REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Asistenţii persoanelor cu handicap nu şi-au primit banii de la începutul anului

Asistenţii persoanelor cu handicap nu şi-au primit banii de la începutul anului

Replica API 25 aprilie 2016 | 01:08 343

Constanţa:

Constanţa:

Potrivit prevederilor legale, serviciile publice de asistenţă socială din cadrul consiliilor judeţene, locale sau primăriilor sunt cele care realizează toate măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei persoanelor cu handicap. Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav sunt angajaţi, de asemenea, de către autorităţile locale, din ale căror bugete sunt plătiţi. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, persoanele cu dizabilităţi încadrate în grade grave de handicap beneficiază de asistenţi personali care sunt retribuiţi la nivelul salariului asistentului social debutant din unităţile bugetare. Problemele apar atunci când vine vorba tocmai de salarii.

La Constanţa, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap nu au mai fost plătiţi din luna ianuarie a acestui an. Acest lucru i-a făcut pe constănţeni să depună reclamaţie după reclamaţie la primărie. Acesta este şi cazul Corneliei. Z., o constănţeancă care a depus la administraţia locală mai multe sesizări, prin intermediul cărora aduce la cunoştinţă că, de luni bune, nu şi-a mai primit salariul, solicitând lămuriri pe acest subiect: „Pentru asistenţii personali ai unei persoane cu grad de handicap permanent, începând cu luna ianuarie 2016 nu s-au făcut plăţile nici până la data prezentei (21 aprilie 2016 n.r.)”. Primăria i-a răspuns femeii că sesizarea sa a fost înregistrată: „Sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată şi înaintată spre soluţionare. Ne cerem scuze, dar întârzierea a fost cauzată de numărul mare de documente care au fost date spre soluţionare. Veţi primi salariul”, se arată în răspunsul reprezentanţilor primăriei. Însă, nu a liniştit-o pe femeie, ba mai mult, i-a provocat o indignare şi o neputinţă totală. „Răspunsul acesta l-am primit deja pe e-mail de la departamentul asistenţă socială, însă scuzele nu înlocuiesc lipsa salariului pe 3 luni. Nu este posibil să munceşti 3 luni şi să nu fi retribuit, motivul fiind volumul mare de documente de soluţionat. Eu am nevoie de bani pentru a-mi plăti dările, cu scuze nu pot să-mi achit facturile. Doresc o soluţionare urgenţă” a replicat Cornelia, iritată.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108