rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Asociațiile de elevi cer demiterea Monicăi Anisie din fruntea Ministerului Educației

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) susțin și salută demiterea Monicăi Anisie, pentru modul în care a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19.

Vineri, 22 mai a.c., în spațiul public au apărut informații conform cărora premierul României urmează să demită 3 miniștri, printre care și Monica Cristina Anisie, Ministru al Educației și Cercetării.

Date fiind informațiile apărute în presă, elevii susțin și salută această decizie, ca urmare a atitudinii ignorante de care actualul ministru al educației a dat dovadă în ceea ce privește problemele sistemului educațional din România.

Elevii mai menționează și faptul că prin inactivitatea Ministerului Educației și Cercetării, aproximativ 900.000 de copii au fost privați de dreptul la educație, deoarece autoritățile nu și-au respectat datoria de a asigura dispozitive conectate la internet elevilor din mediile defavorizate. Mai mult de atât, au existat solicitări din partea organizațiilor cu activitate în sfera educațională, încă de la începutul perioadei de suspendare a cursurilor, pe care Monica Anisie le-a ignorat, blocând accesul la educație.

De asemenea, aceștia mai susțin faptul că în ciuda angajamentelor pe care ministrul educației și le-a asumat în fața elevilor reprezentanți, problemele nu au fost rezolvate nici până în ziua de astăzi. Cel mai bun exemplu este problema transportului județean al elevilor, aflată în continuare în sertarele autorităților, în baza căreia Monica Anisie a încercat să câștige capital politic.

Așadar, asociațiile elevilor din Constanța, București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea solicită pe această cale demiterea Monicăi - Cristina Anisie din funcția de Ministru al Educației și Cercetării, din lipsa unor acțiuni concrete menite să îmbunătățească sistemul de educație din România.

Ce spun președinții Asociațiilor de Elevi

“Am văzut în aceste luni ce înseamnă ca accesul la educație să fie blocat din cauza unui ministru. Sute de mii de elevi au fost lăsați deoparte, iar învățământul a fost în aer în lipsa unor măsuri concrete, pe toată perioada crizei. O altă problemă majoră pe care doamna Anisie și-a asumat că o va rezolva este problema transportului elevilor, care este pe departe de a fi rezolvată după ordonanța de urgență dată săptămâna trecută. Un alt ministru care amână rezolvarea problemelor și aruncă vina pe conducerile anterioare, nu ne va ajuta să progresăm și să îmbunătățim sistemul educație pentru elevii din România.” -Andreea Sabina Spătariu, președinte AEC.

“Doamna Anisie a pretins de la bun început faptul că dumneaei va reprezenta un altfel de ministru, într-adevăr a fost. Tot ce a reușit să facă dumneaei pe toată durata mandatului a fost să își facă o campanie agresivă pe Facebook, plină de fake news. Ce observăm acum, în plină pandemie? Zeci de mii de elevi fără acces la educație, elevii ce urmează să susțină examenele se așteaptă din moment în moment ca din partea doamnei ministru să apară o altă decizie ce o contrazice pe precedenta, iar transportul elevilor, semnalat de Asociațiile de elevi de ani de zile, încă să există ca o problemă ce reduce accesul la educație. Mulțumim, doamna Anisie, dar, fiecare dintre noi trebuie să recunoască momentul în care este depășit de o situație, iar dumneavoastră ați reprezentat la perfecție imaginea unui Ministru care nu are habar despre fișa postului.” - Nicolae Alexandru Rădulescu, președinte AEBI.

“În perioada de criză în care autoritățile trebuiau să ne transmită siguranță și responsabilitate, ne-au arătat lipsa de profesionalism pe care o au în luarea unor decizii de urgență, a fost creat mai mult haos și, chiar din contră, ne-a fost transmisă mai multă nesiguranță, ceea ce a dus la creșterea neîncrederii populației în acestea. De când am fost nevoiți să ne schimbăm stilul de viață din cauza pandemiei de covid, în care orele s-au mutat în mediul online, doamna Monica Anisie, având la cunoștință faptul că o multitudine de elevi români nu dispun de dispozitive sau conexiune la internet, le-a făcut obligatorii. De asemenea, MEC a elaborat un formular online care a fost trimis elevilor în care aceștia au fost întrebați dacă au sau nu conexiune la internet. Deopotrivă, a fost creată o mare confuzie cu privire la Examenele Naționale pentru care data la care acestea au fost programate a fost schimbată de cel puțin 3 ori.

În concluzie, deciziile luate în ultima perioadă de către ministrul educației Monica Anisie și reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au creat o mare dezordine în învățământul românesc.” - Paula Livia Buda, președinte AEM.

