REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociaţia Pro Consumatori cere referendum pentru implementarea 5G!

Asociaţia Pro Consumatori cere referendum pentru implementarea 5G!

Replica API 25 august 2020 | 00:00 2008

Asociaţia Pro Consumatori, membră a Organizaţiei Europene a Consumatorilor, atrage atenția că implementarea sistemului de comunicații 5G trebuie să se facă doar atunci când se pot prezenta studii care arată că nu este pusă în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Asociația reamintește autorităților că nu trebuie să accepte producători de tehnologie 5G din state totalitare unde drepturile și libertățile cetățenilor nu contează, iar în acest sens cere organizarea unui referendum înainte de implementarea 5G.

APC a lansat și o campanie națională denumită “5G”, prin care își dorește să atragă atenția asupra pericolelor generate de această tehnologie pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață. Reprezentanții APC cer Guvernului României studii pentru a arăta impactul 5G asupra populației, însă momentan nu există studii care să arate că tehnologia are un impact negativ asupra populației.

„Este inadmisibil și regretabil ca o instituție a statului român să...”

La începutul lunii august, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a postat pe site “Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G”, în vederea transmiterii de propuneri, observaţii și opinii, până la data de 17 august. La data de 14 august, Asociaţia Pro Consumatori a trimis de pe adresa sa de email către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor punctul său de vedere cu privire la acest proiect de lege.

„Este inadmisibil şi regretabil ca o instituţie a statului român, recte Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să nu publice pe site-ul său punctul de vedere al Asociaţiei Pro Consumatori, singura organizaţie de utilitate publică, care are o activitate de peste 30 de ani în domeniul protecţiei consumatorilor. În schimb au fost publicate pe site-ul instituţiei propunerile și observaţiile a 91 de cetăţeni chinezi cu privire la acest proiect de lege! Intervenţia unor cetăţeni străini în politica legislaţivă a statului român arată incapacitatea şi incompetenţa celor care conduc această instituţie”, conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte Asociaţia Pro Consumatori.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am inteles, nu esti de acord si votezi negativ. Nu vrei sa mai citesti, nu vrei sa te instruiesti sau sa mai astepti putin sa vedem cu ce se mananca 5G-ul, vrei progres, sau crezi ca daca vei avea 5G vai fi mai destept. Poti sa votezi negativ si iti respect opinia dar nu jigni pe cine nu este de aceiasi parere cu tine.
2
2
Singurul lucru afectat va fi sistemul prin care voi furati. Mafia va trebui sa se mute online.
3
0
Stai cuminte si nu mai face pe desteptul 10:27 ca dupa cum te exprimi nu pari a fi nici prea educat si nici atat instruit. Ce te recomanda sa ai aceasta parere, esti mare specialist in telecomunicatii ? Cu totii dorim progres dar nu in orice conditii. Inca nu stim aproape nimic despre 5G din punct de vedere al influentei asupra sanatatii si nici nu prea avem cum sa ne protejam daca nu ne intereseaza generatia a 5-a si se dovedeste a fi nociva. OK intai sa fim informati, sa ni se prezinte studii sa analizam si apoi sa ne exprimam parerile pro sau contra. Mai intai sa vorbeasca specialistii !
1
3
Intoarceti-va dracului in pesteri ca acolo e locul vostru!
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108