare

Replica API 16 octombrie 2020 | 23:54 2171

Cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice vor rămâne la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, iar când apare simptomatologia vor fi duși în unitățile spitalicești, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre COVID-19. Măsura ar urma să intre în vigoare de săptămâna viitoare.

„Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, anunță Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății precizează că ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare.

„Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, mai arată Tătaru.

Nu pot fi emise ordine către medicii de familie pentru a face, în afara negocierilor contractului cu CNAS, alte acte medicale, susțin reprezentanții Colegiului Medicilor din România.

Astfel, medicul de familie poate monitoriza de la distanță pacienții COVID-19, dar nu vor intra în focar, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci dotare pentru fiecare: termometru,tensiometru, glucometru,seringi,antivirale,analgezice,antitermice... lipsesc cursurile de prim ajutor si suntem cadre medicale in devenire.Daca esti un amarat care nu ai in casa macar un paracetamol,esti in varsta si nu ai pe nimeni,te mananca Bau-baul.Iar Tataru nu stie ca medicul de familie de vineri pana luni e de negasit la cabinet!? Ne tele...toti, de la mic la mare.Un loc in spatiu nu exista sa ne si teleportam?
0
0
ar putea face telemedicina si in alte boi
0
0
cum naiba poti monitoriza corect un pacient daca nu il vezi in persoana si nu aplici toate tehnicile medicale necesare ptr a iti da seama ce are si astfel sa i se poata administra un tratament la un diagnostic corect? parca ar avea puteri paranormale
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108