REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Asociația Elevilor din Constanța solicită Guvernului să ia măsuri pentru a garanta dreptul la educaţie tuturor elevilor din România

Asociația Elevilor din Constanța solicită Guvernului să ia măsuri pentru a garanta dreptul la educaţie tuturor elevilor din România

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 981

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă privind proiectul de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare începând cu anul 2020, pentru elevii și studenții cu posibilități materiale reduse.

Marți, 26 martie a.c, a fost publicat un proiect de hotărâre de Guvern prin care în urma unei cereri depuse, elevii și studenții pot beneficia de un bon valoric pe care să-l folosească pentru achiziționarea de dispozitive care să le permită accesul la platformele de e-learning.

Calendarul proiectului stabilește perioada de achiziție a calculatoarelor ca fiind între 27 iulie și 14 august, urmând ca dispozitivele să ajungă mult mai târziu la elevi și studenți, în condițiile în care problema accesului la educație este una ce necesită o rezolvare imediată.

Autoritățile ignoră în continuare nevoile reale ale elevilor, elevii din mediul rural și cei proveniți din familiile cu posibilități materiale reduse. După ce soluțiile pentru aceștia au întârziat să apară, decidenții vin cu o propunere care nu rezolvă problema, ci doar o amână.

Solicităm guvernanților să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema și pentru a garanta dreptul la învățătură tuturor elevilor din România, astfel încât procesul de învățare să nu se oprească și să ne aflăm în imposibilitatea de a încheia anul școlar.

“Dacă vom aștepta până la finalul verii ca aceste dispozitive să intre în posesia elevilor, atunci acest an școlar e compromis. Ideea platformelor de învățare online este să ne țină conectați în timp real cu cadrele didactice. Care mai e folosul calculatoarelor în luna august dacă noi trebuie să continuăm procesul de învățare acum, fix pentru a nu fi nevoiți să recuperăm foarte mult la vară. Autoritățile trebuie să facă o achiziție directă de urgență, astfel încât în cel mai scurt timp toți elevii și toate cadrele didactice să poată lucra împreună. Datele și numerele trebuie să existe deja, deci măsurile trebuie luate acum, pentru a ne asigura că viitorul academic nu ne este compromis.” -Andreea Sabina Spătariu, Președinte AEC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo ma hmmm,le-ai spus astora pe nume.
0
0
unde este licurici cel mic si rau din Consyanta. La anii lui deja are mecla de bugetar...fara sa mai termine si facultatea. Pe bune zici ca e fisu luMitre din 1998
0
0
pokemoni retardati care sunteti
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108