REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Atac armat în Olanda

Atac armat în Olanda

Replica API 19 martie 2019 | 00:36 477

Poliţia olandeză a făcut publică luni fotografia unui bărbat originar din Turcia pe care îl caută în cadrul anchetei privind incidentul armat dintr-un tramvai din oraşul Utrecht, în cursul căruia trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite, relatează AFP, conform agerpres.ro.

"Poliţia îl caută pe Gokman Tanis, 37 de ani, născut în Turcia, în legătură cu incidentul din această dimineaţă", a precizat poliţia din Utrecht pe Twitter, sfătuind publicul "să nu se apropie de el".

Postarea de pe Twitter este însoţită de o imagine luată de pe o înregistrare a unei camere de supraveghere care arată un bărbat îmbrăcat cu o geacă albastră.

Conform informaţiilor iniţiale, un bărbat a deschis focul luni într-un tramvai şi "în alte câteva locuri" din Utrecht, omorând cel puţin o persoană şi rănind alte câteva, după care a fugit. Conform poliţiei, este vorba de un act "potenţial terorist".

Ulterior, primarul oraşului, Jan von Zanen, a anunţat că trei persoane au fost ucise şi nouă rănite.

Poliţia a găsit o maşină de culoare roşie pe care suspectul ar fi folosit-o pentru a fugi.

Autorităţile au anunţat imediat întărirea securităţii în aeroporturi şi în clădiri oficiale cheie şi au sfătuit şcolile din oraş să rămână închise.

Autorităţile le-au cerut de asemenea locuitorilor din Utrecht să nu iasă din casă atât timp cât sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a atacatorului.

Autorităţile nu au vorbit până acum decât de existenţa unui singur atacator, dar au precizat că nu exclude să fi fost mai mulţi.

Într-o primă fază, poliţia a anunţat că a avut loc un incident armat într-un tramvai.

Ulterior, directorul Agenţiei naţionale pentru securitate şi contraterorism (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg, a spus într-o conferinţă de presă că au fost auzite focuri de armă în mai multe locuri din oraş.

"Nu putem exclude un motiv terorist. A fost activată o echipă de criză", a precizat el pe Twitter. Nivelul de ameninţare teroristă la Utrecht a fost ridicat la cinci, cel mai înalt.

"O importantă operaţiune a poliţiei este în desfăşurare pentru a-l găsi pe atacator", a adăugat el.

La locul atacului din tramvai, în apropierea unui pod din acest mare oraş din Olanda, o victimă a fost văzută acoperită cu o pătură şi întinsă pe calea ferată, între două vagoane, a relatat un jurnalist al agenţiei de presă olandeze ANP. Locul a fost înconjurat şi închis de forţele de ordine.

"O anchetă asupra incidentului armat din Piaţa 24 Octombrie este în desfăşurare. Luăm de asemenea în considerare un motiv potenţial terorist", a precizat poliţia într-o postare pe Twitter.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politica de a primi migranti musulmani in tarile europene a fost cea mai mare greseala a acestui secol.
1
0
musulmanii nu au ce cauta in lumea civilizata
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920