Atelier intercultural de gătit
Atelier intercultural de gătit
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestComunităţile străine din oraşul Constanţa s-au întrecut în prepararea delicateselor ieri, la resturantul Nur Kaptan Baba. 40 de persoane migrante din ţări precum India, Grecia, Mexic au gătit specialităţile din ţara din care provin, apoi au interacţionat unii cu alţii, degustând bunătăţile gătite. Totul s-a petrecut la iniţiativa Centrului de Informare pentru Migranţi Constanţa care a organizat această acţiune.
Pentru prima dată în Constanţa, a fost organizat evenimentul "Atelier intercultural de gătit" şi a avut ca scop relaţionarea între ele a comunităţilor străine din oraşul Constanţa. Astfel, 40 de tineri străini care s-au stabilit sau studiază la malul mării au răspuns afirmativ acestei iniţiative. Ei au gătit delicatese tradiţionale din ţările din care provin. Participanţii provin din Macedonia, Republica Moldova, România, Grecia, Mexic, India. "Comunităţile de străini din Constanţa, in interiorul micro-comunităţii comunică, interacţionează, dar intre comunităţi, se întâmplă destul de rar acest lucru. Aşa ne-a venit ideea organizării acestui eveniment intitulat "Atelier intercultural de gătit", eveniment care să-i facă să interacţioneze între ei şi să înveţe ceva interesant unelunii de la alţii", a declarat Cosmin Bârzan, coordonatorul proiectului.
Mirela PASCAL
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News