REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Asociațiile de elevi cer demiterea Monicăi Anisie din fruntea Ministerului Educației

Asociațiile de elevi cer demiterea Monicăi Anisie din fruntea Ministerului Educației

Replica API 25 mai 2020 | 22:34 1749

“Am văzut în aceste luni ce înseamnă ca accesul la educație să fie blocat din cauza unui ministru. Sute de mii de elevi au fost lăsați deoparte, iar învățământul a fost în aer în lipsa unor măsuri concrete, pe toată perioada crizei. O altă problemă majoră pe care doamna Anisie și-a asumat că o va rezolva este problema transportului elevilor, care este pe departe de a fi rezolvată după ordonanța de urgență dată săptămâna trecută. Un alt ministru care amână rezolvarea problemelor și aruncă vina pe conducerile anterioare, nu ne va ajuta să progresăm și să îmbunătățim sistemul educație pentru elevii din România.” -Andreea Sabina Spătariu, președinte AEC.

“Doamna Anisie a pretins de la bun început faptul că dumneaei va reprezenta un altfel de ministru, într-adevăr a fost. Tot ce a reușit să facă dumneaei pe toată durata mandatului a fost să își facă o campanie agresivă pe Facebook, plină de fake news. Ce observăm acum, în plină pandemie? Zeci de mii de elevi fără acces la educație, elevii ce urmează să susțină examenele se așteaptă din moment în moment ca din partea doamnei ministru să apară o altă decizie ce o contrazice pe precedenta, iar transportul elevilor, semnalat de Asociațiile de elevi de ani de zile, încă să există ca o problemă ce reduce accesul la educație. Mulțumim, doamna Anisie, dar, fiecare dintre noi trebuie să recunoască momentul în care este depășit de o situație, iar dumneavoastră ați reprezentat la perfecție imaginea unui Ministru care nu are habar despre fișa postului.” - Nicolae Alexandru Rădulescu, președinte AEBI.

“În perioada de criză în care autoritățile trebuiau să ne transmită siguranță și responsabilitate, ne-au arătat lipsa de profesionalism pe care o au în luarea unor decizii de urgență, a fost creat mai mult haos și, chiar din contră, ne-a fost transmisă mai multă nesiguranță, ceea ce a dus la creșterea neîncrederii populației în acestea. De când am fost nevoiți să ne schimbăm stilul de viață din cauza pandemiei de covid, în care orele s-au mutat în mediul online, doamna Monica Anisie, având la cunoștință faptul că o multitudine de elevi români nu dispun de dispozitive sau conexiune la internet, le-a făcut obligatorii. De asemenea, MEC a elaborat un formular online care a fost trimis elevilor în care aceștia au fost întrebați dacă au sau nu conexiune la internet. Deopotrivă, a fost creată o mare confuzie cu privire la Examenele Naționale pentru care data la care acestea au fost programate a fost schimbată de cel puțin 3 ori.

În concluzie, deciziile luate în ultima perioadă de către ministrul educației Monica Anisie și reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au creat o mare dezordine în învățământul românesc.” - Paula Livia Buda, președinte AEM.

”Acest comunicat nu vine după o singură greșeală. Doamna Anisie, cea care trebuia să susțină educația, a restricționat-o pe timpul pandemiei pe cât de mult a putut prin intermediul deciziilor sale ambigue. Școala online a devenit obligatorie, dar nu toți elevii aveau acces. Prezența era necesară, totuși nu existau sancțiuni pentru absentarea de la cursuri. Multe astfel de nereguli au existat în aceste aproape 3 luni și, totuși, am ales să trecem cu vederea, dar deja este suficient. Cerem acum demisia doamnei Anisie nu pentru o gafă, ci pentru un cumul de acțiuni care au făcut elevii să simtă în aceasta pandemie ce este frica, incertitudinea și nepăsarea unui sistem ce se presupune că trebuia să îi educe.” - Rahela-Maria Macovei, președinte AVE.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu vrem examen de bac
1
0
puneti mana pe carte ca si asa sunteti prosti ca noaptea!
5
1
Am inteles copiii,o sa va facem pe plac,acum lasati demonsratiile si asezativa fiecare la locul lui din banca.
6
0
Cred ca nu despre lipsa tabletelor este vorba si nici despre nerezolvarea problemei transportului. E vorba de criza de autoritate emanata de la minister, nerespectarea promisiunilor facute privind debirocratizarea, promovarea invatamantului profesional s.a., lipsa unei viziuni si neputinta sau frica de a lua decizii. Inteleg ca min. Anisie nu a venit direct din scoala pe aceasta functie, a fost consilier prezidential la Base, a detinut functie in cabinetul Ciolos, dar deh ... rotirea cadrelor.Tot acum aflu ca domeniul cercetarii este o anexa a acestui minister , asta da viziune de dezvoltare.
4
1
aveti cam mult tupeu .peste vreo 10 ani cati dintre voi vor fi drogati si vai de voi asa ca vedeti va de invatyat si educatie
5
2
Mare parte din voi nu se omora cu invatatul. Asa ca taceti din gura.
8
2
Au dreptate copii
4
9
hai terminati cu prostiile mai copilasi, mai bine bucurati-va ca ati avut o vacanta de 7 luni, ati stat pe facebook, pe instagram, v-ati uitat la netflix. elevii si studentii buni nu se plang ei au invatat.
6
4
cu ochi manipulati de cine sti cine le da o cafea sau o cola sua poate altceva mai aromat
8
3
Mai copii, va rog sa lasati chestiile astea pe seama celor mari. Voi, ar fi bine sa invatati si sa va vedeti de lungul nasului! Nu incercati si nu faceti politica la varsta voastra! Am un copil care a terminat generala cu 9,80 apoi a intrat la un liceu respectabil in clasa de elita, a dat examen la facultate si a intrat al doilea, la fara taxa, a terminat-o cu bine, iar acum si-a depus si lucrarea de disertatie la master, unde sunt convins ca o sa faca figura frumoasa. Dar a invatat si si-a vazut de ale lui. Asa ca va rog, puneti mana si invatati si o sa aveti rezultate conform muncii depuse.
9
4
Au fost privati de dreptul la educatie? Dar de faptul ca puteau sa fie privati de dreptul la viata nu zic nimic? Ce vina are un ministru de 6 luni pentru situatia in care se afla Romania. Anisie are bubule ei, dar sa dai vina pe ea dupa doar 6 luni de functie din care aproape 3 luni au fost pe timp de pandemie e dementa totala
12
4
ce mai vor mucosii astia leam dat transport gratis vacanta 6 luni si tot nu le convine? ce vor sa fumeze in scoala iar ora sa fie de 5 min si pauza de 50?
13
2
Stati mai in banca voastra. Numai voi nu ati mai ajuns sa schimbati ministrii!
15
5
anulati evaluarea nationala si bac ul
3
11
Dar baloasa asta de anisie, e pe departe cea mai incompetenta creatura aciuata pe acel scaun. Cu cat pleaca mai repese cu atat mai bine.
9
8
Problemele voastre adevarate nu au legatura cu un ministru sau altul. Daca va fi numit un alt ministru la invatamant si cererile voastre raman aceleasi rezultatul va fi identic. Aveti nevoie de reforma adevarata in sistem. Aveti nevoie de educatie adaptata zilelor noastre nu de invatamant demodat.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108