”Acest comunicat nu vine după o singură greșeală. Doamna Anisie, cea care trebuia să susțină educația, a restricționat-o pe timpul pandemiei pe cât de mult a putut prin intermediul deciziilor sale ambigue. Școala online a devenit obligatorie, dar nu toți elevii aveau acces. Prezența era necesară, totuși nu existau sancțiuni pentru absentarea de la cursuri. Multe astfel de nereguli au existat în aceste aproape 3 luni și, totuși, am ales să trecem cu vederea, dar deja este suficient. Cerem acum demisia doamnei Anisie nu pentru o gafă, ci pentru un cumul de acțiuni care au făcut elevii să simtă în aceasta pandemie ce este frica, incertitudinea și nepăsarea unui sistem ce se presupune că trebuia să îi educe.” - Rahela-Maria Macovei, președinte AVE.

D.B.

luni, 25 mai 20201088
Comentarii

01Boldean(25 mai 21:57)
Nu vrem examen de bac
15Putzoilor,(25 mai 14:47)
puneti mana pe carte ca si asa sunteti prosti ca noaptea!
06Ministerul Invatamantului(25 mai 14:07)
Am inteles copiii,o sa va facem pe plac,acum lasati demonsratiile si asezativa fiecare la locul lui din banca.
14felyx(25 mai 10:39)
Cred ca nu despre lipsa tabletelor este vorba si nici despre nerezolvarea problemei transportului. E vorba de criza de autoritate emanata de la minister, nerespectarea promisiunilor facute privind debirocratizarea, promovarea invatamantului profesional s.a., lipsa unei viziuni si neputinta sau frica de a lua decizii. Inteleg ca min. Anisie nu a venit direct din scoala pe aceasta functie, a fost consilier prezidential la Base, a detinut functie in cabinetul Ciolos, dar deh ... rotirea cadrelor.Tot acum aflu ca domeniul cercetarii este o anexa a acestui minister , asta da viziune de dezvoltare.
25tudor(25 mai 09:01)
aveti cam mult tupeu .peste vreo 10 ani cati dintre voi vor fi drogati si vai de voi asa ca vedeti va de invatyat si educatie
28COPII(25 mai 08:35)
Mare parte din voi nu se omora cu invatatul. Asa ca taceti din gura.
94Au dreptate(25 mai 06:51)
Au dreptate copii
46terminati(25 mai 01:18)
hai terminati cu prostiile mai copilasi, mai bine bucurati-va ca ati avut o vacanta de 7 luni, ati stat pe facebook, pe instagram, v-ati uitat la netflix. elevii si studentii buni nu se plang ei au invatat.
38rahati(23 mai 14:18)
cu ochi manipulati de cine sti cine le da o cafea sau o cola sua poate altceva mai aromat
49Kst(23 mai 14:08)
Mai copii, va rog sa lasati chestiile astea pe seama celor mari. Voi, ar fi bine sa invatati si sa va vedeti de lungul nasului! Nu incercati si nu faceti politica la varsta voastra! Am un copil care a terminat generala cu 9,80 apoi a intrat la un liceu respectabil in clasa de elita, a dat examen la facultate si a intrat al doilea, la fara taxa, a terminat-o cu bine, iar acum si-a depus si lucrarea de disertatie la master, unde sunt convins ca o sa faca figura frumoasa. Dar a invatat si si-a vazut de ale lui. Asa ca va rog, puneti mana si invatati si o sa aveti rezultate conform muncii depuse.
412Cristi(23 mai 13:00)
Au fost privati de dreptul la educatie? Dar de faptul ca puteau sa fie privati de dreptul la viata nu zic nimic? Ce vina are un ministru de 6 luni pentru situatia in care se afla Romania. Anisie are bubule ei, dar sa dai vina pe ea dupa doar 6 luni de functie din care aproape 3 luni au fost pe timp de pandemie e dementa totala
213Monica A.(23 mai 11:55)
ce mai vor mucosii astia leam dat transport gratis vacanta 6 luni si tot nu le convine? ce vor sa fumeze in scoala iar ora sa fie de 5 min si pauza de 50?
515STATI JOS(23 mai 11:41)
Stati mai in banca voastra. Numai voi nu ati mai ajuns sa schimbati ministrii!
113adi(23 mai 11:23)
anulati evaluarea nationala si bac ul
89Asa e(23 mai 10:22)
Dar baloasa asta de anisie, e pe departe cea mai incompetenta creatura aciuata pe acel scaun. Cu cat pleaca mai repese cu atat mai bine.
311Pentru elevi(23 mai 09:26)
Problemele voastre adevarate nu au legatura cu un ministru sau altul. Daca va fi numit un alt ministru la invatamant si cererile voastre raman aceleasi rezultatul va fi identic. Aveti nevoie de reforma adevarata in sistem. Aveti nevoie de educatie adaptata zilelor noastre nu de invatamant demodat.
Vremea
20.5°18.7° - 20.5° sâmbătă, 6 iunie 2020
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 3.81 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 iun 00:00SportFreiburg - Monchengladbach 1-0

...275

6 iun 00:23SportFotbal - Premier League se reia la 17 iunie, cu meciul Aston Villa–Sheffield

Premier League se reia la 17 iunie, de la ora locală 18.00 (20.00, ora României) cu meciul Aston Villa – Sheffield,...256

6 iun 00:00SportFlorin Gardoş şi-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat vineri că a prelungit contractul cu fundaşul Florin Gardoş până...308

6 iun 00:00SportClaudiu Keşeru şi Dragoş Grigore, titulari la Ludogorets într-un derby jucat cu public

După cei din Cehia, Ungaria şi Polonia, Dragoş Grigore şi Claudiu Keşeru sunt alţi fotbalişti români care au...320

Local
6 iun 00:58LocalCoronavirus: 286 de persoane infectate, la nivelul județului Constanța, de la debutul pandemiei

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 286 de persoane...892

6 iun 15:51LocalAsa arată centrul comunei Tortomanu în 2020!

