REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Asociata familiei Saragea, candidata la sefia Sanatoriului Techirghiol

Asociata familiei Saragea, candidata la sefia Sanatoriului Techirghiol

Replica API 3 decembrie 2010 | 00:00 474

Cu cine intra in competitie Rusu si Logofatu

Cu cine intra in competitie Rusu si Logofatu

Agitaţie mare la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol. De această dată nu ne referim la vreo anchetă amănunţită declanşată de Direcţia de Sănătate Publică la solicitarea Ministerului Sănătăţii, ci la organizarea concursului pentru funcţia de manager. Programat iniţial pentru data de 17 noiembrie a.c., examenul a fost amânat până pe 8 decembrie a.c. ca urmare a faptului că doi reprezentanţi ai comisiei de examinare s-au retras în timpul jocului. Ieri s-a încheiat cel de-al doilea termen de depunere al dosarelor de candidatură pentru şefia instituţiei.

Scaunul de manager a stârnit interes pentru trei persoane: actualul manager interimar Vasilică Rusu (susţinut de UNPR), fostul manager Indiran Logofătu (susţinută la un moment dat de PDL, iar apoi de UDMR) şi pesedista Semat Fenin, asistenta Sanatoriului Techirghiol, jurista Adie Grigore, fiica lui Florea Constandin, preşedintele organizaţiei PDL Techirghiol, preferând să se retragă din cursă. Indiran Logofătu, fostul manager al Sanatoriului Techirghiol, crede că examenul pentru şefia unităţii de tratament va fi unul dificil, dar exclude varianta unei reprogramări a datei de organizare a concursului. "Astăzi (joi -n.r.) până la ora 12.00, s-au depus dosarele de candidatură pentru funcţia de manager al Sanatoriului Techirghiol urmând ca în maxim trei zile să aibă loc selecţia dosarelor pentru a se decide cine va rămâne în cursă", a declarat, pentru "Replica", Indiran Logofătu, care s-a abţinut să facă comentarii cu privire la contracandidaţi.

Indiran nu a solicitat sprijinul PDL

Merită menţionat şi faptul că până ieri Logofătu nu ceruse sprijinul PDL. Nu este exclusă varianta ca aceasta să aibă susţinerea UDMR chiar dacă nu face parte din acest partid. În schimb, Vasilică Rusu, managerul interimar al unităţii de tratament, are sprijinul UNPR. "După examen vedem dacă bem şampanie sau apă plată", susţine Rusu.

Cine e Semat Fenin?

Din Monitorul Oficial nr. 1178 din 13 decembrie 2004 aflăm că asistenta Semat Fenin, şef al Sanatoriului Techirghiol cu delegaţie la acea dată, la propunerea ministrului Sănătăţii Ovidiu Bârzan, a fost decorată de preşedintele Ion Iliescu cu ocazia Zilei Naţionale a României cu Medalia Meritul Sanitar clasa I pentru contribuţia deosebită în cercetarea şi practica medicală, cât şi pentru priceperea, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor. Tot în acelaşi an, în paralel cu activitatea din unitatea de tratament Fenin se apucă de afaceri. Împreună cu pesedista Lenuţa Ponomarenco, cu Lenuţa Valentina Saragea, soţia fostului comisar Marian Saragea, cu Andreea Moldovan şi Samir Mambet, pun bazele societăţii Gosserv, având ca obiect de activitate administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract. După un an Semat Fenin, alături de Cristina Dinisa Fenin, devin administratorii societăţii Best Crissis 2005. Întrucât în mandatul liberalului Septimiu Sebastian Bourceanu asistenta a activat ca director de îngrijiri pentru a nu fi acuzată de incompatibilitate, a decis să se retragă din funcţia de administrator cesionând cu titlu gratuit capitalul social total pe care îi deţinea lui Vasile Fenin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108