Cu toate că ne aflăm în secolul vitezei şi al tehnologiei, unele comune din judeţul Constanţa arată ca după...829

6 iun 14:22LocalVreme de plajă, în minivacanța de Rusalii

493

6 iun 00:53LocalSe reiau spectacolele la Teatrul 'Oleg Danovski'

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al...604

6 iun 00:59LocalEchipament ultraperformant pentru testarea COVID-19, donat Spitalului Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat cu un aparat eCL8000-Automated...894

6 iun 00:55LocalAvarie RAJA în Năvodari

Pentru remedierea unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Albinelor, din...514

6 iun 00:58LocalSite-ul ANAF nu va funcționa câteva ore, luni, 8 iunie

Luni, în intervalul orar 7:00 - 10:00, portalul ANAF - www.anaf.ro - va fi indisponibil, din cauza desfășurării unor...371

6 iun 23:30LocalRAEDPP: Casieriile vor fi închise de Rusalii

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aduce la cunoștința publicului faptul că...408

6 iun 23:28LocalTrafic îngreunat pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța

602

Politică
Interviuri
21 mai 00:06InterviuriINTERVIU SENZAȚIONAL cu RAREȘ BOGDAN! PSD este respins de electorat pentru că iese cu aceleași fețe compromise. VIDEO

Starea de urgență a trecut, însă în urma ei au rămas anumite întâmplări care merită dezbătute alături de...8454

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...4707

16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

3952

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3604

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...4476

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

3139

Monden
6 iun 00:00MondenCole Sprouse, arestat la un protest antirasism, după moartea lui George Floyd. Ce a declarat actorul

Actorul Cole Sprouse, 27 de ani, devenit celebru după rolul interpretat în serialul Riverdale, a fost arestat la...278

6 iun 19:50MondenSecretul care l-ar fi făcut pe Michael Jackson să renunţe la sexul cu femei

În lumina documentarului HBO care a stârnit un întreg scandal, Leaving Neverland, dezvăluirile despre viaţa...564

6 iun 00:00MondenCine sunt noii moştenitori ai lui Karl Lagerfeld care vor s-o detroneze pe pisica Choupette?

321

Mapamond
6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Jakarta îşi redeschide moscheile şi începe relaxarea restricţiilor

Capitala indoneziană şi-a redeschis vineri moscheile, pentru prima dată după trei luni, demarând o perioadă de...243

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Fiji se declară ţară liberă de COVID-19

Prim-ministrul din Fiji, Voreqe "Frank" Bainimarama, a declarat vineri că acest stat insular din Oceanul Pacific nu mai...253

6 iun 00:00MapamondCoronavirus: Peste 1.000 de morţi în 24 de ore în SUA

245

Sănătate
6 iun 00:00SănătatePrevenirea atrofiei cerebrale, printre efectele benefice ale combinației de vitamine B și Omega 3 la vârstnici

Atrofia cerebrală (sau atrofia creierului) reprezintă pierderea neuronilor, adică a celulelor. Totodată, atrofia...268

6 iun 00:00SănătateBacteriile din gură pot agrava cancerul colo-rectal

Un studiu recent a descoperit că o bacterie banală, comună zonei bucale, poate accelera dezvoltarea cancerului de...270

6 iun 00:00SănătateSubstanțele chimice ajung în organism după folosirea cremelor de protecție solară

242

6 iun 00:00SănătateAntibioticele și riscul de avort spontan

Un nou studiu la scară largă sugerează că unele antibiotice administrate în timpul sarcinii ar mari riscul de avort...248

6 iun 00:00SănătateIngredientul care te ajută să îndepărtezi pesticidele de pe fructe

Tot ceea ce îți trebuie este un ingredient simplu, iar în acest fel vei îndepărta pesticidele de pe fructele tale...312

6 iun 00:00SănătateUn "vaccin" pentru cancer a eliminat tumorile la șoareci

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au descoperit că activarea celulelor T în tumori a eliminat chiar și...256

6 iun 00:00SănătateFibrilația atrială, detectată cu ajutorul unui dispozitiv mobil?

Un nou studiu evidențiază utilizarea fezabilă a unor dispozitive mobile pentru a ajuta la detectarea și la...248

6 iun 18:39SănătateVitamina B3, utilă în tratarea glioblastomului?

Un nou studiu arată că niacina, numită în mod obișnuit vitamina B3, combinată cu chimioterapia, poate ajuta...256

6 iun 00:00SănătateAlimentația de post combinată cu vitamina C, eficiente în tratarea cancerului?

241

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT